MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "ABD'nin S-400 üzerinden Türkiye'yi ablukaya alma çabası, dostane ve iyi niyetli bir tavır değildir." dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, İstanbul Ataköy'de bir otelde düzenlenen Muhtarlarla Kahvaltı Programı'nda konuştu.

Bahçeli, ABD Savunma Bakan Vekili Shanahan'ın mektubu hakkında, "Bu mektup tepeden tırnağa mahsurlu, marazi ve maksatlıdır." şeklinde konuştu.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle;

İstanbul denildi mi milli hafızalarda muzaffer anılar canlanır, buna karşılık haçlı emellerin uykuları kaçar. Şu anda dünyanın gizli gündemi İstanbul seçimidir. 39 ilçenin 25'inde Cumhur İttifakı kazandı. CHP'nin büyükşehir belediye başkanı adayı seçilmiş olsaydı bile etkin bir içimde nasıl hizmet edecekti?

(ABD ile S-400 gerilimi)

ABD'nin şımarıklığı, tehdit dili şirazesinden çıkmıştır. Türkiye sömürge ülkesi değildir. Türkiye icazetle kurulmuş köhne bir devlet hiç değildir. Büyük bir tarihimiz vardır, üzerine gölge düşmesine izin vermeyeceğimiz egemenlik haklarımız vardır.

Kindar kalemle yazılan mektuğtan anlamayız. Türkiye hiç kimseye mecbur, hiç kimseye mahkum değildir.. Korkaklık bizim kitabımızda yazmayan bir zaaftır. F-35 vermeyiz diyenler günü geldiğinde Türk mucizesi ile tanışacaktır.

Türkiye S-400'ü alacak ve konuşlandıracak. Bu konu kapanmıştır.

Türk milleti İstanbul üzerinde oynanmak istenen oyunların farkındadır.

Editör: Haber Merkezi