Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın, "MHP teşkilatları; Edirne’den başlayarak bütün il ve ilçelerde aziz milletimizle kucaklaşıp halleşerek, onların motivasyonunu en üst düzeyde tutarak cevap verecektir." dediği, 'Adım Adım 2023: İl İl Anadolu' Temalı çalışma programı hakkında bilgilendirme yaptı.

Çalışma programına katılmak isteyen vatandaşlarımızı ağırlamaktan bahtiyarlık duyacaklarını ifade eden Yalçın ayrıca, MHP teşkilatlarınca yurt çapında kapsamlı bir üyelik kampanyası başlatıldığını duyurdu.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın'ın açıklaması şu şekilde;

HIZLI KARAR ALMANIN ÖNEMİ KAT KAT ARTMIŞTIR

"Son yıllarda gerek bölgesel ve uluslararası alandaki konjonktürel dalgalanmalar, gerekse Türkiye’de değişen toplumsal dinamikler, yeni yönetim modeline geçişin ne kadar isabetli olduğunu göstermiştir.

Soğuk Savaş’ın bitmesiyle üst üste yığılan uluslararası politika sorunlarına küresel ısınmanın, dünyayı etkileyen salgınların ve küresel ekonomi piyasasındaki gelgitlerin eklenmesi, hükümetler açısından hızlı karar almanın önemini kat kat arttırmıştır.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi; siyasette ve devlet yönetiminde istikrarsızlığı ortadan kaldırmak, ülkede ciddi yönetim sorunlarına yol açan koalisyon hükümetleri devrini bitirmek ve küresel sorunlar karşısında hızlı karar alabilecek mekanizmaları oluşturmak üzere kurulmuştur. 

ÇOK BAŞLI MUHALEFET, KÖHNE KURUMLARI İHYA ETME ISRARINI SÜRDÜRÜYOR

Yeni yönetim modelinin bir başka gayesi de, Türkiye’ye zaman kaybettirmekten başka işe yaramayan erken veya baskın seçimlere son vermektir.

Ancak bütün bu gerçekleri görmekten uzak bir hâldeki çok başlı muhalefet; siyasi alternatif üretmek yerine geçmişte kalan, köhne kurumları ihya etme ısrarını sürdürmekte, hâlâ eski söylemlerle yola devam etmektedir.

Milletimiz şu hususun farkında ve idrakindedir:

PAY KAPMANIN İŞARETİNİ, CHP'Lİ KEMAL KILIÇDAROĞLU VE İP MÜDİRESİ VERMEKTEDİR

Ezkaza çok başlı zillet ittifakı iktidara gelse, her bir yancı partinin başkanı HDP’ye biat eden CHP’den kendi payını almak isteyecek, kamu kurumlarında kendi çıkarına düzenleme talep edecektir. Bakanlıkların paylaşımı, rant kavgasına dönüşecektir.

Muhalefetin bürokrasi koltuklarından pay kapmak için birbirini yiyeceğinin işaretini ise birkaç gündür CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İP Müdiresi vermektedir.

Daha ufukta iktidar ihtimali bile görünmezken, Kılıçdaroğlu’nun devlet memurlarını tehdide yeltenmesinden, eskinin bulaşıcı hastalıklarını taşıyan zillet cephesinin şimdiden ihtiraslı bir paylaşım hesabı yaptığının emareleri hissedilmektedir.

CUMHUR İTTİFAKI, İLLETLİ SİYASETE KARŞI GELİŞTİRİLMİŞ YERLİ AŞIDIR

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, eski dönemlerin hastalıklı yönetim anlayışına, Cumhur İttifakı da kavga ve ayrışmaya dayalı illetli siyasete karşı geliştirilmiş yerli aşılardır.

Türkiye ve dünya değişirken yeni bir rüzgâr estirmek, yeni bir ruh oluşturmak, yeni bir hava teneffüs ettirmek kaçınılmaz olmuş ve Cumhur İttifakı da ihtiyaç duyulan siyasi hamleleri yapmıştır.

Bu aşıların ürettiği antikorların; 2023’te sandık milletin önüne konulduğunda kararsızların doğru kararı vermesine, küslerin barışıp kucaklaşmasına vesile olduğu görülecektir. 

Son kertede; gerek kararlı, gerekse kararsız seçmen kitlesinin çoğunluğunun temayülüne; siyasette istikrar, güven ve tutarlılık arayışının yön verdiğine şahit olunacaktır.

Türkiye’de siyasi istikrarın, toplumsal huzur ve sükûnun yegâne güvencesi mevkiindeki Cumhur İttifakı, milletimizin teveccühüne bir kez daha mazhar olacaktır.

MHP, TÜRKİYE'Yİ AYDINLIK GELECEĞE TAŞIMAYI HEDEFLEMEKTEDİR

Cumhur İttifakının ortağı olan MHP; geçtiğimiz günlerde “Erken kalkan yol alır.” atasözünün ilhamıyla bölge istişare toplantıları düzenleyerek başlattığı faaliyet programlarını yeni adımlarla zenginleştirmektedir.

MHP; Cumhur İttifakının Türkiye’yi aydınlık geleceğe taşımak üzere hayata geçirdiği ve geçireceği projeleri anlatmak, talep ve beklentileri dinlemek üzere, toplumun çeşitli kesimleriyle daha yakından temasa geçmeyi hedeflemektedir.

Bu çerçevede MHP milletvekilleri MYK-MDK üyelerinden oluşacak heyetlerce yurdun dört bir yanında halkla buluşma gezileri ve sohbet toplantıları düzenlenecektir.

Buluşma gezileri ve sohbet toplantılarında; ülkenin dört bir yanındaki kanaat önderleri, muhtarlar, sivil toplum örgütleri, gönüllü kuruluşlarımız ve esnaflarımızla bir araya gelinecektir.

"ADIM ADIM 2023: İL İL ANADOLU"

Bilindiği gibi; MHP’nin bütün faaliyet programları daima milletimizin birlik ve bütünlüğüne, devletimizin bekasına yönelik mesaj taşıyan tercihlerle belirlenmektedir.

Partimizin son ziyaret ve toplantı programının da bölgesel ve küresel konjonktür bağlamında “Adım Adım 2023: İl İl Anadolu” temasıyla Trakya’dan başlatılması uygun görülmüştür.

Müstevlilerin; Türk milletinin varlık refleksini, egemenlik iradesini ve bağımsızlık azmini en kararlı duruşla temsil eden MHP ve milliyetçi-Ülkücü Hareketi Türkiye’ye dönük emperyalist çıkarlarına engel olarak gördüğü malumdur.

Birinci büyük savaş yıllarında İngiltere’nin paylaşım ortağı olan Fransa da dün olduğu gibi bugünkü sömürgeci çabalara müstamel Yunanistan üzerinden omuz vermektedir.

Emperyalizmin derdi aslında ne Batı’nın şımarık, haşarı ve akılsız çocuğu Yunanistan’dır ne de bölgesel konjonktür doğrultusunda NATO’nun yeniden dizaynıdır.

Obur endüstri çarkını çevirecek yeni enerji kaynakları arayan Batı dünyası, İsrail’in bölgesel çıkarları ekseninde yeni bir paylaşım ve mevzilenme satrancı oynamaktadır.

Soğuk Savaş sonrasında, üstelik NATO şemsiyesi altında, Balkanlar ve hatta Kafkasya üzerinden yeni bir emperyalist konsept şekillenmektedir.

Hedef; Akdeniz, Ege ve Karadeniz’in zenginlik kaynaklarıyla bölgenin kontrol mekanizmasını Rusya ve Çin gibi öteki küresel aktörlere kaptırmamak, yükselen yıldız Türkiye’nin de bağımsız bölgesel stratejilerini baltalamaktır.

VATANDAŞLARIMIZI AĞIRLAMAKTAN BAHTİYARLIK DUYACAĞIZ

MHP ve milliyetçi-Ülkücü Hareket; bu güncel sömürü satrancına, millî şairimiz merhum Akif’in “Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var.” dizesinde anlamını bulan haykırışının ilhamıyla cevap verecektir.

MHP teşkilatları; Edirne’den başlayarak bütün il ve ilçelerde aziz milletimizle kucaklaşıp halleşerek, onların motivasyonunu en üst düzeyde tutarak cevap verecektir.

Trakya’dan itibaren yakacağımız azim ve kararlılık meşalesi; ardından Anadolu’yu, bütün yurt sathını aydınlatacaktır.

Bu arada partimizin resmî üye sayısını arttırmak üzere MHP teşkilatlarınca yurt çapında kapsamlı bir üyelik kampanyası başlatılmış bulunmaktadır.

Bu bağlamda, il ve ilçelerimizde üye kabul ve kayıt stantları açılacaktır.

Saygıdeğer vatandaşlarımızı üye kabul ve kayıt stantlarında ağırlamaktan bahtiyarlık duyacağız."

Editör: Haber Merkezi