MEHMET ARKAN / TÜRKGÜN 

OLAYLARA DOĞRU AÇIDAN BAKMAK LAZIM

Ankara’nın Çubuk ilçesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun şehit Yener Kırıkçı’nın cenazesinde uğradığı saldırıyla ilgili partisi ve Bahçeli’ye yönelik eleştirilerine, MHP İl Başkanı Burak Pehlivan’dan yanıt gecikmedi. Türk milliyetçilerinin her şeyin farkında olduğunu ifade eden Pehlivan, “Türk Milletimizin bekası için, aziz vatanımızın bütünlüğü için şehit verdiğimiz kahramanlarımızı rahmetle tekrar yad ediyorum. Büyük Türk milleti, kalleş teröre kurban verdiği kahraman şehitlerinin acısını en derinlerde yaşarken, Ankara Çubuklu şehidimiz Yener Kırıkçı’nın cenazesinde meydana gelen olaylara doğru açıdan bakmak çok önemlidir. Bakmadan gördüğünü söyleyenlerin, dinlemeden anladığını iddia edenlerin konuştuğu her söz kendi zihinlerindeki kuruntu yahut ortalığı karıştırmak için bilinçli ürettikleri iftiradan başka bir şey değildir. Bizim halimiz nicedir diye aynaya bakmak yerine, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Bilge Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli beyefendinin 'Bu olaydan memnuniyet duymak mümkün değil' açıklamasını yok sayıp saldırmak, CHP zihniyetinin ve eşrafının sağlıklı bir ruh halinin olmadığını göstermektedir” diye konuştu.

"LİDERİMİZ GİBİ DÜŞÜNMEKTEYİZ"

“Sayın Genel Başkanımızın sözlerinin arkasındayız ve kendisi gibi düşünmekteyiz” diyen Pehlivan, siyasilerin görevinin bilinçli ve tedbirli davranmak olduğunu vurguladı. CHP yetkililerinin, 23 Nisan 1920’de TBMM’yi kuran iradenin baş kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sürekli partileri adına istismar etmekten geri durmadığını ileri süren Pehlivan, şunları söyledi: “CHP yetkililerinin, YPG’yi terör örgütü olarak görmediği ifadeleri, PKK’nın siyasi görünümü HDP ile yapılan seçim ortaklığı, İstanbul adaylarının Demirtaş’a dair övücü sözleri gibi somut pek çok durumun hafızalarda canlı olduğu böyle bir dönemde PKK’ya yönelik nefretin en yoğun olduğu şehit cenazesinde gerçekleşecek bir ziyaretin alabileceği tepkileri düşünmek durumunda olmaları gerekmektedir. CHP yöneticilerinin ve ona maddi, gönülden bağlı basın organlarının tutup da tüm bu gerçekleri göz ardı ederek MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli’yi suçlamalarını anlamak mümkün değildir.”

LİDERİMİZİN AÇIKLMASI NETTİR

Genel Başkanları Devlet Bahçeli’nin Kılıçdaroğlu’na saldırıdan memnuniyet duyulmasının mümkün olmadığını ve olayın her yönüyle araştırılması gerektiğini sarih bir şekilde ifade ettiğini hatırlatan Pehlivan, “Genel başkanımızın Kılıçdaroğlu’na saldırıyı desteklediği, savunduğu savı ileri sürülmektedir. Aklı kıt olana anlatmak, görmek istediği gibi görene göstermek zordur ama yine de anlatalım. Genel Başkanımız saldırıdan memnuniyet duyulmasının mümkün olmadığını ve olayın her yönüyle araştırılması gerektiğini sarih bir şekilde ifade etmiştir.Liderimizin açıklaması nettir. Bunun yanında Liderimiz meselenin öteki boyutlarını da dikkate alan ve önemli ikazlar içeren bir açıklama yapmıştır. Hem PKK’lının leşine milletvekilini göndermek, hem de terörist cenazesinde yer almak Türk Milletimizin vicdanında kabul görecek bir davranış değildir”

"KİRLİ EMELLERE ALET OLMAYACAĞIZ"

CHP’li yöneticilere Bahçeli’nin uyarılarını defalarca okumaları tavsiyesinde bulunan Pehlivan, “CHP yöneticilerine tavsiyemiz Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin uyarılarını baştan sona defalarca okumaları, hatta bu ifadeleri büyük harflerle çerçeveletip duvarlarına asmalarıdır. Bu sorumsuz davranışların sahipleri yaşanabilecek gerginlik ve gerilimlerin müsebbipleri olarak tarihteki yerini alacaktır. Şerefli Türk Milliyetçileri ise Genel Başkanı’nın emrinde ve çizgisindedir. Bunların kara propagandalarına ve sözlerine bakarak bunların kirli emellerine alet olacak değildir. Türk Milliyetçileri aziz milletimizin refahı, huzuru için mücadelesine devam edecek, tüm enerjisini ülkesi ve büyük Türk milleti için sarf edecektir” diyerek tepkisini dile getirdi.

 

Editör: Haber Merkezi