MHP Onikişubat ve Dulkadiroğlu İlçe Başkanları Ahilik Haftası münasebetiyle esnafı ziyaret ederek “Siftah bizden Bereketi Allah’tan” programı düzenledi. Partiye ait TÜRKGÜN gazetesinin dağıtıldığı etkinlikte esnafların sorunları da dinlendi. Bunun yanı sıra esnaflara siftah parası dağıtıldı.

AİLE GELENEĞİNİ DEVAM ETTİRİYORUZ

MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Emrah Satıcı aile geleneğini devam ettirmeye çalıştıklarını ifade etti. Satıcı: “Milliyetçi Hareket Partisi olarak aile geleneğini devam ettirmeye çalışıyoruz. Sabah saatlerinde esnaflarımızı ziyaret ederek siftah parası dağıttık. Bunun yanı sıra Kahramanmaraş TÜRKGÜN okuyor sloganı çerçevesinde Milliyetçi Hareket Partisinin kendi gazetesi olan TÜRKGÜN Gazetesini esnaflarımıza bıraktık” dedi.

ESNAFIMIZA SİFTAH PARASI BIRAKTIK

Ahilik Teşkilatı’nın çok büyük bir teşkilatı olduğunu ifade eden MHP Onikişubat İlçe Başkanı Müfit Dal Ahiliğin önemini anlattı. Dal: “Ahilik 13. yüzyıldan bu yana gelen Türklerde en bilindik bunun yanı sıra çok büyük bir kardeşlik teşkilatıdır. Bu teşkilatın amacı yalnızca esnaf kardeşlerimize destek olmak değil aynı zamanda özgür ve dürüst olmalarını sağlamaya çalışmaktır. Ahlilik Teşkilatı yüzyıllardan bu yana esnafımızın yanında olduğu gibi Anadolu’nun İslamlaşmasında ve Türkleşmesinde çok büyük bir rol oynamıştır. Aynı zamanda göçebe hayat yaşayan Türklerin de yerleşik hayata geçmesini sağlamıştır. Bu vesileyle hem Ahilik haftasını kutlamak adına hem de esnaflarımızla bir araya gelme fırsatını elde ettik. Burada esnaflarımıza siftah paralarını bıraktık. Genel Merkezimiz tarafından çıkarılan TÜRKGÜN gazetemizi de esnafımıza bırakarak onlara hayırlı işler ve bol kazançlar diledik” ifadelerini kullandı.

 

Editör: Haber Merkezi