Ziyareti esnasında kendisine eşlik eden İzmir 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Tuncay Volkan Bayat’dan bilgi alan Ağaoğlu, Merkezin faaliyetleri ve çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

İtfaiye, Jandarma, Emniyet, Sağlık, Orman, Sahil Güvenlik, AFAD gibi toplam 7 kuruma ait acil çağrıların Acil Çağrı Merkezi (112) adı altında tek numarada toplanması ile vatandaşa getirdiği faydalara değinen MHP İzmir Milletvekili Tamer Osman Ağaoğlu;

Tüm dünyada ve ülkemizde yaşanan bu zor pandemi sürecinde, acil yardım çağrıları için kullanılan İzmir 112 Acil Çağrı Merkezimiz çok önemli bir rol üstlenmektedir. Devletin vatandaşa uzanan ilk sesi olan 112 AÇM çalışanlarımız bu süreçte adete gizli kahraman gibi görevlerini yerine getirmektedirler. Vatandaşa daima bir telefon kadar yakın olan ve  112 Acil Çağrı Merkezi personeline, özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederim. Yaşadığımız bu sürecin, onların desteğiyle daha kolay aşılabileceğine inanıyorum” dedi.

Asılsız çağrılar nedeniyle iş yükünün arttığına değinen İzmir 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Tuncay Volkan Bayat ise, acil yardımın ihtiyaç sahiplerine daha hızlı ulaşmasının sağlanması için vatandaşlarımıza gereksiz aramalardan kaçınmaları için çağrıda bulundu.

Editör: Haber Merkezi