TBMM Genel Kurulunda CHP milletvekillerinin MHP'ye yönelik eleştirileri üzerine söz alan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “Biz Cumhur İttifakı’yız; açık, şeffaf, pazarlıksız, yiğitçe, mertçe bir ortaklığımız var. Ama siz, ortaklığınızdan, birbirinizden utanıp sıkılıyorsunuz, bunu açıkça deklare edemiyorsunuz.” dedi.

CHP vesayet makamlarını savunuyor

CHP’nin Beyaz Saray’dan iktidar dilendiğini söyleyen Akçay, “Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi, yetkileri tek elde toplamıyor, çok başlılığı ortadan kaldırıyor. Sizler hâlâ vesayet makamlarını savunuyorsunuz. Pasif, edilgen muhalefetsiniz. Çünkü kendi gündeminiz yok, sadece iktidar karşıtlığına odaklanmışsınız. Ayrıca çok tuhaf bir şekilde, iktidarın diline de mahkûm olmuşsunuz değirmencinin köy beygiri gibi iktidarın dilinin etrafında dönüp duruyorsunuz.” dedi.

CHP ABD’den iktidar dilenen Beyaz Saray dilencisidir

CHP’nin ABD’den iktidar dilendiğini söyleyen MHP’li Akçay,” ‘Saray’ dediğiniz Cumhurbaşkanlığı makamıdır. Biz Cumhur İttifakı’yız ama Milliyetçi Hareket Partisi size çok büyük geliyor. ‘Küçük ortak’ diyorsunuz ya, Milliyetçi Hareket Partisi size çok büyük geldiği için bu acıyı yaşıyorsunuz. Çünkü Milliyetçi Hareket Partisi, ilkeli, sorumlu, sorun çözen, çözüm üreten, inisiyatif sahibi, gerektiğinde hamle yapan aktif ve aksiyonel bir siyasi partidir. Siz ise ABD Beyaz Saray’dan iktidar dilenen Beyaz Saray dilencilerisiniz. ”dedi.

 

Editör: Haber Merkezi