Zillet ittifakının yayınladığı ortak bildiriyi eleştiren Manisa Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “Zillet İttifakı genel başkanları 12 Şubat 2022’de yayınladıkları ortak bildiride Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi’nin karar ve normlarına uyacaklarını taahhüt etmişlerdir. Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi Türkiye ilgili olarak ‘Ege’deki adalar Yunanistan’a verilsin. Türkiye, Akdeniz’de doğal gaz arama faaliyetlerine son versin. Suriye’de PKK ve YPG’ye karşı yapılan operasyonlara son verilsin. Türkiye, Suriye’den askerini çeksin. Türkiye ile Libya arasındaki anlaşma geçersizdir. Türkiye, Libya’dan çekilmelidir. İmralı Canisi Öcalan’a ‘umut hakkı’ verilsin. Ayasofya müzeye dönüştürülsün. Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş derhal serbest bırakılsın. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Kapalı Maraş açılmasın.’ diyor. Zillet ittifakı iktidara gelirse Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi’nin bu kararlarını uygulayacakmış. Bu kararları uygulamak Türkiye’ye ihanettir. Türk Milleti hainlere yol vermeyecek, ihanete göz yummayacaktır.” dedi.

CHP, HDP ve İP arasında hiçbir fark yoktur.
Türkiye’nin milli meselelerine bakış açısından CHP, HDP ve İP arasında hiçbir fark olmadığını söyleyen MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “HDP, pkk terör örgütü ile kendi özdeşleştiriyor. Kılıçdaroğlu pkk’lı teröristlere " arkadaşlar" diyor. İP başkanı ‘HDP, legal ve meşru bir partidir’ diyerek işbirliği yaptığı HDP’yi meşrulaştırmaya çalışıyor.

HDP “Sırtımızı PKK ve YPG’ye dayıyoruz.” diyor. Kılıçdaroğlu “YPG terör örgütü değildir. Kendi vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşumdur. YPG bize saldırmaz." diyor. İP başkanı pkk terör örgütünün siyasi kolu HDP ile işbirliği yapıyor.



Türkiye, Suriye’nin kuzeyindeki terör örgütlerine karşı operasyon düzenliyor. HDP, karşı çıkıyor. Kılıçdaroğlu “Afrin’e girilmesini asla doğru bulmuyorum” derken İP başkanı “Fırat'ın doğusuna gidilecek de ne olacak? diyerek terör örgütlerine karşı yapılan operasyonlara karşı çıkıyor.
CHP ve HDP Suriye ve Irak Tezkerelerine “RET” oyu kullanırken, 36 İP milletvekilinden sadece üçü Tezkerelerine “KABUL” oyu veriyor. İP milletvekili Durmuş Yılmaz “RET” oyu kullanmıştır.
Terör örgütleriyle iltisaklı olanların ve terör destekçilerinin kamu kurumlarına sızmasını engellemek amacıyla 17 Nisan 2021’de Meclis’te Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu görüşülmüştür. CHP, HDP ve İP, bu kanuna “RET” oyu kullanmıştır. CHP, HDP ve İP Grup Başkanvekilleri bu kanun teklifi aleyhine TBMM’de 30 dakikalık basın toplantısını kardeş payı yaparak bölüşmüşler, 10’ar dakika basın toplantısı yapmışlardır.

CHP, İP ve HDP, 14 Nisan 2020’de Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanunun Meclis’teki görüşmeleri sırasında cezaevlerindeki pkk’lı ve fetöcü teröristlere af çıkartılması için önerge vermiştir.

CHP, HDP, İP milletvekilleri, 13 Ocak 2022’de Meclis’te pkk destekçisi Tabipler Birliği Başkanı ortak basın toplantısı yapmıştır.

CHP, HDP ve İP, 27 Aralık 2020’de Meclis’te görüşülen Terörizmin Finansmanının Önlenmesine yönelik kanuna “RET” oyu kullanmıştır.



CHP, HDP ve İP, Türkiye’nin Mavi Vatan’daki meşru hakları için Libya ile imzaladığı anlaşmaya karşı çıkarak Meclis’te “RET” oyu kullanmıştır. Kılıçdaroğlu 17 Aralık 2019’da “Libya’da ne işimiz var?’ diyerek anlaşmaya karşı çıktığını kamuoyu ile paylaşmıştır.
HDP, Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmak istediğini açıkça söylemektedir. Kılıçdaroğlu 27 Ekim 2015’te Pkk terör örgütünün yayın organı IMC TV’de: “Anayasa’nın ilk üç maddesi değiştirilmelidir, Anayasa’dan Türk kelimesi çıkarılmalıdır.” demiştir. CHP, İP, HDP, SP; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerlerine savaş açarak “Türk”süz ve “Atatürk”süz gizli anayasa çalışması yapmıştır. Kılıçdaroğlu 2 Haziran 2018’de bir gazeteye yaptığı açıklamada “Millet ittifakının anayasası hazır. Biz millet ittifakını oluşturan partiler olarak anayasa değişikliği çalışması yaptık. Başında İbrahim Kaboğlu vardı. Bir mutabakat metni şu anda elimizde var.” demiştir.
HDP, önce özerklik sonra ayrı bir devlet kurmak istediğini açıkça söylüyor. Kılıçdaroğlu, 23 Mayıs 2011’de Hakkâri Mitinginde, 5 Eylül 2014’te CHP Kurultayında, 7 Ocak 2016 ve 29 Mayıs 2018’de televizyonlarda “CHP iktidarında, yerel yönetim özerklik getireceğim.” diyor. Kılıçdaroğlu 4 Haziran 2018’de Seçim Beyannamesine yerel yönetimlere özerklik maddesini koyduruyor. İP başkanından ses çıkmıyor.



İmralı Canisi, HDP, CHP; açılım sürecinin tekrar başlamasını istiyor. Atatürk düşmanı CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu 15 Eylül 2019’da açılım sürecinin tekrar başlamasına yönelik paylaşım yapıyor. İP başkanı sükût ikrardandır misali sessiz kalıyor.
CHP, helalleşme adı altında pkk ve fetö terör örgütünü meşrulaştırmaya çalışmaktadır. İP başkanından çıt çıkmıyor.

Terörist Demirtaş “HDP, Öcalan’ın son yirmi yılını harcadığı bir projesidir.” diyor. HDP eş başkanı Pervin Buldan 8 Şubat 2014’te “HDP’nin Milletvekillerini ve Belediye Başkanlarını Kandil belirliyor.” diyor. CHP, çözüm adresi olarak HDP’yi gösteriyor. HDP “Çözümün adresi Kandil ve İmralı’dır” diyor. İP başkanı üç maymunu oynuyor.

HDP, terörist Demirtaş’ın serbest bırakılmasını istiyor. Terörist Demirtaş’ın kahvaltı teklifini kabul eden İP başkanı, terörist Demirtaş ile kahvaltı yapacağı günlerin hayalini kuruyor. İP genel başkan yardımcıları terörist Demirtaş’ın serbest bırakılmasına yönelik açıklamalar yapıyor. Kılıçdaroğlu bununla da kalmıyor, “Demirtaş’a şeref madalyası verilmelidir.” diyor.
Terörist Demirtaş zillet ittifakı ortaklarına “hükümete karşı meydanlarda miting yapın” diyor. Kılıçdaroğlu aynı günün akşamında “haydi meydanlara” diyerek Mersin’de miting kararı alıyor. İP de, Denizli, Uşak ve Manisa’da miting yapıyor.

CHP, HDP ve İP hemen her gün pkk destekçisi ve Türkiye düşmanı Osman Kavala’nın serbest bırakılmasına yönelik açıklamalar yapıyor. Zillet ittifakı, büyükelçilerin 18 Ekim 2021’de Osman Kavala’nın serbest bırakılmasına yönelik açıklamasına destek veriyor.



HDP milletvekili Ahmet Şık “Türkiye Cumhuriyeti Devleti katil bir devlettir, seri katildir. Bu devleti yıkmamız gerekiyor.” diyor. Kılıçdaroğlu ve İP Başkanı Türkiye Cumhuriyetine seri katil diyen ve Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmak isteyen pkk destekçisi Ahmet Şık’ın tutuklanmasına karşı çıkıyor. Ahmet Şık’a destek açıklaması yapıyor.

Türkiye milli güvenliği için ABD’den patriot hava savunma sistemi istiyor, ABD vermeyince Rusya’dan S-400 alıyor. ABD’de S-400’leri bahane ederek Türkiye’ye ambargo uyduruyor. HDP, Kılıçdaroğlu ve İP başkanı S-400’lerin iade edilmesini istiyor. Kılıçdaroğlu 20 Şubat 2022’de İngiliz haber ajansı Reuters’e “İktidara geldiğimizde S-400’lerden vazgeçeceğiz, Suriye’den çekileceğiz, KHK ile ihraç edilenleri bir haftada göreve iade edileceğiz.” diyerek emperyalistlere ‘bizi iktidar yapın her dediğinizi yapalım’ mesajı gönderiyor. 24 Eylül 2019’da “Amerika’nın teklifini kabul edip S-400’leri aktive etmeyelim. Amerika ile iyi geçinelim.” diyen İP başkanı 24 Şubat 2022’de “Türkiye, S-400’lerden acilen kurtulmalı” diyerek Beyaz Saray’dan iktidar dileniyor. “ dedi.



MHP’li Akçay sözlerine şöyle devam etti: “ Görüldüğü üzere Türkiye’nin milli meselelerine bakış açısından CHP, HDP ve İP’in arasında hiçbir fark yoktur. Ortak noktaları Türkiye düşmanlığı, terör örgütleriyle işbirliği ve yabancılara taşeronluktur. Türk Milleti Türkiye düşmanları ve terör örgütleriyle işbirliği yapan, Türkiye’nin milli çıkarlarına muhalefet eden ve yabancı başkentlerden iktidar dilenen zillet ittifakını 2023’te sandığa gömecektir.”

Program sonrasında MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Başdanışmanı Ruhi Ersoy, MHP İl Başkanı Murat Öner, MHP MYK Üyeleri Ali Uçak, Mehmet Ödevli, Manisa Ülkü Ocakları Başkanı Nazmi Akçay, Sarıgöl MHP İlçe Başkanı Ahmet Buldanlı ve Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk tarafından MHP’ye katılım sağlayan 50 kişiye rozetleri takıldı. Sarıgöl MHP ilçe teşkilatına maddi ve manevi desteği geçenlere plaket verildi.

Editör: Haber Merkezi