Akçay, şunları söyledi;

''Gara’da 13 vatandaşımızı katleden pkk terör örgütünün adını zikretmeden “terör örgütü” diyerek geçiştiren Kılıçdaroğlu, bugünkü grup toplantısında yine “pkk terör örgütü” dememiş, pkk terör örgütünü kınamak yerine “sözde terör örgütü” diyerek pkk terör örgütüne sahip çıkmıştır.

Terör örgütlerinin avukatlığını yapan Kılıçdaroğlu bugünkü grup toplantısında Gara’da katledilen vatandaşlarımız için pkk terör örgütünü kınamak yerine, Hdp ağzıyla konuşarak hükümeti suçlamış, pkk terör örgütüyle pazarlık yapmadığı için devleti eleştirmiştir.

Gara operasyonu ve burada katledilen vatandaşlarımız için devleti suçlayan Kılıçdaroğlu bilmelidir ki; şehitlerimizin sorumlusu pkk terör örgütüdür, pkk’nın siyasi kolu Hdp’dir, Hdp ile işbirliği yapan CHP, İP, SP, Babacan ve Davutoğlu’dur.

Hendek kazan pkk’lılara “arkadaşlar” diyen, ypg’yi terör örgütü olarak görmeyen, pkk’nın siyasi kolu Hdp ile işbirliği yapan, milli meselelerimize muhalefet eden ve Beyaz Saray’dan iktidar dilenen Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP ile Hdp arasında hiçbir fark yoktur.

İP Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan Gara’da katledilen vatandaşlarımızla ilgili TBMM Genel Kurulundaki konuşmasında “ Pkk ile dost olanlar bizim düşmanımızdır. PKK’ya düşman olamayan bizim dostumuz olamaz.” demiş.

İP’e hatırlatmak gerekir: Pkk’nın siyasi kolu Hdp ile işbirliği yapan İP değil midir? Hdp’nin yancısı CHP ile işbirliği yapan İP değil midir? Terörist Demirtaş’ın serbest bırakılmasını isteyen ve Demirtaş ile kahvaltı arzusuyla yanıp tutuşan İP başkanı değil midir?

10 Ocak 2018 tarihinde “İYİ Parti’yi, CHP ve Hdp ile yan yana getirme çabasını çirkin, saygısız ve çok ayıp buluyorum.” deyip de 26 Haziran 2018’de “Hdp Kürt siyasi hareketinin temsilcisidir” diyerek Hdp’ye meşruiyet kazandırmaya çalışan İP başkanı değil midir?

Seçimlerden önce pkk’nın siyasi kolu Hdp’ye aracı göndererek Hdp ile işbirliği yapan, Hdp ile “Atatürk”süz ve “Türk”süz anayasa çalışması yaparak Anayasa’nın ilk üç maddesini değiştirmeye çalışan İp değil midir?

İmralı Canisi Öcalan’a ev hapsi isteyerek bebek katilinin görüntülü olarak televizyon programlarına katılmasını isteyen Salim Ensarioğlu’nu Genel Başkan Yardımcısı yapan İp başkanı değil midir?

Diyarbakır’da Hdp il binası önünde evlat nöbeti tutan anneleri ziyaret ederek destek veren yetkilileri “Oraya dikkat çekmek, HDP’yi rol icabı şeytanlaştırmak” şeklinde nitelendirerek Hdp ve pkk’ya sahip çıkan İp başkanı değil midir?

Görevden alınan pkk destekçisi Hdp’li Batman Belediye başkanına sahip çıkan İp başkanı değil midir? HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana’nın milletvekilliğinin düşürülmesine yönelik oylamaya katılmayarak HDP’ye destek veren İp milletvekilleri değil midir?

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin terörist Demirtaş ile kararıyla ilgili olarak “AİHM’in Demirtaş kararına saygı duyulmalı, Demirtaş serbest bırakılmalı” diyen İp Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem değil midir?

Hdp ile vicdan kardeşliği çağrısı yapan, “Afrin operasyonuna karşıyız” diyen Aytun Çıray’ı genel bşk. yardımcısı yapan İp başkanı değil midir? "Hdp'nin bizden farkı yok, legal bir parti. Demirtaş çoktan serbest bırakılmalıydı" diyen İp milletvekili Hasan Subaşı değil midir?''

Editör: Haber Merkezi