Resmî Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Akçay, CHP’nin maskeli siyaset- şizofren muhalefet anlayışını reddettiklerini vurgulayarak, CHP’nin vekil transferiyle demokrasiye ve millî iradeye suikast yaptığını ve bundan dolayı da devre mülk kiralık bir parti hâline geldiğinin altını çizdi.

MHP Grup Başkanvekili Akçay şu ifadeleri kullandı;

‘’Siyaset, demokratik bir yarış ve rekabettir. Bütün siyasi partiler varlığını, gücünü ve meşruiyetini hukuktan ve milli iradeden alır. Türkiye’de 90 civarında parti bulunmaktadır. Hukuki süreçleri ve şartları yerine getiren partiler seçime katılır, milli irade teşekkül eder.

24 Haziran 2018 seçimlerinde milli irade güçlü şekilde teşekkül etmiştir.
Yürütme erki yüzde 53 oyla iktidara gelmiştir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle güçlü ve istikrarlı bir hükümet oluşmuştur.

24 Haziran 2018 seçimlerinde milli irade yasamaya da güçlü ve istikrarlı bir şekilde yansımıştır. Şu anda mecliste 11 siyasi parti ve 5 parti grubu ile 6 bağımsız Milletvekili bulunmaktadır. Meclis tarihimizdeki en yüksek temsiliyete ve en çoğulcu yapıya ulaşılmıştır.

Vatandaşın verdiği Oy’ların yüzde 95’i TBMM’nde temsil edilmektedir. Oy’lar boşa gitmemiş, tarihimizdeki en yüksek temsil sağlanmıştır.
TBMM; Milli iradeyi güçlü temsiliyeti, çoğulcu yapısı ve Yürütmeden bağımsız oluşu ile şimdi daha güçlü, daha etkili ve daha demokratiktir.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle; kuvvetler ayrılığı netleşmiş ve her kuvvet kendi içinde güçlenmiştir. Yönetimde İstikrar-Temsilde Adalet sağlanmıştır. Milli irade tahkim edilerek demokrasi güçlendirilmiştir.

İfade ettiğimiz bu gerçek durum karşısında; CHP, meclis dışındaki veya mecliste grubu bulunmayan partilere milletvekili kiralayarak grup kurdurmak taahhüdünde bulunmakla neyi amaçlamaktadır?

CHP’nin politikalarının bütününe baktığımızda;
-Darbeci bir zihniyete sahip olduğunu,
-Siyasette istikrarsızlığı, kaosu, gerilimi ve parçalanmayı teşvik ettiğini,
-Sosyal huzursuzluğu kışkırtarak sokaklardan medet umduğunu,
-Her şeyi olumsuzlayıp kötülediğini,

Fetö ve pkk gibi illegal yapılara hamilik yapmaya çalıştığını,
-Bütün milli meselelerde aleyhe tutum aldığını, -Suriye’de Esad’cı, Libya’da Hafter’ci, Rusya karşısında Putin’ci, ABD ile ilişkilerde Amerikancı, Avrupa ülkeleriyle bir sorun olunca Avrupacı olduklarını,

Yurt dışına “Türkiye’de can ve mal güvenliği yok, yatırım yapmayın” mesajı vererek Türkiye’yi jurnallediğini,
TBMM’nde temsil edilmeyen veya grubu bulunmayan partilere grup kurmalarını sağlamak için milletvekili kiralama taahhüdünde bulunarak, siyasi istikrarsızlık ve kaos yaratmak istediğini, demokrasiyi ve milli iradeyi sakatlamaya çalıştığını görüyoruz.

CHP’nin maskeli siyaset- şizofren muhalefet anlayışını reddediyoruz. Girişimleri demokrasiye ve milli iradeye suikasttır, ahlaksız tekliftir. Hülleci CHP, devre mülk kiralık bir parti haline gelmiş, siyaset emlakçılığı yapmaktadır.’’

Editör: Haber Merkezi