CHP'nin, desteklediği ve TBMM Genel Kurulu'nda, 'evet' oyu verdiği 'e-Ticaret Kanunu'nun bazı maddelerinin iptali için AYM başvuru yapmasına MHP'den tepki geldi.

MHP Grup Başkanvekilleri Erkan Akçay ve Muhammet Levent Bülbül, CHP'nin, desteklediği ve TBMM Genel Kurulu'nda, 'evet' oyu verdiği 'e-Ticaret Kanunu'nun bazı maddelerinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvuru yapmasına tepki gösterdi.

CHP'nin 1 Temmuz 2022’de TBMM’de  “kabul” oyu verdiği E-Ticaret Kanunu'nun iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yaparak şizofrenik muhalefet anlayışını bir kez daha ortaya koyduğunu ifade eden Erkan Akçay şunları kaydetti:

"CHP’nin “Karakolda doğru söyler mahkemede şaşar” misali  mecliste “yerli, kaliteli, emperyalizme ve tekellere savaş açan millî bir kanun” olarak nitelediği kanunun “Anayasa'ya aykırılık” iddiasıyla iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvurması tam bir tutarsızlıktır.

 E-Ticaret Kanunu'nun amacı haksız rekabetin ve tekelleşmenin önlenmesidir. Anayasamızın 167.maddesinde bu durum teminat altına alınmıştır. TBMM’ndeki görüşmeler sırasında kanun teklifinin anayasaya uygunluğu CHP milletvekilleri tarafından da dile getirilmiştir.

TBMM’de daha önce kabul edilen muhtelif kanunların iptali için ortalığı ayağa kaldıran CHP, bu başvuruyu neden adeta gizli bir şekilde yapmıştır? CHP’nin ittifak ortaklarının bu başvurudan haberi var mıdır? İP’in ucu CHP’nin yoluna mı eğilmektedir?!!

Ülkede rant çetelerinin olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, kanun teklifine kabul oyu veren tüm CHP milletvekillerinin yasama iradesini kimlere peşkeş çekmiştir? TBMM’de “Rant çeteleri kanunun çıkmasını engelliyor” diyerek yaygara koparan CHP, hangi rant sarmalının içindedir?

CHP, kanun maddelerinin iptali için ısmarlama olarak verildiği anlaşılan 2 dilekçe ile yetinmeyip 3’üncü dilekçeyi de vererek hangi lobileri memnun etmenin gayretine düşmüştür? İP’in ucu CHP’nin ayağına mı dolanmıştır?"

Editör: Haber Merkezi