MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, İP'li Türkkan'ın, İP başkanının gözüne girmek için MHP’ye saldırdığını ve siyaseten geleceğini buna yasladığını belirtti.

Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli'nin “Atatürk’e hakaret ve hıyanet vatan hainliğidir” sözü ile MHP’nin tavrını net olarak ortaya koymasına rağmen 'laf olsun torba dolsun' diye Atatürk’e hakaret ve Türkiye Cumhuriyeti’ne ihanet konusunda bir şeyler söylemeye çalıştığını açıklayan Akçay, "Hakaret ve hıyanet konusunda bir şey söylemek istiyorsa kendi partisine ve işbirliği yaptığı HDP ile CHP’ye bakmalıdır." ifadelerini kullandı.

ATATÜRK TÜRKİYE'DİR, ATATÜRK CUMHURİYET'TİR

"Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli grup toplantımızda “Gazi Mustafa Kemal Atatürk bizim ve milletimizin kırmızı çizgisidir. İlk Cumhurbaşkanımız ve Milli Mücadelenin yol başçısıdır. Atatürk Türkiye’dir. Atatürk Cumhuriyettir” demiştir.

İP’li Türkkan, İP başkanının gözüne girmek için MHP’ye ve Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’ye saldırmakta ve siyasi geleceğini bunun üzerine inşa etmektedir.

CUMHUR İTTİFAKINI ANLAMAYA FERASETİN YETMEZ

MHP’ye ve Liderimize saldırmayı iş edinen dönek İP’li Türkkan “laf olsun torba dolsun” misali “Sayın Bahçeli şikayet etme makamı değildir. Yürütmenin ortağıdır, gereğini yapmalıdır.” diyerek Cumhur İttifakını anlamaya ferasetinin yetmediğini bir kez daha göstermiştir.

Liderimiz “Atatürk’e hakaret ve hıyanet vatan hainliğidir” diyerek MHP’nin tavrını net olarak ortaya koymuştur. İP’li Türkkan Atatürk’e hakaret ve Türkiye Cumhuriyeti’ne ihanet konusunda bir şey söylemek istiyorsa kendi partisine ve işbirliği yaptığı HDP ile CHP’ye bakmalıdır.

Birkaç bakanlık için her şeyden vazgeçeceklerini söyleyen İP’li Türkkan şimdi de “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi devrilene kadar dimdik durmaya devam edeceğiz.” demiş.

ZİLLET İTTİFAKININ DERDİ TÜRKİYE'Yİ SABOTE ETMEKTİR

Emperyal güçler ve taşeronları milli çıkarlarından taviz vermeyen Türkiye’ye karşı siyasi ve ekonomik operasyonlar yapmaktadır. Zillet ittifakının derdi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi değil, milli çıkarlarından taviz vermeyen Türkiye’yi sabote etmektir.

İP başkanı Müslüman mahallesinde salyangoz satarak Türk Milletinin sinir uçlarıyla oynamakta, provokasyon yapmaktadır. Türk Milleti; İP’e, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerlerine savaş açtığı ve pkk terör örgütünün siyasi kolu HDP ile işbirliği yaptığı için tepki gösteriyor.

Joe Biden 17 Ocak 2020’de, “Türkiye’deki iktidarı devirmek için muhalefeti desteklemeleri gerektiğini” ifade etmiştir. ABD’nin bölge ve körfez ülkeleri üzerinden Türkiye’nin yükselişini engellemeye ve Türkiye’yi köşeye sıkıştırmaya yönelik operasyonları bilinmektedir.

ZİLLET İTTİFAKI OPERASYONLARIN TAŞERONUDUR

Fetöcü hainler son birkaç ay içinde zillet ittifakının iktidarını dillendirmeye başlamıştır. Tam da bu süreçte, mayıs ayının ilk haftasından itibaren hükümet üyelerine yönelik iftira kampanyaları başlatılmış, zillet ittifakı da bu operasyonların taşeronluğuna soyunmuştur.

Ortak Cumhurbaşkanı adayı konusunda anlaşmak bir yana, birbirlerine ayak oyunları yapan zillet ittifakı, Türkiye’nin erken seçim gündemi olmamasına rağmen ısrarla ve inatla erken seçimden bahsetmektedir.

2020 yılının farklı tarihlerinde erken seçime karşı olduklarını söyleyen zillet ittifakının şimdi koro halinde kırık plak gibi erken seçimden bahsetmesi nasıl izah edilebilir? Birkaç ayda ne değişti? Erken seçim kimin talebi?Zilletin mi? Yoksa ABD,Pensilyanya ve Kandilin mi?

SEÇİMLER 2023 HAZİRAN'DA YAPILACAKTIR

Liderimizin ifade ettiği üzere Türkiye’ye yönelik operasyonların arttığı bir dönemde erken seçim dayatması yapmak, Türkiye’yi kaosa sürükleme amacının gizemli ve şifreli kılığıdır.  Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi 2023 yılının Haziran ayında yapılacaktır.”

Liderimizin “seçimlerin zamanında yapılacağı ve erken seçim dayatmasının Türkiye’yi kaosa sürüklemeyi amaçladığı” yönündeki açıklamalarından rahatsız olan İP’li Türkkan “ erken seçim istemek ihanet değildir” demiş.

ERKEN SEÇİM DAYATMASI YAPMAK, TÜRKİYE DÜŞMANLARINA HİZMET DEĞİL Mİ?

İP’li Türkan’a sormak gerekir: Türkiye’nin gündeminde erken seçim yok iken ve emperyal güçlerin Türkiye’ye yönelik operasyonlara hız verdiği bir dönemde birilerinin suflesiyle erken seçim dayatması yapmak normal midir? Yoksa Türkiye düşmanlarına hizmet etmek midir?

İP’li Türkan eğer ihanet görmek istiyorsa öncelikle aynaya bakmalıdır, sonra da işbirliği yaptığı HDP ve CHP’ye bakmalıdır. HDP’ye destek, PKK’ya destektir. HDP ile işbirliği yapmak pkk ile işbirliği yapmaktır. PKK’ya destek, şühedaya ve Türkiye’ye ihanettir.

İP’li Türkan Cumhur İttifakının yakında yeni bir açılıma (çözüm süreci) başlayacağını söylemiş. İP’li Türkan bu açıklamasıyla hem gönlünden geçeni söylemiş, hem de işbirliği yaptıkları pkk terör örgütünün siyasi aparatı HDP’yi aklamaya çalışmıştır.

Cumhur İttifakı, Türkiye’ye yönelik tehdit ve tehlikelere karşı kurulan milli bir ittifaktır. İP’li Türkkan’ın siyasi feraseti bunu anlayama yetmez."

Editör: Haber Merkezi