Türkiye’nin birçok ilinde çıkan orman yangınlarının ardından açıklama yapan Akçay, zillet ittifakı ve yandaşlarının “orman alanları rant için yakılıyor” şeklindeki yalanlarının tamamen algı operasyonu olduğunu vurguladı.

Akçay, ''Terör örgütlerini kınamak bir yana onlara kalkan olan, terör elebaşlarının “ormanları yakın” talimatı karşısında susup “ Kandil’de doğaya saygı önemli, yere izmarit bile atmıyorlar” diyerek pkk terör örgütünü sempatik göstermeye çalışanları Türk Milleti ibretle izlemektedir.'' ifadelerini kullandı.

İşte MHP’li Akçay'ın Twitter'dan paylaştığı mesajlar;

‘’Orman arazilerine kaçak villa ve fabrika yapan, yanan ormanlık alanlara dikilen milyonlarca fidanı görmezden gelen, terör elebaşlarının “ormanları yakın” talimatını dahi eleştirmeyenler “ormanlar rant için yakılıyor” diyerek zırvalıyor.

28-29 Temmuz 2021 tarihleri arasında toplam 16 ilimizde 52 adet orman yangını meydana gelmiştir. Bu yangınların 35 adedi kontrol altına alınmıştır. 17 adet yangını kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir.

Pkk terör örgütünün elebaşlarından bir kişi “2-3 genç bir araya gelerek eylem yapabilir. ‘Silahımız yoktur’ diyebilirler. Silahları çakmak ve kibrittir.” diyerek terör örgütüne ormanları yakma talimatı vermiştir.

Son iki günde 17 ilde toplam 53 orman yangının meydana gelmesi ve bu yangınların birkaç noktada birden başlaması hiç kuşkusuz pkk terör örgütü elebaşlarının açıklamaları doğrultusunda organize bir terör saldırısını ve sabotaj ihtimalini akıllara getirmektedir.

17 ilde aynı anda çıkan orman yangınları, “Erdoğan darbeyle gitmez Erdoğan’ın gitmesi için Avustralya’daki gibi büyük bir yangının yada çok büyük bir sel felaketinin yaşanması gerekiyor” diyen zilletin ittifakının medya tetikçisi Can Ataklı’nın açıklamalarıyla örtüşmektedir.

2020 yılında 3.399 adet orman yangını çıkmış, 21 bin hektar ormanlık alan zarar görmüştür. Bu yangınlardan bir bölümünün terör örgütü tarafından yapıldığı tespit edilmiştir. Bu alanların tamamında gençleştirme, ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışmaları yapılmaktadır.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün 2020 yılı raporuna göre Türkiye ağaçlandırma çalışmalarında dünyada dördüncü, Avrupa’da birinci sıradadır. Türkiye, ormanlık alan bakımından 2015 yılında dünyada 46. sırada yer alırken 2020 yılında 27. sıraya yükselmiştir.

Anayasanın 169. maddesinde “Devlet, ormanların korunması ve sahalarının genişletilmesi için gerekli kanunları koyar ve tedbirleri alır. Yanan ormanların yerinde yeni orman yetiştirilir, bu yerlerde başka çeşit tarım ve hayvancılık yapılamaz.” hükmü yer almaktadır.

Aynı maddede, “Devlet ormanlarının mülkiyeti devrolunamaz. Bu ormanlar zamanaşımı ile mülk edinilemez ve kamu yararı dışında irtifak hakkına konu olamaz. Ormanı yok etmek veya daraltmak amacıyla işlenen suçlar genel ve özel af kapsamına alınamaz” ifadesi yer almaktadır.

Anayasa’nın 169. maddesi ile yanan ormanların tekrar orman yetiştirilmesi güvence altına alınmıştır. Bu sebeple yangından zarar görmüş bir devlet ormanı arazisinde otel yapılması veya buranın imara açılması, orman vasfı dışında bir amaçla kullanılması mümkün değildir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Anayasasından habersiz görünen zillet ittifakı ve yandaşlarının “orman alanları rant için yakılıyor” şeklindeki yalanları tamamen algı operasyonudur.

Terör örgütlerini kınamak bir yana onlara kalkan olan, terör elebaşlarının “ormanları yakın” talimatı karşısında susup “ Kandil’de doğaya saygı önemli, yere izmarit bile atmıyorlar” diyerek pkk terör örgütünü sempatik göstermeye çalışanları Türk Milleti ibretle izlemektedir.

Orman yangınlarında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Yangını kontrol altına almak için canlarını ortaya koyan tüm çalışanlara teşekkür ediyor, yangından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz’'

Editör: Haber Merkezi