TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, hukuki altyapıyla finansal rekabet gücünün artırılmasını mümkün kılacak öngörülebilirliğin ve güvenin tesis edilebileceğini anlattı.

Reel ekonominin ihtiyaçlarını karşılamaya, sürdürülebilir büyümeyi ve fiyat istikrarını sağlamaya yönelik politikaların etkili olabilmesinin, finansal sistemin sağlıklı şekilde işlemesini de gerektirdiğine işaret eden Aksu, teklifle bankalar, sermaye piyasası kuruluşları, katılım, finansal yatırım ve portföy yönetim şirketleri ile sigorta şirketleri gibi geniş yelpazedeki finansal kuruluşların tek bir konumda birleştirilmesinin mümkün olacağını kaydetti.

Aksu, İstanbul Finans Merkezinde gösterilecek faaliyetlerin, ülke ekonomisine önemli katkı yapacağını, ilave istihdam sağlayacağını ve Türkiye'nin toplam finansal hizmet ihracatını artıracağını vurguladı.

Küresel bağlantıların kesişim noktasında yer alan İstanbul'un, dört saatlik uçuş mesafesiyle 1,6 milyar nüfuslu, 30 trilyon dolarlık küresel ticaret hacminin ortasında yer aldığını ifade eden Aksu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sahip olduğu coğrafi konumu dolayısıyla günlük mesaisi hem Asya ülkeleriyle hem de Avrupa ülkeleriyle denk gelmektedir. Bu özelliğiyle İstanbul, piyasalarda önemli bir aktör olarak rol alabilmekte ve aktif bir iş merkezi olarak konumlanabilmektedir. 200 milyon yolcu kapasitesiyle İstanbul Havalimanı sayesinde her gün on binlerce misafirini ağırlayan, dünyanın altıncı, Avrupa'nın dördüncü en çok tercih edilen turizm rotası durumundadır. Milli gelirin üçte birinden fazlasını üretmesi ve ihracatın yarısından fazlasını yapmasından dolayı hem Türkiye hem dünya ekonomisinde önemli paya sahip bir finans ve iş merkezi olan İstanbul, 16 milyon nüfusuyla en büyük Türk kentidir. Bölgesel ve küresel gelişmelerle bu gelişmelerin sunduğu fırsatlar dikkate alındığında İstanbul Finans Merkezinin Türkiye ekonomisine önemli katkılar yapacağı da açıktır."

Aksu, son yıllarda yoğun şekilde maruz kaldığı dayatmalara, ekonomik ve siyasi baskılara Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sayesinde daha güçlü bir şekilde karşılık verebilen Türkiye'nin, bütün siyasi ve ekonomik tuzakları teker teker bozduğunu dile getirerek, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden geriye dönüş olmayacağını; Türkiye'nin, Cumhur İttifakı kararlılığıyla küresel güç ve lider ülke olma hedefine yürüyeceğini belirtti. İsmail Faruk Aksu, "Cumhur İttifakı, Türkiye'nin ekonomik menfaatlerini, milli birliğini, toplumsal huzurunu, bekasını, refah ve zenginliğini temine kararlıdır." diye konuştu. AA

Editör: Haber Merkezi