21’inci yüzyılın Türk asrı olacağına olan inançla milletimizin huzur ve refahı, ülkemizin kalkınması, devletimizin milletler camiasında hak ettiği yeri alması için yılmadan, yorulmadan, kararlılıkla mücadeleye devam ettiklerini belirten Aksu, “Bugün Türkiye büyüyen, gelişen ve güçlenen bir ülkedir. Sözüne güvenilen, sözü dinlenilen ülkedir. Zaman Türkiye zamanıdır.” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Aksu, tüm dünyada enerji ve gıda kaynaklı kriz yaşanırken Türkiye’de bu sorunların yaşanmadığını belirtirken Dünya ekonomilerinin daraldığı, ABD ve Avrupa’da resesyon tehlikesinin olduğu bir süreçte, Türkiye'nin büyüyen ve istihdam yaratan tek ülke olduğunu söyledi.

Aksu, enflasyonla yapılan mücadelenin sonuç vermeye başladığını, uygulanan gelir artırıcı politikalarla vatandaşlarımızın korunduğunu petrol ve bazı emtia fiyatlarının düştüğü bir ortamda bazı zincir marketlerin temel ürünlerde günlük zam yapmalarının gerçeklerle bağdaşmayan bir durum, aynı zamanda toplumsal kargaşa ve kaos çıkarma planının parçası olduğunu ifade ederek aylık enflasyonun düştüğünü, hedefler doğrultusunda iyileşmenin devam ettiği ve istikrar kazandığı süreçte milletimizin kanını emen asalakların devreye girdiğini belirtti.

Türkiye’yi kötü gösterme, seçime giderken Cumhur İttifakına karşı cephe oluşturma gayesi ile her yolun denenmesinin bir FETÖ taktiği olduğunu ve hayat pahalılığını körükleyerek toplumu kışkırtma ve kaos planının devrede olduğunu söyleyen Aksu, piyasa gerçekleriyle örtüşmeyen, olağandışı fiyat artışlarıyla vatandaşımızın helal kazancını kirli hesapları uğruna sömürmeye kalkan arsızlara fırsat vermeyeceklerini belirtti.

Konuşmasında, Türkiye’nin yol haritasını emperyalistlerin çizemeyeceğini ifade eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Aksu, BİM icra kurulu üyesinin suçüstü yakalandığını, hayatları kâr üstüne kâr koymak olan sefillerin, millet için taş üstüne taş koyanlarını anlamaya yüreğinin de aklının da yetmeyeceğini, mutfaklara karabasan gibi çöken bu açgözlülerin yakasına devletimizin yapışacağını söyledi.

Güçlendirilmiş parlamenter sistem anayasasından sonra vizyon belgesinin de içi boş çıktığını ifade eden Aksu konuşmasına şöyle devam etti:

“CHP’nin dün açıkladığı vizyon belgesi, CHP’nin ve ekibinin Türkiye’nin gelişmesinden, aldığı mesafeden, dünya çapındaki yatırımlardan, teknolojide yakaladığı başarıdan kısacası Türkiye’den ne kadar habersiz olduklarını göstermiştir.

Hatırlatmak isterim Türkiye İHA, SİHA, TOGG, Motor Tayfur, Kızılelma yapıyor.2053 sıfır karbon kararını dünyaya ilan etti ve bu doğrultuda kurum, kural ve politikalarını çoktan oluşturdu.

Mandayı ve himayeyi reddeden Atatürk’ün partisi Türkiye’nin yol haritasını ABD’li başdanışmana çizdirecekmiş. Sevr-i yırtıp atan aziz millet bu hevesleri de 2023’te çöpe atacaktır.

Geçmişte Türkiye’de iktisatçı yok mu diye hükümeti eleştirenler Türkiye’de iktisatçı mı bitti, Türk bilim insanına güvenmiyor musunuz?Açıklanan vizyon belgesinde terörle mücadele yok, dış politika yok, egemenlik haklarımıza saldırılar yok, Türkiye hasımlarına eleştiri yok, 15 Temmuz ihaneti yok, FETÖ’ye, YPG’ye eleştiri yok, milli çıkarlarımızı koruma kararlılığı yok.

Bu vizyon belgesi kimin? CHP’nin mi altılı masanın mı? Altılı masa bu tepeden bakmacı, Türkiye gerçeklerinden uzak yaklaşıma ne diyor?

Görünen; Türkiye’ye, Türk milletine uygun gelecek inşası değil, Türkiye’yi nasıl teslim alırız belgesidir.

Dünyaya meydan okumak, imanla, inançla, azim ve çalışmayla, damarlarındaki asil kanla mümkün olur.

Yabancı başdanışmanla, yabancı başkentlerden alınan icazetle ancak onların politikalarına ve çizdikleri yola teslim olunur.

Türkiye ekonomide toparlandıkça, terörle mücadelede destan yazdıkça, dış politikada belirleyici aktör haline geldikçe, Cumhur İttifakının yeni bir zaferi yaklaştıkça, Türkiye’ye yönelik kuşatma çabası da sertleşmektedir.”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Aksu, kim ne yaparsa yapsın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile siyasi ve ekonomik istikrarın süreceğini ve Türkiye'nin yükseldikçe yükseleceğini belirterek aziz milletimizin yabancı başkentlerde gelecek arayanlara fırsat vermeyeceğini, 2023 seçimlerinin önce ülkem ve milletim diyen, aklı hep Türkiye olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin ve Cumhur İttifakının zaferiyle sonuçlanacağını söyledi.

Editör: Haber Merkezi