TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanvekili, MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu da Türkiye'de son yıllarda eğitimde önemli iyileşmeler kaydedildiğine ve eğitime erişimin arttığına işaret etti.
Eğitimin amacının, temelde bireyin, kendisine ve topluma yararlı hale getirilmesi ile problem çözme yeteneğinin kazandırılması olduğunu dile getiren Aksu, bu sürecin rehberinin öğretmenler olduğunu vurguladı. Aksu, parti olarak öğretmenlerin özlük haklarının ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi, maddi ve manevi beklentilerinin karşılanması amacıyla gayret gösterdiklerini ifade etti.

Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesinin, kamuda çalışan tüm sözleşmelilere ilişkin düzenlemeyle birlikte Meclis gündemine gelecek olmasından memnuniyet duyduklarını aktaran Aksu, "Atanamayan öğretmen sorununun, kademeli olarak çözülmesini ve bu konunun sorun olmaktan çıkarılmasını gerekli görüyoruz." diye konuştu.

Üniversiteye sınavsız giriş yapılabilmesi gerektiğini söyleyen Aksu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Açıköğretim dahil olmak üzere üniversitelerin toplam kontenjan sayısı 1 milyonu aşmıştır. Türkiye, sınavsız üniversiteye geçişi başarabilecek üniversite zenginliğine ve yeterliliğine sahip hale gelmiştir. MHP olarak üniversite giriş sınavının kaldırılması; bunun yerine ilk ve orta öğretimle ilgili bir yönlendirmeye bağlı olarak uygulanacak müfredatla ortaöğretim başarısının ve ortaöğretim sonunda yapılacak olgunlaşma sınavını esas alan, fırsat eşitliğini ve adaleti gözeten üniversiteye geçiş sisteminin uygulamaya konulmasını; bu çerçevede çocuklarımızın bilgi, yetenek ve becerilerine göre etkin bir rehberlik desteğiyle istedikleri bölümlere sınavsız girebilmelerinin mümkün kılan adımların atılmasını istiyoruz. 3 saatlik sınavla Türk gençliğinin geleceğinin şekillenmesinin doğru olmadığını değerlendiriyoruz."AA

Editör: Haber Merkezi