MHP Gaziantep Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Başkanvekili Sermet Atay, Bengü Türk'te Muhammet Kutlu'nun konuğu olarak, bekçilerin görev ve yetkilerini, kamu güvenliği adına genişleten düzenlemeyi değerlendirdi.

CHP-HDP ve İP'in, komisyon aşamasında ortak ağızla söylemlerde bulunduklarının altını çizen Atay, bekçilerin göreve başlamasıyla birlikte asayiş suçlarının % 35 oranında düştüğünü dile getirdi. Bekçilerin silah kullanabilmesinin, kaba arama yapabilmesinin ve onlara kimlik sorma yetkisinin verilmesinin sokaklara yansıyan bu huzuru artırmak olduğunu ifade eden MHP'li Atay, eleştirilerin hiçbirinin temeli olduğunu belirtti...

Sermet Atay şöyle konuştu:

Bekçilerin göreve başlamasıyla birlikte vatandaşlarımızdan çok sayıda teşekkür mesajı aldık. Şu anda 21 bin bekçi sokaklarda huzur için soğuğa aldırmadan görev yapıyor. Belirlenen toplam rakam 28 bin bekçi. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte 7 bin bekçi daha alınacak. Bekçilerin etkinliğini artırmak için ilgili yasada yeni düzenlemeye gidildi. Bu düzenlemeyle birlikte bekçiler silah kullanabilecek, kaba arama ve kimlik sorgulaması yapabilecek... Ancak CHP-HDP ve İP'li komisyon üyesi milletvekilleri, düzenlemeye karşı ortak bir tavırla karşı çıktılar. Diyorlar ki bekçiler arama yaparken taciz edecek... Hayır verilen yetki kaba aramadır. Dokunmadan yapılır, taciz mümkün değil. Kimlik sorabilmelerini istemiyorlar. Lise mezunu olmaları dolayısıyla cahillikle itham ediyorlar. 21 Bin bekçinin binlercesi üniversite mezunu. Bu kez de "üniversite mezunlarını kendi alanlarında çalıştırmayıp, bekçi yapıyorsunuz" diyorlar. "AKP kendi silahlı gücünü oluşturuyor" diyorlar. Bunlar tamamen asılsızdır. Onların göreve başlamasıyla suç oranındaki azalma ortadadır. Maaşları üzerinden de spekülasyon yapılıyor. Bekçilerimiz her akşam gün batımından sabahlara kadar görev yapıyor. Bu mesai saatlerini dikkate almadan yorum yapıyorlar. Bekçilerimizi de demoralize ediyorlar. Biz Türk Milletinden yanayız, Türk Milletinin huzuru için varız."

Editör: Haber Merkezi