MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan'ın açıklamaları şu şekilde;

''Dünyanın en büyük örtü altı (seracılık) fuarı olan Growtech, 24 - 27 Kasım 2021 tarihlerinde 20. kez Antalya , Anfaş Fuar Merkezi'nde tüm dünyadan katılımcıları ve ziyaretçileri bir araya getireceğini belirterek. Antalya’nın hem turizm hem tarım hem de sanayi açısından üç büyük potansiyeli bünyesinde barındıran ve dünyada çok az şehre nasip olacak özeliklere sahip bir marka şehir olduğu belirtti.

Güneşin başkenti olan bu kadim şehrimizin en büyük potansiyellerinden biriside hiç şüphesiz ki bereketli toprakları üzerinde oluşan “Tarım” sektörüdür dedi.

Antalya’mız hem iç hem de dış piyasa için örtü altı ve açık alan tarımı konusunda çok önemli mesafeler kat etmiş ve ülkemizin adını “Turizm kadar “Tarım” sektöründe de başarılı bir şekilde temsil ettiğinin altını özelikle çizen Abdurrahman Başkan bu başarıda emeği olan tüm çiftçilerimizle ve tüm hemşerilerimle gurur duyduğumu yüce meclisimizin kürsüsünden bir defa daha ifade etmek istiyorum dedi.

Özellikle tropikal meyve noktasında Antalya’mız kendisini göstermesi hem şehrimiz hem de ülkemiz için büyük bir kazanımdır sözleri ile konuşmasına devam eden Başkan;

Ülkemizde yapılan örtü altı üretim alanlarının %39’u vekili olmaktan gurur duy duyduğum bu eşsiz şehrimizde gerçekleşmektedir ifadesini kullanarak, 2020 yılı verilerine göre gerçekleştirilen;

• Örtü altı domates üretiminin %60’ı
• Biber üretiminin %68’i
• Patlıcan üretiminin %55’i
• Salatalık üretimin ise %43 ‘ü Antalya’mızda yetiştirilmiştir.
Süs bitkileri üretimine baktığımızda ise;
• Karanfil üretimin %59’u
• Gerbera üretiminin %84’ü
• Anemon üretiminin %76’sı Antalya’da yetiştirildiğini belirtti.

Abdurrahman Başkan bu sayede ülkemizin ekonomisine 16 milyar Türk Lirası Bitkisel Üretim Değeri Katarak Türkiye 1’incisi olmanın gururunu da haklı olarak yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Ayrıca 2020 yılında ülkemizde gerçekleşen Portakal üretiminin %30’u, nar üretiminin 24’ü, muz üretiminin %41’i ve Avokado üretiminin %83’ü yine Antalya’da üretildiğini belirterek, 2019 yılında 536 bin ton olan yaş meyve ve sebze ihracatımız, 2020 yılında 665 bin tona çıkmış ve bunun karşılığında Antalya’mız ve ülkemize 586 milyon dolarlık nakdi giriş sağlayarak bir başka başarıya imza atmıştır dedi.

Konuşmasında, Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından yürütülen “Toprağın Sultanları” projesine değinen Abdurrahman Başkan Kırsal alanda yaşayan kadınlarımızın eş, annelik ve ev işlerinin yanı sıra tarımsal üretimin her aşamasında aktif rol aldıklarını söyleyerek; Ülkemiz için son derece önemli ve stratejik bir sektör olan tarımın ve üretimin merkezinde yer alan kadın çiftçilerimizin yüzde 50 gibi büyük bir paya sahip olması bir ziraat mühendisi olarak beni çok mutlu etmektedir dedi.

Abdurrahman Başkan konuşmasında 24 Kasım Öğretmenler günü unutmayarak Atatürk’ün izinde, “Öğretmenler! Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” sözünün bilincinde, Türk gençliğinin bilgi ve kültürle donatılması, çocuklarımızın ve memleketimizin geleceği adına, yurdumuzun dört bir yanında cefakârca görev yapan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlarken, söz konusu Öğretmenler Günü olunca kutlu bir yolun mümessilleri canlanır hafızamda. Kutlu bir makama ulaşanlar düşer aklıma. Hatıraları şeref nişanesi, ayrılıkları gönülde birer yara…

Bir öğretmen adayı olan, 23 Kasım 1970’te vatan hainlerinin ağır işkenceleri sonucu şehit edilen ağabeyim Ertuğrul Dursun Önkuzu, Ege Üniversitesi’nde sözde öğrenci kılığında ki teröristlerce şehit edilen, tarih okurken tarih yazan Fırat Yılmaz Çakıroğlu gelir, yine PKK’lı hainlerce şehit edilen Şenay Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz kardeşlerim nezdinde eğitim ordumuzun tüm şehitlerini rahmetle ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor diyerek konuşmasını tamamladı.

Editör: Haber Merkezi