RANA İDİL ÖZDOĞAN / TÜRKGÜN

Manisa Büyükşehir, Osmaniye, Karabük Belediyesi gibi illerin de aralarında bulunduğu yüzlerce MHP’li ilçe belediyesi Azerbaycan’a destek için harekete geçti.

“OSMANİYE’DEN TAM DESTEK”

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin memleketi Osmaniye de Azerbaycan’a destek veren iller arasında öne çıktı. Belediye başkanı Kadir Kara’nın talimatıyla kente Azerbaycan bayrakları asıldı. Osmaniye belediye binası Türk ve Azerbaycan bayrakları ile donatılarak, sosyal medyada yayınlandı

“MANİSA AZERBAYCAN İLE AYDINLANDI”

Muradiye-Menemen kavşağında bulunan saat kulesini Azerbaycan bayrağının renkleriyle aydınlattı. Kardeş ülke Azerbaycan'ın haklı davasında her zaman yanlarında olduklarını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik sivil yerleşim yerlerini hedef alan saldırılarını şiddetle kınıyorum" dedi

“DOST DEĞİL KARDEŞİZ” MESAJI

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, her gün binlerce insanın geçtiği Hürriyet Caddesi’ne dev pankart asarak Azerbaycan’a destek verdi. Başkan Vergili aynı zamanda Karabük’ün fahri hemşehrisi olan Azerbaycan milletvekili Ganire Paşayeva, Bakü Belediye Başkanı Eldar Ezizov ve Gence Belediye Başkanı Niyazi Bayramov’a mesaj göndererek, “Değerli Kardeşim… Şahsınız başta olmak üzere tüm Azerbaycanlı kardeşlerimi selamlıyorum. Bu vesile ile; haydut devlet Ermenistan’ın başta Birleşmiş Milletler kararları olmak üzere, uluslararası toplumun tüm uyarı ve telkinlerine rağmen yaklaşık 30 yıldır sürdürdüğü işgalci ve vandal tutuma karşı kahraman ordumuzun Ali Başkomutan Sayın İlham Aliyev önderliğinde başlattığı büyük ve kararlı mücadelenin sizleri olduğu kadar bizleri de ziyadesiyle mutlu ettiğini ifade etmek istiyorum.” Dedi.

“KALBİMİZ AZERBAYCAN İLE ATIYOR”

Bartın Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından, Ermenistan’ın saldırılarına uğrayan Azerbaycan’a destek vermek amacıyla kent merkezinde 7 ayrı noktaya Türkiye ve Azerbaycan bayrakları asılarak, “kalbimiz Azerbaycan ile atıyor” mesajı verildi.

“İKİ DEVLET TEK MİLLET”

Karaman Belediye Başkanı Barış Kalaycı ise “Gönül ve coğrafyamızdaki soydaşımız Azerbaycan’a ve sivil halka, Ermenistan’ın gerçekleştirdiği saldırıları kınıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Azerbaycan’ın sevinci bizim sevincimiz, kaderi bizim kaderimizdir” dediği gibi her zaman kardeş Azerbaycan’ın yanında olduğumuzu yeniliyoruz.” Sözleriyle destek verdi.

Halkapınar Belediye Başkanı Mehmet Bakkal, “iki devlet tek millet olan Azerbaycanlı kardeşlerimizin acıları acımız, sevinçleri sevincimizdir” mesajı verdi.
Akören Belediye Başkanı İsmail Arslan, kardeş ülke Azerbaycan’a destek olmak amacıyla Belediye binasına Azerbaycan ve Türk Bayrağı astırarak, “Yaklaşık 30 yıllık bir savaş ve işgal durumu olan Azerbaycan’ın Karabağ topraklarında Ermenistan’ın yeniden hain saldırılara başlamasıyla birlikte Azerbaycan Türk’ü cephede gerekeni yapmaktadır. Cephede madden ve manen yanında olduğumuz kardeş ülke Azerbaycan’a selam olsun. Soydaşlarımıza ve askerlerimize cephede başarılar diliyoruz. Ayaklarına taş değmesin. İki devlet Tek millet!” ifadelerini kullandı.

“KARABAĞ AZERBAYCAN'IN, KARABAĞ TÜRK'ÜNDÜR”

Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik, MHP ilçe başkan yardımcısı Osman İsse ve Ak parti ilçe başkanı Soner Özsoylu, ilçedeki esnaflara iki devletin bayrağını dağıtarak, “Azerbaycan kendi topraklarını özgürleştirmek amacıyla yaptığı operasyonları desteklediğimizi hemşerilerimizle birlikte sesimizin duyulacağı kadar haykırdık Karabağ Azerbaycan'ın, Karabağ Türk'ündür” mesajı verdi.

 

 

 

Editör: Haber Merkezi