MHP Grup Başkanvekili, Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol tarafından Elazığ Hava Limanı’na Korgeneral Osman Erbaş’ın adının verilmesine yönelik Meclis’e verilen kanun teklifine tepki göstererek, “Bu, kanun teklifleriyle görülecek iş değildir, işin popülizm tarafı budur. Bu konuda bir çağrıda bulunursunuz, devletimiz, bütün gruplarımız birlikte toplanır, canla başla Osman Erbaş Paşa’mızın hatırasını canlı tutacak şekilde ne gerekiyorsa yapar. Ancak herhangi bir uzlaşma olmadan, herhangi bir görüşme olmaksızın kalkıp bunu önümüze pişmiş yemek olarak koymaya çalışmanız, bu yemeği Genel Kurulda pişirmeye çalışmanız hiç doğru değildir” diye konuştu.

İKİNCİ ŞEHİT SORUSU

TBMM Genel Kurulu’nda tansiyonu yükselten teklifle ilgili CHP’li Ersoy’a “Osman Erbaş Paşa’mız Korgeneral olarak şehit olmuş tek kişi değildir. Başka kim vardır, Elazığlı kim vardır?” sorusunu yönelten Bülbül şöyle devam etti:

“Hulusi Sayın Paşa 1991 yılında Korgeneral olarak şehit olmuş, Elazığlı olarak size soruyorum, cevap veremiyorsunuz. Bu noktada, Osman Erbaş Paşa’yla ilgili olarak devletimiz gerekeni takdir eder. Ailesi sizin vermiş olduğunuz bu kanun teklifinden rahatsızdır. Bu noktada -bunu siyasetin malzemesi yapmadan- kendisi yanındaki birçok askerimiz ve subayımızla birlikte şehadet şerbeti içmiş bizim çok kıymetli bir paşamızdır. Evet, Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Ahmet Erbaş’ın da akrabasıdır, amcasının oğludur. Bu kadar hassasiyetlerin olduğu bir süreçte şimdi CHP olarak Osman Erbaş’ın davacısı siz olacaksınız, karşısında davalısı biz mi olacağız? Bunu şiddetle kınıyorum.”

FİTNENİN ÖNÜNÜ AÇAR

“Bizi suçlayacak, bize kara çalacak ve Elazığ halkına bizi havale edecek şekilde bu tavrı kabul etmiyoruz” diyen Bülbül, “Bizim hararetimiz Gürsel Erol Bey’in bizim sıralarımıza dönüp sanki bu meseledeki hissiyatımız, akrabası milletvekili olmasına rağmen vurdumduymaz ve Elâzığ’da da bunun bir fitneye yol açmasının önünü açmasıdır. Elâzığ’da bu vatana, millete sahip çıkan Milliyetçi Hareket Partili, AK Partili bir dünya insanımız var, hemşehrimiz var. Orada şimdi o insanlar zor duruma mı düşecekler, Gürsel Erol Bey bu noktada CHP’nin teklifini verdi diye. AK Parti ve MHP bu konuda vurdumduymaz mı olacak? Bizim itirazımız bunadır, bizim buna vurdumduymaz olmamız mümkün mü? Osman Erbaş Paşa’mızın naaşının başında biz de ayakta durduk, bekledik; ailesiyle birlikte acıyı paylaşmaya çalıştık, ne münasebet. Elazığ’la ilgili olarak bir korgeneral var diyorsunuz. Soruyorum ikincisini, ikincisinin adını bile bilmiyorsunuz. Bir Elazığlı olarak bu konuda bilginizi gözden geçirin.” İfadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI KARARIYLA

Öte yandan CHP’nin Elazığ Hava Limanı için verdiği kanun teklifi, geçtiğimiz günlerde vefat eden eski Başbakanlardan Yıldırım Akbulut’un adının Erzincan Hava Limanına verilmesini akıllara getirdi. Erzincan Hava Limanı’ndaki isim değişikliği kanun teklifiyle değil, Cumhurbaşkanlığı kararıyla gerçekleşmişti.

Editör: Haber Merkezi