Libya'ya asker gönderilmesi için verilen iznin süresinin, 2 Temmuz 2022'den itibaren 18 ay uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, partisinin, dış politikada siyasi eşitlik zemininde, karşılıklılık esası ve milli çıkarların gözetilmesi doğrultusunda, etkin ve saygın devlet anlayışıyla sosyal, ekonomik ve siyasi ilişkileri zenginleştirmeyi hedeflediğini söyledi.

Türkiye'nin milli güvenliğini ve milli çıkarlarını esas alan bütün tezkereleri desteklediklerinin altını çizen Bülbül, "Bugün de Türkiye'nin hak ve çıkarlarının adil ve kalıcı bir şekilde çözüme kavuşturulması noktasında özellikle Akdeniz'de ayağımıza vurulmak istenen prangayı parçalayacak olan Libya tezkeresinin uzatılmasına, Ankara merkezli siyaset anlayışımıza uygun olarak destek vermekteyiz." ifadesini kullandı.

Uluslararası iş birliği odaklı, caydırıcı, çok yönlü ve çok boyutlu bir dış politika yürütülmesini gerekli gördüklerini anlatan Bülbül, "Türkiye'nin, bölgemizde ve dünyada barış ve istikrarı sağlamaya yönelik tutarlı ve etkin politikalarını kıymetli buluyor ve destekliyoruz. Ülkemizin, dört ayı aşkın süredir devam eden Ukrayna-Rusya arasındaki silahlı çatışmanın sona ermesi hususunda kalıcı ateşkesin sağlanması ve barış ortamının tesis edilmesi noktasındaki diplomatik girişimleri ile olası bir gıda krizini önlemek için tahıl koridoru oluşturması için gösterdiği çabalar, barış ve istikrar konusunda ne kadar hassas ve samimi bir duruşa sahip olduğumuzu bir defa daha teyit etmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

MHP Grup Başkanvekili Bülbül, Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi yok sayan, Ege'de bulunan gayri askeri statüdeki adaları silahlandıran, ülke topraklarını ABD askeri üssü haline getiren, kara sularını 6 milden 12 mile çıkaracağını ifade eden ve Lavrion mülteci kampını PKK, FETÖ ve diğer terör örgütlerinin karargahına dönüştüren Yunanistan'a tepki göstermeyenlerin, bunlara karşı uluslararası hukuka uygun olarak tedbir üreten ve taviz vermeyen Türkiye'yi suni gerginlik çıkarmakla suçladığını söyledi. Bülbül, "Bu anlayışa sahip olanların bırakın iyi niyetini, bu millete mensubiyetinin dahi sorgulanması gerekiyor. Türkiye'ye 'Çizgisini aştı.' ithamında bulunarak düşman ağzıyla konuşanların, terör örgütlerinin korkulu rüyası olan milli insansız hava savunma araçlarına kin kusanların, milli güvenliğimiz için çıkarılan Suriye ve Irak tezkerelerine karşı gelerek terör örgütüne can suyu verme telaşında olanların arka planlarını ve niyetlerini gayet iyi biliyoruz." şeklinde konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi