MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, yaptığı konuşmada Türkiye’nin Türkiye üzerine oynanan oyunlara dikkat çekti ve “Türkiye’yi teslim alamayacaklar” dedi.

Bulut konuşmasında, “Yarım asırdır etmiş oldukları yemine sahip çıkan değerli dava arkadaşlarımız çizgilerinden milim sapmaksızın MHP'yi bir kere daha yüceltiyorlar. Bütün dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

2023 YILINI HESAPLAŞMA HALİNE GETİRDİLER

Türkiye düşmanlarının MHP’nin yükselişinden her dönem rahatsız olduklarını anlatan Yücel Bulut, “MHP yükseldikçe emperyalizm ve işbirlikçileri rahatsız oluyor, kazanı kaynatmaya başladılar. Cumhuriyetimizin 100 yılında bir kez daha sandığa gideceğiz. Biz 2023 yılında kurulacak sandığı bir ölüm kalım meselesi haline getirmek isteyenler var. Neden 2023 yılını hesaplaşma yılı haline getirdiler? Çünkü Türkiye’nin kaynaklarını kullanmasını istemiyorlar” dedi.

“MUSUL VE KERKÜK’Ü AYAK OYUNLARI İLE ELİMİZDEN ALDILAR”

Türkiye üzerinde oynanan oyunları Misak-ı Milli sınırları üzerinden izah eden Milliyetçi Hareket Partisi Tokat Milletvekili Yücel Bulut, “Misakı millide bize ait olan fakat şimdi bizim hükümranlığımız üzerinde olmayan iki vilayet var. Bunlar Musul ve Kerkük vilayetleridir. 1925 yılında diplomasi masasında kaybettik. Bu vilayetler üzerinde uğraşırken Şeyh Sait Ayaklanmasını başlattılar. Gücümüzü buraya harcarken Musul ve Kerkük elimizden gitti. Musul ve Kerkük sadece iki vilayet olarak gitmedi. Olayı tam olarak anlayabilmeniz için anlatayım. Türkiye'nin günlük petrol ihtiyacımız 780 bin varildir. Bunu ithal ediyoruz ve bize 78 milyon dolara mal oluyor. Musul ve Kerkük’ün günlük üretimi 580 bin varildir. Musul ve Kerkük’ü ayak oyunlarıyla elimizden almasalardı, enerjimizi karşılayacaktık” şeklinde konuştu.

“YÜKSELMEMİZİ İSTEMİYORLAR”

Türkiye’nin yükseliş evrelerinde başına oyunlar oynandığı kaydeden Yücel Bulut, “Ne zaman Türkiye başını kaldıracak olsa mutlaka bir belayı musallat ettiriyor. Emperyalizmin sizin dünya görüşünüzle ilgilenmez. Bu ülkenin kaynakları bu milletin derseniz, alaşağı edilirsiniz. Bunlar dünyanın her yerinde aynı oyunu oynuyorlar. Mesele toprak meselesi değildir. Aynı oyunu İran'da da oynadılar. Tam 25 sene İran petrollerini Amerika İngilizler kullandılar. Sovyetler Afganistan'ı işgal edildi. Aynı senaryo oynandı. Irak işgal edildi. Yalnızca enerji kaynaklarına çökebilmek için yapıldı” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN BAĞIMSIZLIK SEVDASI”

Türkiye’nin bağımsızlık sevdası sebebiyle Türkiye işgal edemediklerini aktaran Bulut, “Türkiye'nin dünyaya meydan okuyan tavrı sebebiyle işgal edemediler.  15 Temmuz'da da Türkiye'yi işgal etmek istediler. Fakat bu halk bu hain girişime izin vermedi. Bu olay sonrasında Cumhur ittifakını kurduk ve bu işgallere müsade etmedik. Bizim bir tavır belirlememiz gerekiyordu ve bunun da bir bedeli vardı. Milli bir duruşu sergilememiz gerekiyordu. Bunu yaptık. Anadolu insanını köleleştirmek için oyun üstüne oyun kuruyorlar. 7 düvel birleşmiş Cumhur İttifakını yıkmak için çalışıyorlar” dedi. Bulut konuşmasını şöyle sürdürdü:

“FETÖCÜLERİN YANINDA MI OLSAYDIK”

“Emperyalizmin yanında mı olsaydık? FETÖ’cülerin, örgütçülerin yanında mı olsaydık? Recep Tayyip Erdoğan'dan yana değil de emperyalistlerin yanında mı olsaydı. 6'lı masa kuranların her birisinin niyetlerini çok iyi biliyoruz. MHP’nin yörüngesi bu millete sabitlenmiştir. Yörüngesini Kandile sabitleyenler Türkiye'yi teslim alamayacaklar. Biz Karadeniz’deki doğalgazı 2023 yılında ülkemize aktararak 1.8 milyar dolarlık bir yükten kurtulacağız. Bunu da istemiyorlar. Türkiye'nin hiçbir kaynağını sömürmelerine müsaade etmeyeceğiz.”

İftar yemeğine MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut’un yanı sıra İl Başkanı Mustafa İpek, İl Başkan Yardımcıları, MHP Erbaa İlçe Başkanı Namık Ateşli, AK Parti Erbaa İlçe Başkanı Oğuzhan Önal, Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, Eski Erbaa Belediye Başkanlarından Ahmet Yenihan, MHP’li İl Genel Meclisi üyeleri, Erbaa İlçesine bağlı belde belediye başkanları, Ülkü Ocakları yöneticileri ve Erbaalılar katıldılar.

Editör: Haber Merkezi