Frankfurt'ta 19 Şubat Çarşamba akşamı 2 Türk iş yerine düzenlenen silahlı saldırının ardından 5'i Türk kökenli olmak üzere 9 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı bilgisini paylaşan Çetin, ''Öncelikle bu hain terör saldırısını nefretle kınıyoruz ve Alman makamlarının saldırıyı her yönüyle aydınlatılması için her türlü çabayı göstermesini bekliyoruz.'' açıklamasında bulundu.

İşte Çetin'in açıklamalarının tam metni:

Almanya’da Frankfurt yakınlarında ki Hanau kentinde 19 Şubat Çarşamba akşamı 2 Türk işyerine silahlı saldırı düzenlenmiş, her iki hain saldırıda 5’i Türk kökenli olmak üzere 9 kişi hayatını kaybetmiş çok sayıda kişide yaralanmıştır. Yapılan silahlı saldırı zanlısının ırkçı nefretle hareket ettiği, yabancıları hedef alan terör eylemi gerçekleştirdiği Federal Başsavcılık tarafından açıklanmıştır.

Öncelikle bu hain terör saldırısını nefretle kınıyoruz ve Alman makamlarının saldırıyı her yönüyle aydınlatılması için her türlü çabayı göstermesini bekliyoruz.

Federal Almanya Cumhurbaşkanı Sayın Steinmeier’in „ırkçı nefretin tehditi altında olan insanların yanındayım“ ve Başbakan Sayın Merkel’in „vatandaşlarımızı köken ve dinlerine göre ayırt etmiyoruz“ açıklamaları ile Hanau’da ki terör saldırısını kınamalarını ileriye dönük tedbirlerin işareti olarak görmek istiyoruz.

Bu hain terör saldırısı ırkçılık, ayrımcılık ve yabancı düşmanlığının ne denli ve korkunç boyutlara ulaştığının bir göstergesidir. Eğer bu örgütlü bir ırkçı saldırı ise bunların nasıl bir nefretle donatıldığı ortaya çıkıyor, bireysel bir saldırı ise yabancı düşmanlığının büyük bir hızla tabana yayıldığını göstermektedir. Her iki durumda da ırkçılığın hızla yayıldığını ve korkunç sonuçlara sebep olduğunu görüyoruz.

Ayrıca bu hain saldırının adeta bağıra bağıra geldiğine de dikkatleri çekmek istiyoruz. Özellikle siyasi partilerin ve bazı siyasetçilerin oy avcılığı yapmak için göçmenler aleyhine geliştirdikleri politikalar zaten var olan yabancı düşmanlığını körüklediği görülmektedir.

Bu sebeple ;

Terörü bir insanlık suçu olduğu bilinciyle her türlü teröre karşı ayrım yapmadan etkin mücadele edilmelidir.
Irkçılık, yabancı düşmanlığı ve ayrımcılığı ortadan kaldıracak acil tedbirler alınmalıdır.
Siyasi partiler ve politikacılar yabancıları hedef gösteren açıklamalardan vazgeçmeli, toplumu ayrıştırmadan tamamını kucaklayarak birleştirici dil kullanmalıdır.

Bu ve buna benzer saldırıların uluslararası arenada Almanya’nın imajını zedelediği açıktır. Bu sebeple, bu hain saldırı her yönüyle aydınlatılmalı, suçlulara gerekli cezalar verilmelidir. Böylelikle hain teröristlerin cesareti kırılır, hemde bundan sonra yapılması muhtemel saldırılar için caydırıcı bir sebep olur.

Bu hain saldırıları bir kez daha nefretle lanetliyor, her iki saldırıda da hayatını kaybedenlerin kederli ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyor, acılarını yürekten paylaşıyoruz.

Başımız sağolsun.

Cemal Çetin

Genel Başkan

MHP İstanbul Milletvekili

Editör: Haber Merkezi