MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Sadir Durmaz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Peygamber Ocağı Silahlı Kuvvetlerimize “ satılık” demek tek kelimeyle ahlaksızlıktır. PKK’yla, FETÖ’yle kol kola siyaset yapan, “Eset aşığı, Muhaberat artıklarından” başka bir şey de beklenmeyecektir” ifadelerini kullandı.

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINDAN SORUŞTURMA

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı.

Savcılıktan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı.

“Katıldığı bir TV programında ‘Türk ordusu satılmış’ diyen 27. dönem Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca TCK'nın 301. maddesi uyarınca Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ve devletin askeri teşkilatını alenen aşağılama suçlarından resen soruşturma başlatılmıştır.”

Ali Mahir Başarır, aynı programın ilerleyen dakikalarında Tank Palet fabrikasının satılışını ima ettiğini belirterek, “Tank Palet fabrikası ordudur. Bu ülkenin namusudur. Ordudan kastım Tank Palet fabrikasıdır. Buradan yanlış bir anlam çıkmasın. Bana göre bu ülkenin en stratejik bir ordusunun parçası, bunu kast ediyorum. ‘Tank Palet fabrikası ordunun bir parçası, bunun yüzde 49’u Katar’a satılmıştır’ dedim” diyerek sözlerine açıklık getirmişti.

CHP’liler, Başarır’ın sözlerinin bir kısmının servis edildiğini öne sürerek, soruşturmaya tepki gösterdi.

Editör: Haber Merkezi