Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, BENGÜ TÜRK kanalında yayınlanan Günün Raporu programına konuk oldu. Program sunucusu Cem Açıkgöz’ün sorularını yanıtlayan Erbaş, 31 Mart yerel seçimlerini değerlendirdi. Erbaş ; “Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya’da destan yazmıştır. Başta Başkanımız sayın Prof. Dr. Alim Işık olmak üzere, il ve içe yönetimimiz, ocak teşkilatımız, kadın kollarımız, partiye gönül vermiş isimsiz kahramanlar, diğer partilere gönül verip hayatında ilk defa MHP’ye oy veren vatandaşlarımız ile birlikte destan yazdık.” Dedi.

HALK SEÇİMLERDE BİZE NOTUMUZU VERİYOR
Türk halkının demokrasi konusunda büyük övgüyü hak ettiğini ifade eden MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ; “ Halkımız siyasetçiye övgüyü de, cezayı da sandıkta veriyor.” Dedi. Erbaş ; “31 Mart yerel seçimleri vatanımıza ve milletimize hayırlı olsun. Son derece sağduyulu özgür bir ortamda gerçekleşmiştir. Halkımızın büyük oranı sandığa giderek dünyaya demokrasi dersi vermiştir. Vatandaşlarımız şunu biliyor. Ben siyasetçiye övgüyü de, cezayı da sandık da veririm. Halkımız seçim günlerinde kullandıkları bir zarf ile aslında bizlere bir not veriyor. Bu bizim geride geçirdiğimiz günlerin notudur. Tüm seçilen belediye başkanlarına başarılar dilerim. İnşallah önümüzdeki beş yıllık sürede vaat ettikleri projeleri gerçekleştirmiş olurlar.” Diye konuştu.

31 MART SEÇİMLERİNİNİ MESAJI “CUMHUR İTTİFAKI”

Her seçimin kendi içinde önemli mesajlar verdiğini söyleyen MHP Milletvekili Erbaş, 31 Mart yerel seçimlerinin en önemli mesajının Cumhur İttifakının başarısı olduğunu belirtti. Erbaş ; “ 31 Mart yerel seçimlerindeki en önemli mesaj Cumhur İttifakının başarısıdır. Cumhur ittifakı Türkiye’de yüzde 52 bandını geçmiştir. Bunun anlamı şudur. Türk Milleti istikrar istemektedir. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, bu seçimlerin en önemli unsurunun BEKA olduğunu ifade etmişti. Bu seçimlerin sıradan bir yerel seçim olmadığını, üzerinde oyunlar oynanan, etrafı ateş çemberine dönen ülkemiz için çok önemli olduğunu belirtmişti. Seçim sonuçlarından da görüyoruz ki halkımız bu mesajı almış ve benimsemiştir.” Dedi.

50 YIL SONRA KÜTAHYA’DA KAZANDIK
Milliyetçi Hareket Partisinin, kurulduğu günden buyana ilk kez Kütahya Belediyesini kazandığını belirten Milletvekili Ahmet Erbaş, “ Bu büyük bir zaferdir.” Dedi. Erbaş ; “ Geçtiğimiz günlerde Milliyetçi Hareket Partisi olarak 50 yıl dönümümüzü yapılan etkinliklerle kutladık. Geride kalan 50 yıllık sürede Kütahya merkezde Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanamamıştık. 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde ise kıl payı kazanmıştık.

KÜTAHYA HALKI “ DUR” DEDİ
Bölgemiz de Eskişehir’i saymazsak 17 yıldır AK Parti Belediyeleri görev yapmaktadır. Son seçimlerde de bölgemizin büyük bir çoğunluğunu yine AK Parti Belediye Başkan adayları kazanmıştır. İlimiz Kütahya’da ise seçmen 17 yıldır görevde olan AK Parti ‘ye geçmişte yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür edip, artık yeter DUR ‘demiştir. Bana göre bu DUR demenin sebebi mevcut yönetimin yıpranmışlıklarıdır. Kütahya Belediye Başkanlığı adayımız, 8.5 yıl Milletvekilliği yapmış ülkemizin değerli profesörlerinden Prof. Dr. Alim Işık % 38.69 oy alarak Kütahya Belediye Başkanı seçilmiştir. 2014 yılında da Prof. Dr. Alim Işık bey Kütahya Belediye Başkan adayımız olmuştur. Kütahya kamuoyunda, halkımızda 2014 yerel seçimlerinde adayımızın bir haksızlığa uğradığı intibaı vardı. Bu dönemde artık Kütahya’da yeni bir yüze, yeni bir başkana, yeni bir söyleme ihtiyaç olduğu ortaya çıktı. Başarımız sadece merkezle sınırlı kalmadı. Domaniç ilçesini yeniden kazandık. Aslanapa ilçesini kazandık. Kütahya’da bulunan 14 beldenin 7’sinde kazandık. Kütahya AK Parti’nin kuruluşundan bu yana tüm yerel seçimlerde Türkiye genelinde ilk beş il arasında yer almıştı. Bu büyük başarının mimarı Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’dir.” Diye konuştu.

ELEKTRİK PRİZİNİ, KAPIYI UNUTABİLİRSİNİZ AMA T.C ve ATATÜRK’Ü UNUTMA LÜKSÜMÜZ YOK
Günün Raporu program sunucusu Cem Açıkgöz’ün, Kütahya Belediyesi Hizmet Binasında neden T.C ibaresi yoktu? Sorusunu cevaplayan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ; “ Kütahya Belediyesi yaklaşık bir ay önce yeni hizmet binasına taşındı. Halen de iç kısmında çalışmalar devam ediyor. Ben suçlayıcı bir tabir kullanmak istemiyorum. Ben T.C ibaresinin inşaat çalışmalarında unutulduğunu düşünmek istiyorum. Unutulmamış ve bilerek konmamışsa bu büyük gaflet ve delalettir. Belediye Başkanımız sayın Alim Işık bey bu büyük eksikliği göreve gelir gelmez gidermiştir. Kütahya Belediyesi yeni hizmet binasında sadece T.C değil, Atatürk büstü de yoktu. Başkanımız bu konuya da büyük önem göstermiş, daha önce Kütahya Belediyesi Hizmet Binası önünde bulunan Atatürk Heykelinin, yeni binanın girişine konulması talimatını vermiştir. Bu hizmet binasında birçok şeyi yapmayı unutmuş olabiliriz. Örnek vermek gerekirse elektrik prizini unutmuş olabiliriz. Kapı takmayı unutmuş olabiliriz. Ancak bizim T.C ‘yi, Atatürk’ü unutma lüksümüz yoktur. ”dedi.

TÜRKİYE’DE DENGE UNSURUYUZ
31 Mart yerel seçimlerini, oy, belediye sayısı hesabı yapmayan MHP’nin kazandığını ifade eden Erbaş ; “ Milliyetçi Hareket Partisi bir kez daha şu mesajı almıştır. Biz Türkiye Cumhuriyetinde denge unsuruyuz. Bizler ülkenin en önemli anlarında büyük refleksler yaparak, yön vermekteyiz. Halkımızda bizlerin bu refleksleri oy için yapmadığımız bilmektedir. 31 Mart’ın kazananı kesinlikle MHP’dir. Sağduyulu kardeşlerimizin oyları ile kazanmıştır. Aslında kazanan Türkiye olmuştur. Genel Başkanımız bir, iki fazla belediye kazanma derdine düşmemiştir. Belden aşağı siyaset yapmamıştır. Seçimlerde milli beraberlik davası gütmüştür. Halkımızda sandıkta bunun karşılığını fazlası ile vermiştir. 31 Mart yerel seçimleri öncesi bizim 120 belediyemiz vardı. Bugün ise bu rakam 234’e ulaşmıştır.” Açıklamasında bulundu.

81 İLDE HASTANESİ OLMAYAN TEK İL
Seçimlerin geride kaldığını, artık zamanın projeleri hayata geçirme zamanı olduğunu belirten MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ; “ Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya’da destan yazmıştır. Başta Başkanımız sayın Prof. Dr. Alim Işık olmak üzere, il ve içe yönetimimiz, ocak teşkilatımız, kadın kollarımız, partiye gönül vermiş isimsiz kahramanlar, diğer partilere gönül verip hayatında ilk defa MHP’ye oy veren vatandaşlarımız ile birlikte destan yazdık. Şimdi ise çalışma zamanıdır. Şimdiye kadar halkımızın önüne projelerimiz koyduk. Şimdi ise bunları hayata geçirme zamanıdır. Kütahya her geçen gün yaşlanıyor. Sürekli gençlerimiz göç ediyor. Biz her yıl yapabilirsek her yıl 3 bin, beş yılda 15 bin gencimizi iş sahibi yapacağız. 11 yıldır bitmeyen bir şehir hastanemiz var. 81 ilde hastanesi olmayan tek vilayetiz. Ama bizim projelerimizde dört adet hastane var. 132 dev projemiz var bunları gerçekleştirmek için çalışacağız.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi