MHP'nin “Adım Adım 2023 İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma” programı Ordu'nun Aybastı İlçesinde devam etti.

MHP MYK Üyeleri Kadir Şekerci, Murat Kotra ve Afşin Birben ile Ordu İl Başkanı Naci Şanlıtürk'ün kutıldığı toplantıda konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Filiz Kılıç, şunlurı söyledi:

"Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla 18 Şubat 2022 tarihinde başlatılan “Adım Adım 2023 İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma” programı kapsamında Genel Başkan yardımcılarımız, milletvekillerimiz, MYK ve MDK üyelerimiz tarafından bugüne kadar 600’den fazla ilçeye gidilmiş, insanımıza hitap edilmiş, parti politikalarımız anlatılmış, halkımızın dertleriyle dertlenilmiş, mutlulukları paylaşılarak artırılmıştır.

Bu birlikteliklerde partimize, liderimize ve cumhur ittifakına duyulan güvene şahit olduk, ziyadesiyle sevindik. Bugün de burada siz vatansever, ülkesinin gelişmesi, milletinin refahı için gece gündüz demeden durmadan çalışan Ordululara hitap etmenin sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Hepiniz toplantımıza hoş geldiniz, teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Toplantımızın hayırlara vesile olması dileğiyle hepinize saygılar sunuyorum.

Sözlerime Sayın Genel Başkanımızın selam ve muhabbetlerini sizlere ileterek başlamak isterim.

Başta Bartın ve Kastamonu olmak üzere Batı Karadeniz’de meydana gelen sel afetinden etkilenen, bütün vatandaşlarımıza ve Aziz Milletimize geçmiş olsun. Afetzede vatandaşlarımızın yaraları devletimiz tarafından en kısa sürede sarılacaktır. Bölgeye gelen içişleri bakanımız ve çevre şehircilik bakanımız çalışmaları bizzat takip etmektedirler. Sayın Genel Başkanımız da konu ile alakalı sürekli bilgi almaktadırlar. MHP olarak bütün teşkilatlarımızla biz de afetzedelerimizin yanındayız ve sıkıntılarına çare olmaya çalışmaktayız.

Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin 28.06.2022 tarihli TBMM’deki grup toplantısında gruba ve milletimize hitaplarındaki birbirinden anlamlı ve ders alınabilecek sözlerini bir kez daha hatırlayacak olursak:

“Zafer, zafer benim diyebilenlerin mükâfatıdır. Başarı, başarmaya inanmış yüreklerin mührüdür. Allah sütü verir, ama sütlacı yapacak bizleriz. Allah cevizi verir, ama kırıp içini çıkartacak da bizleriz. Hem farenin şerrini def edeceğiz, hem de buğday ambarımızı doldurmanın gayretinde olacağız. Merhum Necip Fazıl Kısakürek’in ifadesiyle: Devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak gerekmektedir.”

MHP olarak şanlı Türk tarihinden ve damarlarımızdaki “asil kandan” aldığımız güçle, milletimizin huzuru, refahı, gençlerimizin geleceği için karıncalar gibi var gücümüzle çalışıyoruz.

2 yıldan fazla süren, hatta kısmen de devam etmekte olan Kovid 19 salgını, küresel iklim değişiklikleri, kuraklık, dünyanın pek çok ülkesinde süren iç savaşlar, açlık derken Rusya Ukrayna savaşı dünyanın ekonomik düzenini alt üst etmiş, devletler çok ciddi bir şekilde göç, güvenlik ve ekonomik sorunlarla karşı karşıya kalmışlardır.

Türkiye’de bu sorunlardan etkilenmiştir ve etkilenmeye de devam etmektedir. Hatta ülkemize çok yakın bir coğrafyada olması hasebiyle Rusya Ukrayna savaşı bizi pek çok ülkeden daha çok etkilemiştir. Yine hemen sınırımızda yaşanan ülkemizin güvenliği açısından hayati önem arz eden Suriye, Libya, Irak ve İran’da yaşananlar siz değerli halkımızın malumu.

Bu kargaşa ortamında şükürler olsun vatanımızda birlik, beraberlik ve kardeşlik hâkimdir. Alınan çok ciddi tedbirlerle ülkemizde bir güvenlik sorunu yaşanmamaktadır. Halkımız sağlıktan eğitime, ticaretten tarıma, adaletten güvenliğe her türlü kamu kurum ve kuruluşunun hizmetinden istifade edebilmektedir. Zamanında alınan önlemlerle Türkiye Kovid 19 salgınından en az zararla çıkmayı başarmış, en kısa sürede ve etkin bir şekilde aşılama yapan ülkelerden biri olmuştur.

Yine bütün bu olumsuzluklara rağmen Türkiye ekonomisi, 2022 yılında güçlü büyüme eğilimini sürdürerek ilk çeyrekte %7,3 oranında büyümeyi başarmıştır.

Kovid 19 salgını öncesi döneme göre 3 milyon üzerinde ilave istihdam sağlanmıştır.
Çiftçimizin alın terinin karşılığını alabileceği, bir ürün fiyat politikası uygulanmaktadır.
Kiralardaki kontrolsüz artışların önüne geçmek amacıyla hazırlanan yasal düzenleme TBMM’nde kabul edilmiş, buna göre kiralarda bir yıl süreyle %25 i geçmeyecek şekilde artış yapılması öngörülmüştür.

Sağlık personelimizin mali ve sosyal haklarında iyileşme yapılmasına ilişkin düzenleme Meclis plan ve bütçe komisyonunda kabul edilmiştir.

3600 ek gösterge uygulamasıyla 5 milyondan fazla memur ve emeklimizin hak ettikleri daha yüksek emekli ikramiye ve aylık alması için gereken yasal düzenlemeler yapılmıştır.
Temmuz ayında çalışanlarımıza ve emeklilerimize enflasyon kaybını telafi etmek için ilave artışlar yapılacaktır. Asgari ücret komisyonu tekrar toplanmış ve milletimizin talebine hükümetimiz sessiz kalmamıştır.

Benzin ve mazot fiyatlarındaki son günlerdeki düşüşler geleceğe yönelik ümitlerimizin artmasına vesile olmuştur.

Öğrenci affı konusunda TBMM’de komisyonlarımız çalışmalarını tamamlamak üzeredirler.
NATO zirvesinde İsveç ve Finlandiya’nın üyelik konusunun bu ülkelerin bazı şartları yerine getirmeleri koşuluyla kabul edilmesi mutabık imza ile resmiyet kazanmıştır. İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine karşılık PKK ve FETÖ başta olmak üzere Türk Devleti’nin ve Milletinin birlik ve bütünlüğünü yok etmeye çalışan şer odaklı terör örgütlerine verdiği destekten vazgeçmelerinin ve ülkelerinde ilticacı konumundaki teröristlerin iadesinin sağlanması Türkiye’nin etkin ve sonuç odaklı politikalar izlemesinin neticesidir.

Halkımızın daha rahat ve müreffeh yaşayabilmesi için alınan ve alınacak her türlü kararın MHP olarak yanında ve destekçisiyiz. Bu konuda halkımız asla endişe duymasın.

Aziz Atatürk’ün kurduğu CHP meşum ellerin denetimine girerek kökünden ve kimliğinden tehlikeli ölçülerde kopmuş, Atatürk’ün partisi olduklarını savunanlar Atatürk’ün ilke ve değerlerine hakaret eder duruma gelmiştir.

Kimin kiminle yol yürüdüğünü, nasıl bir planın içinde buluştuğunu, birbiriyle benzemez görünürde altı, gizli ortak HDP ile bir araya getiren ve ortak bir paydada buluşmalarını sağlayan asıl faktörlerin neler olduğunu her insanımız, milli ve manevi hasletlerle bezenmiş her vatandaşımız merak etmektedir.

Cumhur ittifakına karşı yuvarlak masaların çevresinde toplanmalarının sebebi kafalarının içerisinde yer alan dış kaynaklı yıkıcı ve iç kaynaklı bölücü destekçilerin istediği zilletin yöneteceği Türkiye’dir.

Uğraşmaları boşunadır. Aziz milletimiz PKK, FETÖ ve kazanmak için gizli olarak görüştükleri Avrupa ve Amerika destekli strateji dernekleriyle, terör örgütleriyle bağlantılı bu kör ve sağır İttifakın gerçek yüzünü görmüştür.

Sınır ötesindeki terör yapılanmalarını imha ederek, güvenliğimizi sağlamaya çalışan Mehmetçik için tezkereye CHP’nin hayır oyu vermesini milletimiz unutmamıştır.

Millet İttifakı “Hükümet gitsin, cumhurbaşkanı gitsin” her yer güllük gülistanlık olacak, her derdin çaresi millet ittifakı şeklinde açıklamalarına eminim kendilerinden başka hiç kimse, hatta kendileri bile inanmamaktadır.

28 Şubatta yapılan toplantı sonrasında görünmez ortak HDP ile 6+1 partinin genel başkanlarının imzaladığı ve yayınladığı mutabakat metninden Parlamenter sistemin kriz ve kaos üreten yapısı çıkmıştır. 48 sayfalık sözde güçlendirilmiş parlamenter sistemi anlatan metinde bir kez dahi Türk Milleti ve Atatürk ifadesi geçmemiştir. Anayasanın ilk dört maddesine yer verilmemiş, cumhurbaşkanının nasıl seçileceği tanımlanmamıştır.

Siz değerli Orduluların da gayet iyi bildiğiniz gibi muhalefet aylardır cumhurbaşkanı adaylarını bile çıkaramamışken, ülke meselelerine dair en ufak bir çözüm önerisi getirememişken ve hepsinden daha da vahimi terör örgütü işbirlikçileriyle aynı safta yer alırken Türkiye’yi nasıl yöneteceklerini hayal bile etmek mümkün değildir.

Bir yanda cumhur ittifakının kararlı tutumu ve birlikteliği öte yanda her bir kafadan ayrı seslerin yükseldiği birlikte olamama hali. Bir tarafta eser ve hizmet siyaseti, diğer yanda 6+1 şeklinde ittifak olarak görünenlerin iftira ve yalan siyaseti…

MHP’nin Atatürk ilke ve inkılaplarının koruyucusu ve takipçisi, vatanperver CHP seçmeniyle hiçbir sorunu yoktur. Sağduyu sahibi, gerçekleri gören ve gelişmeleri yakinen takip eden aziz milletimizin Haziran 2023 seçimlerinde 6+1 yapılanmasına gereken cevabı vereceğinden eminiz.

Biz, alçak algı operasyonlarına, sipariş kamuoyu araştırmalarına ve düzmece anketlere itibar etmiyoruz. Biz Türk milletinin yanındayız ve onun sağduyusuna güveniyoruz.

Hiç kimse merak etmesin, 21. yy. Türk asrı olacaktır. Buna yürekten inanıyor ve ‘’Önce Ülkem ve Milletim sonra Partim ve Ben’’ anlayışıyla var gücümüzle durmadan çalışıyoruz.
Sayın Genel Başkanımızın ifadeleriyle, “Nereye gittiğini bilen bir yelkenin hızını kesecek bir rüzgâr yoktur. Biz nereye gittiğimizi, nereye gideceğimizi, gidince ne yapacağımızı adımız gibi bilenlerdeniz.”

2023 Haziranında Cumhur İttifakı’nın kutlu zaferine Allah’ın inayetiyle ulaşacağız.

Editör: Haber Merkezi