MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, Ankara’nın Sincan İlçesine bağlı Yenikent Mahallesinin yaşadığı sorunlar neticesinde hazırlamış olduğu kanun teklifi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yenikkent'in sorunlarını 2017'deki meclis kouşmasında da dile getirdiğini kaydeden Haberal, "Yenikent’in 100 bini aşan nüfusu olduğunu fakat hastanesinin olmadığını, sağlık ocağının akşam 5’ten sonra çalışmadığını, ulaşımda büyük sıkıntılar çektiğini, bir nikah salonunun dahi olmadığını, Yenikent’te polis karakolunun olmayışını, Yenikentli gençlerimize bir halı sahanın dahi yapılmadığını! Parkların sarhoşların tekelinde olduğunu! Size üstüne basa basa söylemiş, onların sesi olmaya çalışmıştım. Fakat bugün baktığımızda aynı sıkıntıların katlanarak devam ettiğini görmekteyiz. Yenikent’te, Yenikentliler’le birlikte yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda Yenikent’in derhal ilçe statüsüne alınması gerektiğinde hem fikir kılıp, çalışmalara başladık. 2008 yılında Sincan’a bağlanan Yenikentin tekrardan ilçe statüsüne geçmesi için hazırladığımız Kanun teklifimizi Meclisimize sunduk" ifadelerini kullandı.

Yenikent'te ikamet eden birinin akşam beşten sonra eczane bulamadığına dikkat çeken Haberal, "Çünk nöbetçi eczane sırası 4 veyahut 5 güne Yenikent’e geliyor, bölge insanı çaresiz! Yenikkent’te hastane yok!, Sadece özel bir hastaneye ait poliklinik var. Yenikentli’ler korkuyor! Ambulans yoğun trafik yüzünden 45 dakikadan önce Sincan’a giremiyor. Polis Karakolu yok! En yakın polis merkezi kilometrelerce uzaktaki Sincan’da! Bundan ötürü vatandaşlar bir olay yaşandığında güvenlik güçlerinin zamanında olay yerinde olamayışından şikayetçi, şunu da ekliyeyim, geceleri sadece 2 veya 3 devriye arabası olduğunu ve bekçi uygulamasının da yetersiz kaldığını söylemekteler. Parklarda ise sarhoşlar ve uyuşturucu satıcıları kol gezmekte. Bu teklifle beraber Yenikent’in hak ettiği yere tekrardan gelmesini ve Yenikent’li hemşehrilerimizin daha rahat ve refah içinde yaşamasını sağlamayı bir amaç bildik" dedi.

Haberal sözlerini şöyle noktaladı: "Çıkacak bir yangın anında Yenikent halkı Sincan’dan itfaiye aracının gelmesini bekleyecek. Sincan, Yenikent’e tam 7 kilometre! Ulaşıma girdiğimizde ise tam bir fiyasko ile karşıkarşıyayız. Ego otobüslerinin saatleri ve sayısı yetersiz, otobüs ve otobüs duraklarında insanlar mağdur olmakta. İşe gidiş ve çıkış saatlerinde insanlar kendi araçlarıyla bile büyük sıkıntılar çekmekte, yolda uzun kuyruklar beklemekte. Evet! Sincan-Yenikent-Ayaş yolunda, yol genişletme çalışmaları devam ediyor ama Yenikent’in ulaşım çilesine merhem olacağa pek benzemiyor arkadaşlar!

Yenikent’te sevindirici olan tek şey Başkent ray projesinin başlaması, oda edindiğimiz bilgilere göre tamamlanması 4 seneyi alacakmış! Belediye hizmetlerine gelince, Yenikent’te, Sincan Belediyesinin Ek binası bulunmakta fakat verilen hizmetlerin sayısı az ve yetersiz, vatandaşlar Belediye işlemlerini tamamlayabilmek için bu meşakkatli ve zorlu yolda Sincan’a gidip gelmek zorunda kalıyorlar. Biz yanlış veya gereksiz bir şey istemiyoruz, Nüfusu 100.000’i aşmış birçok bölge il statüsüne geçmişken Yenikent ilçe statüsüne dahi kavuşamamıştır! Bu teklifle Yenikent’in hak ettiği ilçe statüsüne geçmesini istiyoruz."

Editör: Haber Merkezi