MHP İstanbul Milletvekili Dr. Hayati Arkaz Meclis'teki konuşmasında şunları ifade etti:

“2019’un Aralık ayında dünyada coronavirüs Çin'de ilk görüldüğünde Sağlık Bakanlığımız tedbir olarak derhâl alanında uzman hekimlerden bir bilim kurulu oluşturdu; burası çok önemlidir ve dünyada ilktir. Hastanelerimizde, personelimizde ve sağlık camiamızda gerekli hazırlıklar yapıldı. Coronavirüsün Türkiye’de görülmesiyle beraber çok ciddi hizmetler verildi. Örneğin, biz Avrupalılar ve ABD’liler gibi, hastalarımıza zengin fakir ayrımı yapmadık, genç yaşlı ayrımı yapmadık, sokaklarda, parklarda yatırmadık.

Hatta yurtdışından gelen hastalara da baktık. Hekimlerimiz ile sağlık camiamız büyük bir fedakârlıkla mücadele etti. Evlerine gidemediler, otellerde kaldılar, hasta oldular, yoğun bakıma girdiler ve şehit oldular; rahmet diliyorum. Başta Sağlık Bakanımız olmak üzere tüm sağlık camiamız büyük bir fedakârlık yaptı, devletimiz de çok büyük bir destek verdi. Yıllardan beri ithal ettiğimiz vantilatör cihazını on beş gün gibi kısa bir sürede Türkiye'de ürettik ve kullanmaya başladık. HI -Flow cihazı çok önemlidir, Covid ’de olmazsa olmazdır; H I-Flow cihazını on beş günde ürettik, kullanmaya başladık ve bu 2 cihazı da ihtiyacı olan ülkelere hibe ettik. İki ay gibi kısa bir sürede İstanbul'da bir tanesi Atatürk Havalimanı’nda, diğeri Sancaktepe'de olmak üzere 2 adet pandemi hastanesi yapıldı, iki ay gibi çok kısa bir sürede. Bu süreçte hastanelerimiz ve yoğun bakımlarımız yeterli oldu ve bir sıkıntı yaşamadık.

Dünyada kendi aşısını bulan ilk 9 ülkeden biriyiz. Dünya Sağlık Örgütü pandemide verdiğimiz mücadelede bizi gıptayla seyrediyor. Türkiye, dünyanın sağlık merkezi olmuştur, olma ya da devam ediyor. Buradan tekrardan hayatını riske atarak mücadele eden Sayın Sağlık Bakanımız başta olmak üzere tüm sağlık camiamıza teşekkür ediyorum. Türkiye'nin sağlıktaki gücünden şimdi rakamlarla bahsetmek istiyorum: Türkiye'de şu anda 1,5 milyon sağlık ordusu var. 170 bin küsur doktorumuz görev yapıyor. 20’si şehir hastanesi olmak üzere, 560’ı özel hastane olmak üzere 1.550 hastanemiz var. Şehir hastaneleri olmasa idi ne yapardık, bilemiyorum.

Gerçekten samimiyetle söylüyorum, ben sahadayım, işin içinde bir insanım. Her şeye karşı olan muhalefetten bir ricam var -her şeye karşısınız, tamam - sizden rica ediyorum, bunun Genel Kurulda da söyledim: Şu sağlık yatırımlarına karşı gelmeyin Allah aşkına, sağlıkta yatırımlara karşı gelmeyelim. Şu anda Türkiye'deki hastanelerimiz gerçekten beş yıldızlı otel gibi. Bu arada 25 bin yoğun bakım yatağımız var, 300 bin hasta yatağı var. An itibarıyla, bu yıl 18.400 hekim mezun olmuş; hedef imiz 25 bin. İntern öğrencilere maaş bağlanması çok önemlidir; bunun iç in de çok teşekkür ediyorum. 126 tıp fakültesi var. Avrupa ve ABD'de olduğu gibi, doktor başına 500 kişi düşüyor.

Devlet ve üniversite hastanelerinde ücretsiz olan sağlık hizmetlerinden bahsetmek istiyorum; demin konuşmacılar bu konuya girdi. Doğum ücretsiz, çocuk doğuyor ücretsiz, doğan çocuk 18 yaşına gelene kadar bakımı devlete ait -aşılar dâhil- yoğun bakım ücretsiz, acil tedaviler ücretsiz, KVC yani kardiyo vasküler cerrahi ücretsiz, ambulans hizmeti ücretsiz -Amerika ’da ve Avrupa 'da en pahalı hizmet ambulans hizmetleridir - yanık tedavileri ücretsiz, onkoloji ücretsiz yani kanser ameliyatı, tedavileri ve aşıları ücretsiz, diyaliz ücretsiz, organ nakli ücretsiz yani sağlık hizmetleri ücretsiz. Ayrıca Türkiye Büyü k Millet Meclisinde yaptığımız çalışmalarda sağlıkta şiddetle ciddi kararlar alındı, suçlar ağırlaştırıldı ve katalog suçlara sokuldu, malpraktis sorunu çözüldü. Hastanelerimizde oluşan ileri tarihli randevularla ilgili Sayın Bakanımızdan aldığım bir rakamı vermek istiyorum: Yılbaşına kadar 32 bin yardımcı eleman alınacak.

Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak başta Sağlık Bakanımıza ve değerli Bakanlık bürokratlarımıza çalışmalarında başarılar diliyoruz.“

Editör: Haber Merkezi