Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde “Mersin’de bulunan bakanlığa bağlı yükseköğretim kurumu öğrenci yurtları ihtiyacı karşılamakta mıdır?” denildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından cevaplandırılması üzerine TBMM Başkanlığına sunulan yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verildi:

1. “Mersin’de bulunan bakanlığa bağlı yükseköğretim kurumu öğrenci yurtları ihtiyacı karşılamakta mıdır?”

2. Bakanlığa bağlı yükseköğretim kurumlarında kalmayan öğrencilerin barınma sorunlarına karşılık ne gibi çalışmalar yapılmaktadır?

3. Türkiye genelinde bakanlığa bağlı yükseköğretim yurtları barınma ihtiyacı olan öğrencilerin yüzde kaçının ihtiyacını karşılamaktadır?

4. Devletimizin yurt imkanlarından yetersiz kapasite sebebiyle faydalanamayan öğrencilerimizin terör örgütleri ve devlete zararlı yapıların yurtlarında veya evlerinde kalmalarının önüne geçmek için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır?

5. Bakanlığa bağlı yükseköğretim öğrenci yurtlarının imkanlarının geliştirilmesine yönelik ne gibi çalışmalar planlanmaktadır?

Editör: Haber Merkezi