MHP’li Kılavuz’un yapmış olduğu konuşmadan satır başları şu şekilde:

ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Öncelikle kalemini Türk milletinin hizmetine sunan, Türk milletinin haber alma özgürlüğünü sağlayan, milletimize doğru ve güvenilir bilgi aktaran, demokrasimizin vazgeçilmez sacayaklarından olan siz değerli basın mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler gününüzü kutluyor; meslek hayatınızda üstün başarılar diliyorum.

TÜRK GENÇLİĞİNİ NİHAL ATSIZ OKUMAYA DAVET EDİYORUM

Bununla birlikte eserleri ile milli ruhu okşayan, şiirleriyle milli coşkuyu harlayan nesilden nesile Türk gençliğine rehber olan büyük Türkçü Hüseyin Nihal Atsız Bey’i doğumunun 116.yılında rahmetle ve minnetle anıyor; bu vesileyle Türk gençliğini Nihal Atsız Bey’in eserlerini okumaya davet ediyorum.

KADIN İLE ŞİDDET ve CİNAYET KELİMELERİ YAN YANA GELMEMELİDİR

Ülkemizin acı bir gerçeği olan kadın cinayetleri can almaya devam etmektedir. İstanbul Tuzla'da genç avukat Dilara Yıldız ile geçtiğimiz günlerde Mersinimizin Toroslar ilçesinde henüz hayatının baharında olan Raziye Oskay kardeşimiz; eski nişanlısı tarafından sokak ortasında canice katledildi. Öncelikle kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor; ailelerinin ve sevenlerinin acılarını yürekten paylaşıyorum. Ruhu şad mekânı cennet olsun. Kadın cinayetlerine kurban verdiğimiz tüm kadınları da bu vesileyle rahmetle ve saygıyla anıyorum. Raziye Oskay kardeşimizi hayattan koparan insan görünümlü yaratığın en ağır cezayı alması benzeri suç ve fiilleri işleyenlerin de gün yüzü görmemesi, vicdanları rahatlatacak, ilahi adalet ise elbet tecelli edecektir. Milli kültürümüz ve töremiz kadınlara gereken önemi ve değeri vermiş; yasalarımız; kadınları her türlü güvence altına almıştır. Kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve cinayetlerin önlenmesi ve engellenmesine yönelik çalışmaların artırılması, kadınlarımızın huzur ve güven içinde yaşayacağı bir toplumun inşa edilmesi, kadın ile şiddet ve cinayet kelimelerinin asla yan yana getirilmeyeceği bir anlayışın hakim olması hepimizin ortak talebi ve beklentisidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün deyimiyle; Türk kadını yerlerde sürünmeye değil omuzlar üzerinde yükselmeye layık olduğu bir hayata kavuşacaktır. Bu kapsamda; kurumlar ve bakanlıklar arası etkin ve kararlı çalışmalar, emniyet güçlerimizin başarılı çalışmalarıyla kadına yönelik her türlü fiil asgari düzeye indirilecektir.

CHP’Lİ MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE BELEDİYE KADROLARI PKK’LILARA PEŞKEŞ ÇEKİLMİŞTİR

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi skandallarla gündeme gelmeyi sürdürmekte; güzel Mersinimize kara günler yaşatmaya, Mersinimizin huzur ve güven iklimini kaçırmaya, insanlarımızın ekmeklerine kan doğramaya devam etmektedir. HDP/PKK işbirliği ile seçimlere giren CHP yönetimi, Mersin’de ve diğer CHP’li belediyelerde vefa borcunu ödemeyi sürdürmektedir. Öyle ki Terörist Demirtaş’ın 24 Kasım sabahı miting yapın çağrısına hadi meydana diyerek sahip çıkan Kemal Kılıçdaroğlu CHP-HDP-PKK ilişkisini ortaya koymuş; CHP mitingi HDP’li yoldaşlarının katılımlarıyla gerçekleşmiştir. Vatanını sevmenin suç, Ülkücü olmanın işten çıkarılmaya gerekçe olarak sunulduğu Mersin Büyükşehir Belediyesinde belediye kadroları HDP/PKK’lılara peşkeş çekilmiştir. Buradan CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer’e sormak istiyorum: İşbaşına geldiğiniz günden itibaren kaç Pkk’lıyı işe aldınız? Kaç terör örgütü iltisaklı kişinin belediye kadrolarında istihdamını sağladınız? Belediyeye ait araçların plakalarında yer alan TR ifadeleri karalanmış, Selahattin Demirtaş denen tescilli bir teröristin kitabından uyarlanan tiyatro Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı tiyatro salonlarında oynatılmıştır.

CHP’Lİ MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE İŞÇİ KIYIMI YAŞANMIŞ TORPİL HAD SAFHAYA ULAŞMIŞTIR

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimlerden önce hiçbir işçiyi hiçbir emekçiyi işten çıkarmayacaklarına dair vermiş olduğu namus ve şeref sözü unutulmuş, CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi belediye personellerine tarihin en büyük işçi kıyımını yaşatmıştır. Öyle ki bir yandan işçi çıkarılırken öte yandan da yeni işçi alımı yapılarak en büyük emek düşmanlığı ortaya konulmuş; açtıkları davaları kazanmalarına rağmen işe iadeleri sağlanmamıştır. Bununla birlikte; işe alımlarda mülakatları kaldıracağını ifade eden CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin Büyükşehir Belediyesinde yaşanan mülakat skandalını görmezden gelmiştir. CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesinde yapılan unvan değişikliği sınavında yüksek puan alanlar elenirken düşük puan alanlar sınavı kazanmıştır. CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesinde işe alımlarda haksızlık ve hukuksuzluk yapılmış, torpil, kayırmacılık ve yandaş alımları had safhaya ulaşmıştır.

MHP MERSİN’E YAPILACAK HER HİZMETİN ARKASINDADIR

Bizler; Milliyetçi Hareket Partisi olarak belediye başkanlarımızla, belediye meclis üyelerimizle ve teşkilatlarımızla Mersinimize yapılacak her hizmetin daima arkasındayız. Şüphesiz Mersinimiz için oldukça güzel bir proje olan ve Mersinimize büyük değer katacak Mersin metro inşaatını da sonuna kadar destekliyoruz. Fakat CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı süreci şeffaf bir şekilde yürütmeli kamuoyunu aydınlatacak cevaplar vermelidir. Kamu kaynakları heba edilmemeli, milletimizin zenginlikleri peşkeş çekilmemelidir.

HDP PKK’DIR VE HDP KAPATILMALIDIR

Öncelikle Şanlıurfa Akçale Hudut Karakolu’nda Pkk’lı hain teröristlerin kahpe saldırısında şehit olan MHP Gülnar Eski İlçe Başkanımız Nebi Ulupınar'ın oğlu Ertuğrul Ulupınar’ı, Murat Alyakut ve Enes Koç’u rahmetle ve minnetle anıyor; ailelerinin acısını yürekten paylaşıyorum. Şehit verdiğimiz günde yüreğimiz yanarken, ana-babaların feryadı semaya titretirken Hdp’li bir milletvekilinin dağdaki terörist sevgilisi ile ortaya çıkan samimi fotoğrafları Büyük Türk milletinin kahretmiştir. Bu fotoğraflar ihanetin belgesi, Hdp-Pkk ilişkisinin en açık örneğidir. Her fırsatta ifade ettiğimiz gibi HDP-PKK’dır. Demokrasi, insan hakları, barış gibi kavramların arkasına sığınarak kanlı silahların gölgesinde siyaset yapan bölücü katil sürüsü teröristlerin ve terör örgütlerinin sözcülüğüne yapan ihanet şebekesi HDP’nin kapatılması, bu PKK sevdalısı sözde milletvekilinin vekilliğinin düşürülerek en ağır cezayı alması milletimizin en büyük ve haklı beklentisidir. Bizler mecliste terörist istemiyoruz.

 

Editör: Haber Merkezi