Konuşmasında, Milliyetçi Hareket Partisi'nin kendisine büyük bir sorumluluk yükleyen cumhurdan güç aldığını aktaran Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, "Milliyetçi Hareket Partisi'nin Türk milletinin önüne dikenli teller döşeyenlere fırsat vermeyecektir." ifadelerini kullanırken şunları kaydetti:

"Hasan Tahsin; Kurtuluş Savaşı’nın besmelesini bu şehirde çekmiştir."

"Türk Dünyasının Bilge Lideri, Lider Ülke Türkiye’nin mimarı, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla gerçekleştirilen Bölge İstişare Toplantılarımız, haysiyeti, gururu ve kabiliyeti yüksek dava arkadaşlarımızın katılımıyla büyük bir özveriyle gerçekleştirilmeye devam etmektedir.

Bugün Manisa’mızda gerçekleştirilen toplantımızın; Türk milletinin şanlı tarihinde müstesna bir yere sahip olan 9 Eylül tarihinin hemen ardından gerçekleştirilmesi toplantımızın muhteva, anlam ve önemini daha da kıymetli kılmıştır.

Topyekûn bir milletin sılası olan, o sılaya varana dek gurbet hüznü bütün yürekleri dağlayan İzmir’imiz 9 Eylül 1922 tarihinde işgalden kurtarılmış, Türk milletinin yüreğindeki yangın nihayete ermiştir.

Müstevlinin kanlı postalı, bu güzel şehrin yüzünde onulmaz bir yara izi gibi belirdiğinde; Türk milletinin direniş hamlesinin başlaması tesadüfi değildir.

Çünkü; istiklâl aşkını kalemine, mermilerini de namluya süren Hasan Tahsin; Kurtuluş Savaşı’nın besmelesini bu şehirde çekmiştir.

Çünkü; dağ duruşlu zeybeklerin Yunan’a kök söktürmek için dağlarına çıktığı İzmir; Gazi Umur Bey’den Gazi Mustafa Kemal’e miras kalan kutlu emanetin şehriydi.

9 Eylül’deki büyük zaferin üzerinden neredeyse 100 yıl geçmiştir. Fakat asırlık hesabı tekrar açmaya uğraşanlar, istiklalimizi lekelemeye çalışanlar hiç bitmemiştir.

Tarihi yeniden yazmaya niyetlenenler, ihanetin başkaldırması için niyetlenenler, bu ülkenin kimliğini taşıyıp zihnini müstevliye peşkeş çekmeye heveslenenler hiç bitmemiştir.

"Efelerin Efesi Yörük Ali Efe bütün “mütevaziliği” ile buradadır!"

Ancak yüz yıl önceki panoramada yer alan şer şebekesi, bütün kadrosuyla yeniden ayaklansa da vatan topraklarını ve kutlu Türk Devletini müdafaa eden ruh her zaman onlara karşı dik bir duruş sergilemiştir. 

Bu ruh; bugün de şehzadeler şehrinde, Milli Mücadele Döneminde Egenin Kurtuluş pusulası olan Manisa’mızdadır.

Yarım asırdır üç hilalin önünü aydınlatmış tavizsiz mücadelenin kahramanları bugün buradadır!

Asırlardır Türk’ün kudretini bu toprakların her karışına ilmek ilmek işleyen milli ruh bugün buradadır!

Yanlışa dur diyen, ihanete haddini bildiren, ülkesini ve ülkülerini aziz bilen eşsiz irade bugün buradadır!

Duruşu ve şerefli mücadelesiyle Türk kadınının yüz akı Gördesli Makbule Hanım bugün buradadır.

Aydın’da hürriyet ateşini yakan; Efelerin Efesi Yörük Ali Efe bütün “mütevaziliği” ile buradadır!

"Uşaklı Kuvâ-yi Milliyecilerin ruhları bugün buradadır."

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Ordular! İlk Hedefiniz Akdeniz'dir, İleri" haykırışının halen dağlarında yankılandığı, Uşaklı Kuvâ-yi Milliyecilerin ruhları bugün buradadır.

Destansı bağımsızlık mücadelesinin fitilini Çivril’de ateşleyen Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin ruhu bugün buradadır.

Menteşe Bölgesinin ilk Kuvâ-yi Milliye Teşkilatını Fethiye’de kuran, onurlu mücadelenin şerefli neferleri olmayı görev addeden Ulalı Jandarma Yüzbaşı Cavit Bey’in ve arkadaşlarının ruhu bugün buradadır.

Ay yıldızlı al bayrağımızı İzmir Hükümet Konağına gururla çeken, bu toprakların ebediyen Türk’ün yurdu olduğunu tescil ve tasdik eden Yüzbaşı Şerafettin ve arkadaşlarının ruhları BUGÜN BURADADIR!

"Milli duruş; MHP ve Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin şahsında vücut bulmaktadır."

Önce teyakkuz, sonra taarruz için tetikte bekleyen bu milli duruş; Türk milliyetçiliğinin siyasi temsilcisi Milliyetçi Hareket Partisi ve Türk Milliyetçilerinin Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin şahsında vücut bulmaktadır. 

Ne zaman milletimizin yarınlarına dair bir tehlike belirse, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli; Hasan Tahsin’in İzmir’de yaptığı gibi bir adım öne çıkmış ve milli direnişin işaret fişeğini tutuşturmuştur.

Onun tarafından ortaya konan tespitler, uyarılar ve öngörüler; o kahramanın namlusundan çıkan mermiler gibi hedefi tam ortasından vurmuş, devletin selameti, milletin bekası için söylediği her bir söz; yüz yıl önce yükselen istiklâl haykırışı gibi memleketin dört bir köşesine yayılmış ve gönüllerde daima yankı bulmuştur.

İlhamını Anadolu’nun derin köklerinden ve bu milletin irfan pınarından alan Milliyetçi Hareket Partisi; Türkiye’yi bekleyen tehlikelere karşı ilk tepkiyi veren milli refleks merkezi ve hassas sinir ucu olmuştur.

Milliyetçi Hareket Partisi ve onun muhterem Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin yaklaşımı kör muhalefet yapma amacı güden diğer kesimlerden her zaman farklı olmuş, yakın tarihimizde nerede bir kırılma yaşanmışsa Türk Milliyetçilerinin haykırışı Liderimizin yükselen sesinde kendisine yer bulmuştur.

Bu gerçek; Milliyetçi Hareket Partisi’nin dilinin, üslubunun ve düşüncelerinin hasmane değil dostane olduğunu herkese en net şekilde göstermiştir.

 Milliyetçi Hareket Partisi; millet ve devlet menfaatine uygun her girişime destek vermiş, cumhurun yüklediği büyük sorumluluğun gereğini harfiyen yerine getirmekte bir an olsun tereddüde düşmemiştir. 

Adı asırlar önce bengü Taşlara kazınan büyük Türk milleti ne zaman bir badire ile karşılaşsa Türk Milliyetçileri “buradayım” demiş, Türk Devleti ne zaman birbiri ardına kurulan tuzaklara çekilmeye çalışılsa o tuzaklar Milliyetçi Hareket Partisi tarafından bozulmuştur.

Türk milleti; uzun, ince ve zorlu yolları asırlar öncesinden aldığı ilhamla aşmayı bilmiş, ferasetiyle oyunları bozmuş, komplo sahiplerini kabiliyetiyle alt etmeyi başarmıştır.

Bu büyük milletin kaynağı ve kavgası da aynıdır, değişmemiştir!

Türk Milleti;  binlerce yıldır olduğu gibi namusunu çiğnetmeme kararlılığını “vazgeçilmez yeminle” sürdürmektedir.

Türk Milliyetçileri; kendisine tevzi ve tevdi edilen mukaddes görevi baş tacı edip, saflarını sıklaştırarak bekasının yılmaz bekçileri olmaya devam etmektedir. 

Milliyetçi Hareket Partisi, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin Liderliğinde, bugün de hem siyasi geleneğimizi sürdürmekte, Türk milleti için hayatî meselelere temas etmekte hem de Türkiye’nin Lider Ülke olması için gereken bütün şartları yerine getirmektedir.

Cumhur İttifakı, bu hassasiyetin neticelerinden birisidir.

FETÖ’den PKK’ya kadar geniş bir yelpazeye yayılan hasım cephe; Cumhur İttifakının Türkiye’nin yarınlarına, yarınların Türkiye’sine MHP katkı sundukça; ihanet kumpanyasından feryat yükselmesi bu sebepledir.

Türkiye’nin kader çizgisi, Milliyetçi Hareket Partisi’nin 50 yıldır kırılmayan çizgisine yaklaştıkça; malum şebekenin rahatsızlığının artması bundandır.

Devlet Bahçeli’nin şahsında mücessem hâle gelen devletin ağır gölgesi, Ankara merkezli bir medeniyet tahayyülü kuranlara güven verdikçe gün yüzü göremeyeceklerini şer birlikteliği de çok iyi bilmektedir.

Çünkü; Cumhur İttifakı’nın çizdiği tablo; Türkiye düşmanları için kâbus, Türkiye için müjde hüviyetindedir.

Anadolu’ya Türk’ün mührünü vurup vatan kılan manevi öncülerin başında; Hünkâr Hacı Bektaş Veli gelmektedir. Hacı Bektaş’ın bir dizinde ceylan, bir dizinde aslanla çizildiği resim; Hünkâr’ın en meşhur tasviridir. İşte Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin toplumsal rolü; bu kadim resmin şifrelerinde saklıdır.

Yunusların, Hacı Bektaşların, Yesevilerin mayasıyla yoğrulan Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli de bu milletin bütün kesimlerini aynı anda kucaklayan bir figürdür.

Mukaddesatımıza el uzatanların da, Atatürk’e dil uzatanların da karşısında; Devlet Bahçeli’nin liderliğindeki Milliyetçi Hareket Partisi’nin varlığı aşılmaz bir set gibi durmaya devam edecektir.

Kötüden iyi çıkarmaya çalışanlar hüsrana uğratılmaya, hainliğe kılıf arayanlar eli boş dönmeye,  imha operasyonunun figüranlığını yapanlar ise alaşağı edilmeye Cumhur İttifakıyla devam edilecektir.

Cumhur İttifakıyla birlikte kutlu ülküler daha da ulaşılabilir olmuş, dikenli yollarda ödenen bedeller daha da anlam kazanmıştır.

Cumhur İttifakı; Türk milletini güç duruma düşürmeye çalışan küresel emperyalizmin baş aktörlerini köşeye sıkıştırmış, alçak tertibin figüranlarının hayallerini suya düşürmüş, kirli oyunun senaristlerinin kalemini kırmıştır.

Bilinmelidir ki; 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan FETÖ’cü işgal girişiminin yarattığı tahribata rağmen ihanetin bağrına ok gibi saplanan duruşun kaynağı işte bu iradedir.

Kandil’i bebek katillerine dar eden,

Gara’yı eli kanlı katillerin başına yıkan,

El Bab’a, Afrin’e Türk mührünü vuran,

Libya’da Yaşlı Kıta Afrika’ya umut olan,

Akdeniz’de parsel parsel, metre metre, santim santim; Türkiye Cumhuriyeti’nin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ve hakkı gasp edilmeye çalışılan gönül coğrafyamızdaki halkların çıkarlarını savunan,

Karadeniz’in maviliklerinde Türk’ün kudretli asırlarını yüzdüren,

TÜRKİSTAN COĞRAFYASINDA HER SAYFASI “TÜRK” İLE BAŞLAYAN DESTANI YAZAN İRADE CUMHUR İTTİFAKINI KURAN İRADEDİR!

Bu sebepledir ki; kirli çalışmaları ifşa olan, eskide yeni arayan, ittifaklarını ajans söylemleri üzerine bina eden, kaos ve kargaşayı hedef birlikteliklerinin stratejisi olarak belirleyen, talimat aldıkları ağa babalarının çıkarlarına hizmet edecek bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti arzulayan zillet ittifakı, gayrı meşru yapılanmalarla olan hedef birlikteliklerini eylem birlikteliğine döndürmüştür.

Bu yüzdendir ki; Terör Örgütü PKK’ya sırtını dayayan HDP, HDP’nin hamiliğini yapan CHP, CHP’nin ve HDP’nin desteğiyle varlığını muhafaza etmeye çalışan İP ve yancıları  cumhurun sağlam desteği ile ortaya çıkan, güçlü yürütme fonksiyonunun kaynağı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini hedef almakta, Cumhur İttifakının attığı tarihi adımları itibarsızlaştırmaya çalışmaktadır.

Kim ne yalan söylerse söylesin; Türk milleti yaşananları müşahede etmekte, hain emelleri görmekte,  yaşananları bir bir not etmektedir.

Kim hangi bozguncu planı tedavüle sokarsa soksun; Türk milleti Cumhur İttifakının Türkiye’nin maruz kaldığı bölgesel ve küresel dayatmalara karşı verdiği tarihi mücadeleyi görmektedir.

Milliyetçi Hareket Partisi; Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin liderliğinde geleceğin Lider Ülke Türkiye’sinin mimarı olan ulvi kadroların buluştuğu büyük bir çatının adıdır.

Cumhur İttifakı da; niyetleri kötü, hedefleri kirli, şuurları kapalı, ruhu esir düşmüş zillet birlikteliğinin önündeki sarsılmaz surdur.

Cumhur İttifakı; FETÖ’nün çizdiği istikamette yol alanlara, PKK’nın değirmenine su taşıyanlara, küresel siyasetin etkin aktörlerine selam çakanlara, Türkiye’yi gayrı milli bir yola sürüklemeye çalışanlara, Türk milletinin kültürel ve tarihsel müktesebatına aykırı şekilde saf tutanlara, milli bünyenin reddettiği bir siyaseti arzulayanlara karşı cumhur tarafından inşa edilen müstesna bir mutabakatın adıdır.

Türk milleti;

Geleceği Cumhur İttifakıyla şekillendirmeye,

Geleceğe Cumhur İttifakı ile yürümeye,

Prangalarını Cumhur İttifakının ruhuyla söküp atmaya,

Yeni zaferle cumhur ittifakı ile ulaşmaya kararlıdır.

Çünkü Türk milleti istikbalinin güvencesinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olduğunu bilmekte, bunu mümkün kılacak kabiliyet ve iradenin Cumhur İttifakı kadrolarında olduğunu görmektedir.

Milliyetçi Hareket Partisi kendisine büyük bir sorumluluk yükleyen cumhurdan aldığı güç ile:

Türk milletinin önüne dikenli teller döşeyenlere fırsat vermeyecektir.

Ağızlarından demokrasiyi düşürmeyip, sandığa gömülünce de demokrasi dışı oluşumlarla işbirliği yapanlara at koşturtmayacaktır.

İşbirlikçi olmuş, namlusunu Türk Devletine yöneltmiş emperyalizmin tetik çeken eli haline gelmiş tetikçilere imkân vermeyecektir.

Türk milletini kaosa sürüklemek, kargaşa girdabında boğmak için ellerini ovuşturan sinsilere meydan bırakmayacaktır.

Vazifemiz kutsaldır

Davamız hak davası,

Mücadelemiz haklı bir mücadele,

Tarafımız ise doğru taraftır.

Türkiye’yi teslim etmemeye kararlıyız.

Birliğimizi ve dirliğimizi muhafaza etmeye yeminliyiz.

Mesuliyetimiz bunu gerektirmekte, mensubiyetimiz bunu emretmektedir.

BİLİYORUZ Kİ; DEVLET BİZİMDİR, MİLLET DE BİZİZ, VATAN DA BİZİMDİR!

Geleceğin omuzlarımızda yükseleceğinden hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Zillet kaybetmeye mahkumdur.

Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin ifade ettikleri gibi:

“Türk milleti şiddeti ne olursa olsun, her ihaneti, her rezaleti, her felaketi yerle yeksan etmeye, hainlerin emdikleri sütü burunlarından fitil fitil getirmeye hazırdır, bunu başaracak kudrete sonuna kadar haizdir… Ülkemizle gurur, Türk milletine mensubiyetten de onur duyuyoruz… Nitekim tarih Türk milletinin destanını tekrar okumaya başlamıştır… Bu destan bitmeyecek, bu devran da böyle gitmeyecektir.”

Biz Milliyetçi Hareket Partisi’yiz.

Biz Türk ve Türkiye sevdalısıyız.

CUMHUR İTTİFAKI’NIN MUNZAM VE MUAZZAM VARLIĞIYLA TÜRKİYE’MİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ!”

Editör: Haber Merkezi