Sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımlarla Tunç Soyer’i eleştiren Tamer Osmanağaoğlu; “İzmir bir aşk hikâyesidir. Asya bozkırlarından Anadolu topraklarına, uçsuz bucaksız denizlerin özlemiyle koşan Türk atlıları bu hikâyenin kahramanıdır. Her geçen gün büyüyen bu sevda öyküsü 100 yıl önce Yunan işgali yaşandığında adeta şahlanarak kendini göstermiştir. Türk milletinin İzmir'e duyduğu sevgi o kadar büyük bir şahlanışta kendisini bulmuştur ki; onun kirli postallarla Yunan tarafından işgal edilişi topyekûn bir milleti yasa boğmuş, bütün Anadolu'yu kedere sevk etmiş, Türk Dünyasına eşsiz bir muhasebe yaptırmıştır.” İfadelerini kullandıktan sonra şunları söyledi:

“Dün 100. yılını kutladığımız İzmir'imizin Yunan işgalinden kurtuluşu kutlamaları; Gazi Paşa Atatürk ve Kahraman Türk Ordusu tarafından denize dökülen Yunan'ın İzmir'de bıraktığı bir kırıntı tarafından kirletilmeye çalışılmıştır. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı" sıfatını taşıyan, Yunan sözcüsü Tunç Soyer'in "bölücü, parçalayıcı" bir üslupla Türk milletine, ecdadımıza ve bizi biz yapan değerlerimize saldırması elbette ilk değildir. Gözüken o ki son da olmayacaktır! Ölüsü olan bir gün, delisi olan her gün ağlarmış" sözünü İzmirlilere her gün hatırlatan kendini bilmez bu densizin gerçek yüzünü, 9 Eylül heyecanını konser coşkusuyla yaşamak için toplanan İzmirliler bir kez daha görmüştür.” 

TUNÇ SOYER’İ YUNAN VATANDAŞLIĞI PAKLAR

“Daha önce de ifade ettiğim gibi; Tunç Soyer seni ancak ve ancak Yunanistan vatandaşlığı paklar. Çünkü 9 Eylül onlar için matem, Osmanlı onlar için düşman, Cumhuriyetin kurucu iradesi onlar için kâbustur. Daha önce de dile getirmiştim. Yunan işgalinden sonra, İzmir'in başına gelen en kötü şey; Tunç Soyer'dir. Soyer'in İzmir’e hizmet etmek için çalışan bir belediye başkanı gibi değil; bu şehri istila eden bir işgal komutanı gibi davranması bunun en büyük ispatıdır. İzmir'in iskelelerine, Yunan kralı Agamemnon ismini; şanlı al sancağın dalgalandığı Kadifekale için ise Pagos adını uygun gören Tunç Soyer'in yeri Gazi Paşa Atatürk'ün hemşerisi olmakla övündüğü İzmir değildir!

OSMANLI DA BİZİMDİR TÜRKİYE CUMHURİYETİ DE BİZİMDİR

“Onun yeri ancak ve ancak denizin öte yakasıdır! Ecdada olan kinini her fırsatta kusan Tunç Soyer ve sözcülüğünü yaptığı eşkâli bozuklar şunu iyi bilmelidir: İzmir’i Symrna yapma hayali kuranlar 100 yıl önce nasıl tokat yediyse; Türk milleti o tokadı daha sert şekilde atmaya muktedirdir. Liderimiz Devlet Bahçeli'nin şu sözlerini Soyer ve hazımsızları unutmamalıdır: "Oğuz soyundan hain çıkmamıştır! Tahta çıkan hiçbir Osmanlı padişahı, asla ve kat’a kendi çıkarını devletinin ve milletinin çıkarı üstünde görmemiştir! Osmanlı da bizimdir, Türkiye Cumhuriyeti de bizimdir!”

Editör: Haber Merkezi