Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, İstanbul’da Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen “7 Bölge 7 Renk Kültür Sanat” festivaline katıldı. Burada katılımcılara hitap eden Özdemir, Türkiye’ye zarar vermek isteyen bazı güç odakları tarafından 23 Haziran seçimleri üzerinden 3 aşamalı plan yürüttüğünü söyledi. Özdemir, Cumhurbaşkanlığı hükümet etme sistemine zarar verilmek istendiğini vurgulayarak 23 Haziran’da sandığa gidilmesinin imani ve milli sorumluluk olduğunu söyledi.

İtibarsızlaştırma politikası içindeler

Cumhurbaşkanlığı hükümet etme sisteminin Türkiye düşmanları tarafından itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını kaydeden Özdemir, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti 2018’de yapılan Genel Seçimlerin ardından Cumhuriyetimizin 3. Evresine giriş yapmıştır. Ve bu evre ile birlikte artık yeni bir hükümet etme sistemi ile yönetiliyoruz. Yeni hükümet etme sistemi Türkiye’yi inşallah milli hedeflerimiz olan öncelikle 2023’e sonrasında da 2053 ve 2071 hedeflerimize taşımayı amaçlıyor. İnşallah da taşıyacaktır. Böylesi bir dönemde Türkiye’nin bu anlamdan kazanım elde etmesinden bize göre rahatsız olan çevrelerin İstanbul seçimleri üzerinden 3 aşamalı bir planı yürüttüklerini takip ediyoruz. Bunlardan ilki Cumhur’un temsil makamı olan Cumhur’un başı olan Cumhurbaşkanlığı makamının kamuoyunu nezninde akıllarınca itibarsızlaştırılması sürecidir. Pek çok dedikodu pek çok fitne fesat pek çok bu manada akla hayale gelmeyecek laflar sözler hem toplumsal zeminde yayılmaya çalışılıyor hem diğer anlamda farklı farklı kanallarla kullanılmaya gayret gösteriliyor” şeklinde konuştu.

SEÇİMİ FIRSAT BİLİYORLAR

Türkiye’nin sosyal ve ekonomik yönden bir tahribata uğratılmaya çalışıldığını söyleyen Özdemir, “24 Haziran’da sizlerin iradesiyle ortaya koymuş olduğunuz ve hayata geçmiş olan Cumhurbaşkanlığı hükümet etme sistemiyle hesaplaşma gayretleridir. Çünkü dost görünen hazır çevrelerinin de bu anlamda rahatsız olduğunu görüyoruz. İşte bunların dönüp dolaşıp geldiği yer Türkiye’de Türk milletinin iradesiyle hesaplaşmaya çalıştıkları yer, 23 Haziran Seçimleri oldu. 31 Mart seçimlerinde bir irade ortaya koydunuz. Ama gelin görün ki usulsüzlükler ve hırsızlıklar sizin iradenizin bu anlamda ortaya çıkmasına mani oldu. YSK’nın vermiş olduğu bir karar var. Ve şimdi seçimler yenileniyor. Yenilenirken bir istirhamımız bir konuyu unutmamak lazım. İstanbul, adına şiirler yazılan bir şehirdir. İstanbul, uğruna sevdalar yakılan bir şehirdir. İstanbul, sadece İstanbul değildir. Evet İstanbul dünyanın en büyük Türk-İslam şehridir. Ama bizler 21. Yüzyılda yeni bir hükümet etme sistemiyle beraber Türklüğün gurur ve şuuruyla birlikte Yüce dinimiz İslam’ın aynı şekilde hissiyatını ruh edinerek daha aydınlık yarınlara ulaşabilmek amacıyla karşımızda bir evre daha var. Selalarla ve ezanlarla 1453 yılında İslam bol yani İstanbul olan bu şehirde birileri çıkıp “Zulüm 1453’te başladı” ifadesine karşı 23 Haziran’da sandıklara gidip demokratik irademizi ortaya koymak hem milli hem de imani sorumluluğumuzdur. Bu kapsamda Cumhur İttifak’ının adayı geçmiş dönemlerde farklı farklı makamlarda ülkemize ve milletimize çok saygıdeğer ve aynı zamanda geleceğe uzanan gayretleri uzanmış Binali Yıldırım Bey’e dua ve desteklerinizi bekliyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi