MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir; Dışişleri Bakanlığı bütçesi üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına söz aldığı konuşmasına, 2019 yılında dünya genelinde çok sayıda ülkede iç karışıkların baş gösterdiğini belirterek, “Bizden uzak coğrafyalarda yer alan Şili, Ekvador, Peru, Bolivya yahut Hong Kong gibi ülkelerin yanı sıra, Avrupa'da bulunan Fransa, İngiltere, Sırbistan gibi ülkelerde de önemli toplumsal olayların yaşandığı dikkatlerden kaçmamıştır. Gelinen aşamada yine bize uzak olmayan Lübnan, Irak, İran, Gürcistan ve hatta Yunanistan'da da farklı saiklerle de olsa önemli toplumsal olaylar yaşanmıştır. Kuşku uyandıran gelişme ise iç karışıklığın yaşandığı ülkülerde süre gelen çok sayıdaki gösterilerin lidersiz bir şekilde devam etmesidir.” açıklamasını yapmış ve bu durumun, akıllara, küresel bir komplonun devrede olduğu, karanlık ellerin hedef ülkelerde rejim değişikliği ve istikrarsızlık yaratma girişimlerine koyulduğu düşüncesini getirmekte olduğunu ifade etmiştir.

İNSANLIĞIN HUZURUNU TESİS EDEBİLECEK GÜVENLİ İKLİM SAĞLANMALIDIR

İnsanlık; savaş, terör, ekonomik kriz, yaptırımlar, iklim değişikliği, bulaşıcı hastalıklar ve göçler gibi pek çok meseleyle birlikte ağır bir imtihandan geçtiğini ve bütün bunların küresel sistemle birlikte denge arayışını hızlandırmakta olduğunu ifade eden Milletvekili Özdemir devamla, “Ancak esas olarak odaklanılması gereken konu ise hiç kuşku yok ki Sayın Genel Başkanımızın ifade buyurdukları üzere insanlığın huzurunu tesis edebilecek güvenli bir iklimin yaratılabilmesidir. İkinci Dünya Savaşı sonrasında kurulan küresel sistem buna cevap verebilecek yapı, yetenek, yatkınlık ve güçten uzaktır. Dahası, Batı Bloku olarak adlandırılan kesimde yaşanan derin fikir ayrılıkları yeni ortaklık ilişkilerini doğurmaya başlamışken "müttefik ülkeler" tanımı hemen her çevre nazarında da sorgulanıyor.” açıklamasında bulunmuştur.

KİMSE, FITRAT DEĞİŞİR SANMASIN; BU KAN YİNE O KANDIR

Özdemir, öne çıkan her meselede geçerli olan önceliğin millî egemenlik olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

“Konu egemenliğimiz olduğunda kimse bizden geri adım atabileceğimizi, pazarlık konusu hâline getirebileceğimizi yahut esneklik gösterebileceğimizi beklemesin. Egemenliğimiz bizim uğruna can verip elde ettiğimiz ve koruduğumuz namusumuzdur. Kimse, fıtrat değişir sanmasın; bu kan yine o kandır. Dolayısıyla ihtiyacımız olan hava savunma sistemi tedarikini sağlamışken bunu nerede ve nasıl kullanacağımız sadece bizim irademizde olan bir meseledir.”

SOYDAŞLARIMIZIN YAŞADIĞI ZULÜMLERİ GÖRMEZDEN GELEMEYİZ

TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi Özdemir, yalnızca Türkiye adına değil, zulmün baş gösterdiği yerlerde var olan sorunları aşma anlamında da güçlü olunması gereken bir dönemden geçildiğini ifade ederek, “Kırım'da, Karabağ'da, Batı Trakya'da, Türkmeneli'de ve özellikle de Doğu Türkistan'da soydaşlarımızın yaşadığı büyük sıkıntılar ortadadır, bunları görmezden gelemeyiz. Yine, Arakan'da ve Filistin'de Müslümanların maruz kaldığı zulümler karşısında sessiz ve eylemsiz duramayız. Kudüs konusunda uluslararası çaba ve Birleşmiş Milletler kararını yok sayan girişimlere bigâne davranamayız.“ açıklamasında bulunmuştur.

KADER VE KARAR ANI GELMİŞTİR

Suriye'de icra edilen Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekâtı'yla PKK/PYD terör örgütünü meşrulaştırma girişiminin en büyük elemanı olan IŞİD'in varlığına son verildiği gibi PKK/PYD terör örgütüne de büyük bir darbe vurulduğunu ve özellikle, Barış Pınarı Harekâtının her çevrenin hangi niyette olduğunun açık bir şekilde ortaya koyduğunu belirten Özdemir; “Anlaşılıyor ki herkes açısından bölgemizde kader ve karar anı gelmiştir. Ortada birbiriyle mücadele eden 2 tez vardır ya yüz yıl önce Sykes-Picot Anlaşması'nda görüldüğü üzere, bu bölgeye gelmeye gücü yeten tüm ülkelerle bu güce sonradan erişen ABD'nin de dâhil olduğu güruh bölge sınırlarını değiştirecektir ya da 19 Mayıs 1919'da devletimizin kurucusu Atatürk'ün Samsun'a çıkmadan evvel şanlı ecdadımızın karar kıldığı millî hedefimiz amacına ulaşacaktır.” açıklamasında bulunmuştur.

OYUN VE KARANLIK PLANLARIN BİLİNCİNDEYİZ

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Türkiye olarak bölgenin tarihsel dinamiklerine vâkıf ve yüz yıl öncesine göre çok daha güçlü olunduğunu ifade ederek, “Oyun ve karanlık planların bilincindeyiz. Bir asır evvel açılan yaraları sarmanın, kucaklaşmanın ve kader birliği yapmanın zamanı da günün birinde inşallah gelecektir. Bu bölgede yaşayan hiçbir insanı ayırmadan hepsini kucaklayabilecek, hepsine insan gibi değer verecek ve bölgenin zenginliğini adil bir şekilde paylaşarak huzuru ve istikrarı getirecek bir anlayışı hayata geçirebiliriz, inşallah geçireceğiz." açıklamasında bulunmuş ve MHP olarak bütçeyi açık bir şekilde desteklediklerini ifade ederek, ana vatandan uzak coğrafyalarda, hatta dünyanın en ücra köşelerinde dahi vazifelerini sürdüren tüm diplomatlara üstün başarılar dileyerek konuşmasını tamamlamıştır.

Editör: Haber Merkezi