Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir'in açıklamaları şu şekilde;

''Taşeron ve teslimiyetçi Davutoğlu’nun Suriye’de PKK-PYD’nin federasyon kurmasına yönelik üstlendiği sorumluluğu adeta dışa vuran beyanlarından sonra Karar gazetesinden kimi isimlerin Cumhur İttifakı karşıtlığı ile yeni fitne tohumları ekme girişimleri beyhude ve komik bir uğraş.

Neredeyse PKK’lı teröristlerden daha fazla PKK’lı olacak kadar alçalan malum bir güruhun, Türkiye’yi karanlık hendeklere çekme girişimleri, çeyrek akıllı zavallılarla siyasete yön verme çabası okyanus ötesi senaryolarına ne derecede teşne olduklarının tescilidir.

Şu işe bakınız ki bitme noktasına gelen PKK terör örgütüne hayat öpücüğü verme ve Suriye’de PKK/PYD’ye federasyon getirilmesi fikrini savunan akademisyen görünümlü müptezeller, olmayan akıllarıyla Cumhur İttifakı’nı analiz ettiği imajını vermeye çalışıyor. Hadi oradan!

1 Kasım 2015-15 Temmuz 2016 arasında MHP’ye yönelik FETÖ tezgahını yok sayarak, aynı terör örgütünün yargıdaki uzantıları üzerinden girişilen eylemleri görmezden gelenlerin “Cumhur İttifakı geçici olmalıydı” temennisi FETÖ’yü yeniden hortlatma uğraşında olanları ele veriyor.

Cumhur İttifakı konjonktürel bir birliktelik değildir. Amaç ve hedefleri protokol üzerinde belirtildiği üzere ülkemizin 21. Yüzyılda küresel rekabette hak ettiği konuma yükseltilmesi için milli vicdanın sergilediği/sergileyeceği üstün gayretleri kararlılıkla ortaya koymaktadır.

Dahası Cumhur İttifakı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma” hedefini yakalama azmi ile milli ve üniter devlet olan Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türk Milletini ilelebet yaşatma iradesidir.

Hal böyleyken fındık kurdu olduğu bizce tescillenen, buçuk dahi olmayıp çeyreklik seviyelerde dolaşan meşum siyasi kesimlerin sözcülüğüne soyunanların, akademik disiplinden uzak, siyasetin ve toplumun gerçeklerine yabancı yorumları hezeyandan öteye varamayacaktır.''

Editör: Haber Merkezi