Besicinin Sorunları TBMM Gündeminde

MHP’li Öztürk TBMM’deki konuşmasına şu şekilde başladı: “Seçim bölgem Kırıkkale’de besicilik ve süt hayvancılığı yapan vatandaşlarımız, mağduriyetlerini bizlere ulaşarak dile getirmektedirler. Son 5 yılda dana karkas fiyatı % 50 seviyelerinde artarken, aynı dönemde veteriner, ilaç ve besi yem fiyatlarının daha fazla artması, besicilerimizi zor durumda bırakmıştır.” dedi.

Çözüm Önerilerini Dile Getirdi

Milletvekili Halil Öztürk konuşmasında besicilik ve süt üreticilerine yönelik çözüm önerilerini de dile getirerek; “Besicinin para kazanabilmesi için Tarım Bakanlığımız destek uygulamalarını gözden geçirebilmelidir. Üreticimizin enflasyona karşı ezilmemesi adına, hayvanların yem girdisinde arpa ve mısır 12 ay desteklenmelidir. Besicimizin, şu dönemde hayvanlarını satamadığı için Ziraat Bankası’na olan hayvansal kredi borçları faizsiz ertelenmeli, ithal et düzenlemesi gözden geçirilmeli, hayvanların satılabilmesi için daha geniş bir pazar yaratılmalıdır.” diyerek, ahırlar kapanmadan, üreticinin ayakta kalmasının gerekliliğini ifade etti.

Çiğ Süt Fiyatı Artırılsın

TBMM’de süt üreticilerinin sorunlarına da değinen milletvekili Öztürk; “Sütçülükle uğraşan Kırıkkaleli hemşerilerimiz, girdi maliyetlerinin artmasına rağmen, Ulusal Süt Konseyinin, çiğ sütün litresine 10 kuruş zam yapmasını yetersiz bulmaktadır. Bu bakımdan süt ineklerinin kesilmemesi için, çiğ süt fiyatları artırılmalı ve desteklenmelidir.” dedi.

Editör: Haber Merkezi