MHP’li Öztürk, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı’nın ana direğinin ve temelinin vatandaşa saygı ve sorumluluk olduğunu belirterek, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Milliyetçi Hareket Partisi olarak öteden beri politikamızın, ‘demokratik ve dürüst arayışların kıvılcımıyla, ülkemiz ve milletimizin daha parlak, daha müreffeh ve daha huzurlu bir geleceğe ulaşması’ olduğunu her fırsatta dile getirmekteyiz. Bu yüzden, Türkiye’nin bitişini projelendirip, bunun için faaliyet içinde olanlara göz açtırmamayı, fırsat vermemeyi ve mücadele etmeyi, geldiğimiz bu aşamada tarihi bir yükümlülük olarak görmekteyiz. Bizim için, önümüzde oluşabilecek yoğun tehlikeler karşısında Türkiye’ye sahip çıkmak, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü, ülkeyi yönetenlerle omuz omuza müdafaa etmek önemli bir görev haline gelmiştir. Bu sağlam temellerle, çelikten iradeyle oluşan ‘Cumhur İttifakı’, her geçen gün daha da güçlü bir şekilde cumhura, yani milletimize hizmet etme yolunda gayretini sürdürecek ve 2023 hedeflerinin ardından, 2053 ve 2071 hedeflerine muhakkak ulaşacaktır.”

Şiarımız, Bölgesinde Lider, Uluslararası Alanda Söz Sahibi Bir Türkiye

İstiklâl ve istikbâl mücadelesini her daim ruhunda yaşayan Türk Milleti ve Kızılelma Ülküsü için ayak bağı olan çalıları, zehrini akıtmak için bekleyen yılanları ezeceklerini ve Türkiye’yi her alanda yüceltmeye kararlı olduklarını vurgulayan milletvekili Öztürk, “Çifte su verilmiş çelikten irademizle, köklerimizden gelen genlerimizle; İHA’lar, SİHA’larla göklere nam salıyor, tüm orduları kıskandırıyoruz. Bu şuurla namımızı, yerli ve milli teknoloji hamlemizle her alanda daha da ileriye götürmeye mecburuz. Türkiye'yi zorlamalarla, ambargolarla hizaya sokma ve yön tayin etme devri çoktan kapanmış tarihe gömülmüştür. Cumhur İttifakı öncülüğünde, Türkiye'ye biçilmek istenen mandater gömlekler bir bir yırtılıp atılmaya devam edilecektir. Bu kapsamda Amerika Birleşik Devletlerinin CAATSA kararları Türkiye için yok hükmündedir. Türkiye’nin savunma sanayi üretim deseni ve dış pazarı her geçen gün daha da artacak ve Cumhur İttifakı da bu misyonu sonuna kadar destekleyecektir. Bu şuurla, bölgesinde lider, uluslararası alanda söz sahibi bir Türkiye, her Türk vatandaşının vazgeçilmez şiarı olmalıdır” diyerek, 2021 yılında Türkiye’nin daha fazla güç kazanacağını belirtti.

Cumhur İttifakı Karşıtlarını Eleştirdi

MHP’li Öztürk, Genel Kurul’da yaptığı konuşmasında, Cumhur İttifakı’nın güçlü yapısının, hedeflere ulaşmadaki azminin, bölgesel güç olma başarısının bazı çevreleri rahatsız ettiğini vurgulayarak, “Bir araya gelme gerekçeleri, sadece Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Genel Başkanımıza ve yeni hükümet sistemine karşıtlık olan bir kesim vardır. Bu birbirine hiç benzemeyen görüş içindekilerin, ‘güçlendirilmiş parlamenter sistem’ açıklamaları, dile getirdiğimiz bu rahatsızlığa örnek teşkil etmektedir. Zira bir hükümet modeli olarak literatüre bakıldığında, ‘güçlendirilmiş parlamenter sistem’ şeklinde bir kavram bulunmadığı görülmektedir. Sırf Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini yermek için, yıllardır var olan parlamenter sisteme dayalı hükümet modelini, ‘güçlendirilmiş’ vurgusuyla yeni bir şeymiş gibi sunmak, bu bakımdan oldukça anlamsız kalmaktadır. Parlamenter sistemin aksaklıkları görülüp, cumhurun söz sahibi olacağı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti tarafından inşa edilirken, o dönem parlamenter sistemi savunanların, bugün o sistemin güçlendirilmesi gerektiğini vaat etmeleri ciddi bir çelişki içermektedir. Halen bu güçlendirme, “nasıl olacak ve niçin ihtiyaç duyuluyor” sorusunun mantıklı ve de talep sahiplerince de mutabık kalınmış bir cevabı ise halen bulunmamaktadır” diyerek, milletimizin eskide kalan parlamenter sistemle ilgili tüm bu çelişkileri gördüğünü belirtti.

2021 Türkiye’nin Reform ve Atak Yılı Olacak

Konuşmasında, Cumhur İttifakı olarak önümüzdeki yıl çok sayıda reform niteliğinde yeni yasal düzenlemelerin hayata geçeceğine değinen MHP’li Öztürk, “Yeni bir yıla girmemize sayılı günler kala, Türkiye yeni bir atılım sürecine hazırlanmaktadır. Geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği üzere, Türkiye bu kapsamda ekonomi ve hukuk alanında yeni bir reform dönemine girmiştir. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin de ifade buyurduğu üzere, ‘Hukuktan ekonomiye, hayatın her alanında 2023 vizyonuna yakışacak reform seferberliğine, sonuna kadar destek olacağımıza dair güvence veriyoruz.’ Cumhur İttifakı’nın amacı ve niyeti her zaman milletimizden yana olmuştur. Bu kapsamda milletimizin ihtiyaçlarını en diri ve güncel şekilde tutan Cumhur İttifakı, ekonomide hayata geçireceği yeni uygulamalarla, demokrasi ve hukuk alanlarında gerçekleştireceği sağlam ve gelişmiş hamlelerle, Türkiye’yi çok ciddi bir atılım sürecine sokacaktır. Hayata geçirilecek reformlarla, bir yandan yatırım ortamı daha da cazip kılınacakken, diğer taraftan özgürlükler ve demokrasi noktasında daha ileri noktalara ulaşacağız. Milliyetçi Hareket Partisi olarak, milletimize inanıyor ve kendimize güveniyoruz. Ülkemizi, milletimizin talepleri doğrultusunda muasır medeniyetlerin üzerine çıkarma azmimiz ve kararlılığımız kesintisiz devam edecektir” dedi

Editör: Haber Merkezi