Bir Gece Ansızın ‘Gara’ Gibi Kandili De Düşüreceğiz
Açıklamasında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), her ordunun göze alamayacağı başarılı bir operasyonla Kuzey Irak Gara’da gerçekleştirdiği harekata da değinen MHP’li Öztürk; “Türkiye her alanda ve özellikle sınırlarındaki gelişmeleri yakından takip etmekte ve gerektiğinde hukuki ve yasal alt yapısı oluşturulmuş harekatlarıyla müdahalede bulunmaktadır. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Bahar Kalkanı Harekatlarıyla TSK ülke savunmasındaki başarısını her zaman olduğu gibi kanıtlamış ve ülkemizin savunma politikasındaki haklılığını kanıtlamıştır. Gara’ya yapılan harekâtı muhalefet edeceğiz diye başarısız göstermeye çalışanlar, milletimizden utanmalıdır. Gara siyaset yapılacak bir harekât değil, ülkemizin gücünü, kabiliyetini ve kararlılığını gösteren bir harekattır. Muhalefet ettiğini sandıkça milletimizin gözünde iyice küçülen partiler, bir kez olsun devletin-milletin yanında durabilme ferasetini gösterememişlerdir. Çatlasalar da, patlasalar da bir gece ansızın kahraman Mehmetçiklerimiz tarafından Kandil’e de benzer operasyon gerçekleştirilecek ve PKK’nın sözde yöneticileri paketlenip, Türk Milletinin karşısına çıkarılacaktır. Terör örgütünün siyasi şubesini her fırsatta kollayan, koruyan CHP, İP, Deva, Gelecek gibi partiler güttükleri siyasette oynanan oyunu, milletimizin görmeyeceğini, anlamayacağını sanmasın. Tam tersine herkes, herşeyin farkında ve TBMM’deki PKK’nın siyasi şubesi HDP muhakkak kapatılacaktır.” dedi.

Mehmetçik Dünyanın Her Yerinde, Her Şartta Görev Yapar
MHP’li Öztürk, TSK’nın dünyanın her yerinde ve her şartında görev yapabilme kabiliyeti olduğunu belirterek, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Türkiye; güvenlik ve askeri teknoloji yatırımlarıyla, artık dünyanın sayılı ülkeleri arasında gösterilmektedir. İnsansız Hava Aracı (İHA), Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA), helikopter, karadan karaya, karadan havaya, havadan karaya, zırhlı askeri araç ve gereçler gibi daha birçok ürünü artık kendi millî imkânlarıyla üreterek, kullanıma sunmuştur. Bugün dünyanın en gelişmiş ülkeleri, Türkiye’nin sahada kendini ispat etmiş İHA, SİHA ve diğer askeri ürünlerini konuşmaktadır. Cumhur İttifakı’nın yerli ve millî anlayış çerçevesinde yürütmüş olduğu politikalar eşliğinde, özellikle savunma alanında atılacak çok daha büyük projeler hayata geçecektir.” dedi.

Asya’dan Ege’ye, Suriye’den Balkanlara
TBMM’deki açıklamasında Türkiye’nin jeopolitik ve stratejik üstünlüğüne, gücüne de değinen milletvekili Öztürk; “Milliyetçi Hareket Partisi’nin ortağı olduğu Cumhur İttifakı'nın tek amacı; Türkiye'yi büyük ve güçlü bir devlet haline getirerek, gücü ve teknolojisiyle dünyada söz sahibi yapmak, bölgesinde Lider kılmaktır. Son gelişmelere baktığımızda Türkiye’nin; bir yandan Suriye’de teröre karşı kontrol etmesi gereken yerlerde görev yaparken, diğer yandan Kuzey Irak’ta teröristlere karşı mücadelesini başarıyla sürdürdüğünü görülecektir. Aynı zamanda bir yanda Mavi Vatan’da hukuki haklarını savunan Türkiye, diğer taraftan Azerbaycan'ın Ermenistan işgalinden kurtardığı Dağlık Karabağ'da ateşkesin gözlemlenmesi kapsamında görevini icra etmektedir. Bu zaman zarfında Türk şirketlerinin Balkan ülkelerine olan yatırımları artarken, Türkiye’nin de hibe ve yardımları devam etmektedir.” diyerek, Türkiye’nin artık aynı anda Asya’dan Ege’ye, Suriye’den Balkanlara kadar hareket kabiliyeti geliştirdiğini ve bu kapsamlı gelişmelerin de Cumhur İttifakı’nın çelikten duruşu ile gerçekleştiğini savundu.

Editör: Haber Merkezi