MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, KHK ile görevlerinden uzaklaştırılan ve sözde barış bildirisi adı altında HDP/PKK'ya destek veren üç ismin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından Grand Plaza yönetim kurulu üyesi olarak atanmasına çok sert tepki gösterdi. Şahin, "Tunç Soyer, İzmir'i HDP'lileştirmeye çalışıyor! Başta devletimizin varlığını ve birliğine, cumhuriyet değerlerine sahip çıkan CHP'li seçmenler olmak üzere bu atamalarla ilgili kendisini milli hisseden her İzmirlinin tepki göstermesini, hesap sormasını bekliyoruz" dedi.

Prof. Melek Göregenli, Prof. Nilgün Toker Kılınç ve Prof. Ayşen Uysal'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından Grand Plaza'nın yönetim kurulu üyesi olarak atanmasına AK Parti ve MHP cephesinden tepkiler sürüyor.

ŞAHİN'DEN SERT AÇIKLAMALAR

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Tunç Soyer'in İzmir'i HDP'lileştirmeye çalıştığını öne sürerek, "100'lerce şehit verdiğimiz hendek operasyonunda PKK'li teröristlere siper olanlar her geçen gün ihanetlerine bir yenisini ekliyor. Tunç Soyer bu sefer de adına barış bildirisi denen yüzlerce aslanımızın şehit edildiği hendek operasyonlarına arka çıkan bir bildiriye imza atan isimleri Grand Plaza şirketinin yönetimine alarak Türk Milletine olan hasmane tavırlarına devam ettirmiştir" dedi. 

 İZMİR'İN HDP'YE TAHSİS EDİLDİĞİNİ SÖYLEDİK

Şahin, sözlerine şöyle devam etti:

"Yerel seçim öncesi zillet ittifakı İstanbul'u CHP'ye, Ankara'yı İP'e İzmir'i de HDP'ye tahsis edildiğini söylemiştik. Bu atamalar bunun doğru olduğunu göstermiştir. Zira sözde akademisyenlerin hangi kabiliyetlerinden dolayı atandıklarını merak ediyoruz! Başta devletimizin varlığını ve birliğine, cumhuriyet değerlerine sahip çıkan CHP'li seçmenler olmak üzere bu atamalarla ilgili kendisini milli hisseden her İzmirlinin tepki göstermesini, hesap sormasını bekliyoruz"

Editör: Haber Merkezi