Ankette seçenek olarak Kadifekale, Pagos, Barış 35, Fazıl Say, Uğur Mumcu ve Nazım Hikmet seçenekleri sunuldu. MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Pagos seçeneğine tepki göstererek, “Yeni gemilere verilecek ismi için neden Rumca bir seçenek sunuluyor bunu anlamış değilim. Rum bir ismin yerine şehit polis memurumuz Fethi Sekin’in ismini koyalım. İzmirli hemşerilerimizin beğenisine sunalım” dedi.

Deniz taşımacılığın payını artırmak ve İzmirlileri deniz ulaşımına yönlendirmek isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl içinde hizmete alacağı iki yeni arabalı feribotun ilkini İstanbul Tuzla’da düzenlenen törenle suya indirdi. Önümüzdeki aylarda hizmete başlayacak gemilerin isimleri için Büyükşehir Belediyesi tarafından internet üzerinden bir anket başlatıldı.

 6 İSİM’DEN İKİSİ SEÇİLECEK!

Büyükşehir Belediyesi’nin web sitesinde, “Haydi İzmir! Seçimini yap, yeni gemilerin isimlerini sen belirle...İZDENİZ filosuna, bu yıl iki arabalı vapur daha katılıyor. Yeni gemilerin isim annesi ya da isim babası olmak istiyorsanız; 03/03/2020 akşamına kadar sürecek ankette oyunuzu kullanın. En çok oyu alacak iki tercih, yeni arabalı vapurlarımızın isimleri olacak” denildi. Ankete katılanlara Kadifekale, Pagos, Barış 35, Fazıl Say, Uğur Mumcu ve Nazım Hikmet seçenekleri sunuldu.

NEDEN PAGOS?

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e çağrıda bulundu. Şahin, Soyer’in Pagos isminde ısrarcı olmasına anlam veremediğini belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanı Kadifekale’de Pagos ismiyle üretici pazarı açtı. Şimdi de İzmirlilere yeni gemilere verilecek isim konusunda Pagos’u öneriyor. Neden bir Rum isim?  Pagos’un yerine seçeneklere şehit polis memurumuz Fethi Sekin’in ismi konsun. Bu seçenek İzmirlilere sunulsun. Vatandaşımız tercihini zaten yapacaktır. Bin yıllık Türk Şehri’nde Pagos ismi konusunda bu kadar ısrarcı olunmasıyla ne amaçlanıyor, bilmiyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi