3-4-5 Haziran tarihlerini kapsayan programlar Darende ilçesi ile başladı ve sırası ile Akçadağ, Doğanşehir, Battalgazi-Yeşilyurt, Yazıhan, Kuluncak, Arapgir, Pütürge, Doğanyol ve Kale ilçelerinde devam etti. Yoğun geçen programın ardından bir açıklama yapan MHP Malatya İl Başkanı Samanlı “Zillet İttifakı’nın ne yapmaya çalıştığını tüm vatandaşlarımız görüyor ve tepkili. Kandil’den gelen ittifak mesajları herkesin malumudur. Kandil ‘HDP olmadan AKP ve MHP’den kurtulamazsınız’ diyerek açıkça kirli emellerini ve ortaklıklarını ifşa etmiştir. Zillet İttifakı boşuna meydanlarda vatan, millet, bayrak naraları atmasın. Herkes, her şeyin farkında, bunu sandık başında sadece ülkemiz değil, tüm dünya görecek” dedi. MHP Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı’nın konuya ilişkin açıklamaları şöyle:

On Binlerce Hemşehrimiz İle Bir Araya Geldik

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin emir ve talimatları doğrultusunda düzenlenen “Adım Adım 2023, İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma” Programlarına katıldık. Düzenlenen bu programlar kapsamında, 3 Haziran Cuma günü başlayan programlarımız 5 Haziran Pazar günü nihayete erdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya Milletvekili ve MYK Üyesi Mehmet Fendoğlu, MYK Üyelerimiz Ömer Ekici ve Eyüp Gönültaş, Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanımız Turgay Şengönül, Türk Eğitim-Sen Malatya İl Başkanımız Fevzi Şahin, İlçe Başkanlarımız ve İl Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile çıktığımız programlarımızda on binlerce hemşehrimiz ile bir araya geldik.

Program adımızla müsemma bir şekilde Milliyetçi Hareket Partisi’nin temel disiplin, doktrin ve amaçlarını anlattık, vatandaşlarımızın aydınlanmasına vesile olduk. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı arasındaki uçurumları anlattık ve neden Cumhur İttifakı’nı desteklemeleri gerektiğini izah ettik.

Millet Değil, Zillet İttifakı

Biliyorsunuz ki, yakın zaman öncesinde karşımızda 7 benzemez, 7 bilinmez, 7 karanlık bir ittifak kuruldu. Kuruluş öncesinde zerre ortak noktası olmayan bu ittifak, aslında 6’lı ortaklık yaptıklarını iddia etseler de söylemleri ve savundukları görüşlerle ülkemizin PKK yapılanması olan HDP’nin de masa ortağı olduğunu bize kanıtladılar. Selahattin Demirtaş ile kahvaltı arzularını ilan edenler de oldu, haksız yere hapiste tutulduğunu iddia edenler de oldu. Ne zaman terör bağlantıları tespit edilip gereken cezayı alan biri çıksa, hep bir ağızdan avukatı kesildiler. Bunu da sanki “siyasi bir görüş”müş gibi yansıtıp bizlerin saygı duymasını beklediler.

Şehit yakınına küfür edin, PKK’yı meşrulaştırmaya çalışın, her türlü bölücülüğü destekleyin, miting ve toplantılarınızda utanmadan sıkılmadan bölücülerin elebaşı Apo’nun pankart ve afişlerini açın ve sonra yine utanmadan vatandaşın karşısına geçip oy isteyin. Sonra da ittifakınızın gerçekten destekleneceğini düşünün. Bu ittifakın adı olsa olsa Millet değil, Zillet İttifakı olur.

Kimse kusura bakmasın ama Zillet İttifakı’nın ne yapmaya çalıştığını tüm vatandaşlarımız görüyor ve tepkili. Kandil’den gelen ittifak mesajları herkesin malumudur. Kandil, “HDP olmadan AKP ve MHP’den kurtulamazsınız” diyerek açıkça kirli emellerini ve ortaklıklarını ifşa etmiştir. Onuru ile yaşayan ve şehitleri ile övünen, vatan ve toprak bütünlüğü için seve seve canından vazgeçmeye hazır, sahte vaatlere ve boş laflara itibar etmeyen vatandaşlarımızı yaptıkları ile kendilerinden bir hayli uzaklaştıran bu ittifak, boşuna meydanlarda vatan, millet, bayrak naraları atmasın. Herkes her şeyin farkında, bunu sandık başında sadece ülkemiz değil; tüm dünya görecek.

Cumhur İttifakı, Türkiye’nin Geleceğinin Teminatıdır

Milliyetçi Hareket Partisi 2023 seçimlerine çok önem veriyor. 2023 Haziran seçimleri neden önemli? Çünkü 15 Temmuz sonrası oluşan Cumhur İttifakı ile birlikte büyüyen, gelişen ve her anlamda söz sahibi olan bir Türkiye, içteki ve dıştaki düşmanlarımızı rahatsız etmiş durumdadır. Bu rahatsızlığa son vermek için ilk fırsat ne zaman? 2023 Haziran seçimleri. Karşımızdaki rakip kim? 7 benzemez…

Tek tek incelediğimiz zaman Cumhuriyet Halk Partisi lideri uzun yıllar siyasette olmasına rağmen kendisine ve Türkiye’ye bir şey kazandırmamış. Diğer topuklu hanımefendi Milliyetçi Hareket Partisi’nin politikalarını beğenmemiş, “MHP, CHP’leşiyor” diyerek parti kurmuş ve partiyi kurduğu günden bugüne CHP’nin yanından ayrılmamıştır. Diğer iki beyefendi AK Parti’de başkanlık ve bakanlık yapmış, “Ne olursa olsun davamızı, liderimizi satmayız” deyip ilk fırsatta satmıştır. Diğer birisi rahmetli “Erbakan Hoca’nın bayrağını taşıyorum” deyip -hiç alakası olmadığı halde- CHP ile yan yana gelmekten bile imtina eden bir liderin bıraktığı partiyi, bugün aynı masaya oturma düzenine getirmiş. Bir diğer tarafta da % 0’larda olan oy oranıyla, söz sahibi bile olamayacak Doğru Yol Partisi bu ittifakın içinde yer almıştır.

İşte geldiğimiz bu noktada, seçime bir yıl kala çeşitli toplantılar yapmaktadırlar. Ama ortada ne bir politika ne bir aday ne de seçildikten sonra yapacaklarını anlatacakları, bir durum yoktur. Sadece toplanıyorlar ve yemek yiyorlar.

Biz Cumhur İttifakı’nı yüksek bir oya başa getirmezsek, Milliyetçi Hareket Partisi’nin milletvekili sayısını Meclis’te artırmazsak, halimiz Suriye’den kötü olur. Ama, fakat, lakinlere takılmadan “ülke battı gidiyor” diyenlerin bu sözlerine itibar etmeden Cumhur İttifakı’na destek olmalıyız.

“Adım Adım 2023, İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma” programlarımıza katılan ve varlıkları ile bizlere büyük bir güç veren on binlerce hemşehrimize müteşekkiriz, Birliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun.

Editör: Haber Merkezi