MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, “Benim aklım hep Türkiye’dir diyen Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyfendinin yolunun yolcusu olarak bizde kongrelerimizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 26 Ağustos 1922 tarihinde Büyük Taarruzu başlattığı Şuhut ilçemizde başlattık.

26, 27, 28, 29 Ağustos tarihlerinde 17 ilçemizde kongrelerimizi tamamladık. 30 Ağustos Zafer günü MHP Afyonkarahisar İl Başkanımız Mehmet Kocacan, il yönetimimiz ve 18 ilçe başkanımız ile birlikte Kocatepe’ye çıkarak taçlandırdık. O manevi atmosfer içerisinde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülke ve ülkü şehitlerine ve bu vatan için gözünü kırpmadan şehit ve gazi olan bütün ecdadımıza cenabı Allah’tan rahmet diledik. Aynı ruhu ve aynı anlayışı taşıyan Milliyetçi Hareket Partililer olarak yüce Türk milletine selam gönderdik.

26 Ağustos 1071 Anadolu'nun anahtarı, 26 Ağustos 1922 Anadolu'nun kilididir. 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi’nin fazilet ve fıtrat bakımından devasa bir adımı, soy ve ruh açısından dev bir ayağıdır. Bundan 98 yıl önce, 26 Ağustos 1922’de sabah saat 05:30’da Türk topçularının ateşi ile Büyük Taarruz Şuhut topraklarında başlatıldı.

30 Ağustos 1922’nin Dumlupınar’ında Gazi Mustafa Kemal Atatürk kumandasındaki şanlı Türk askeri, Sultan Alparslan ve kahraman neferlerinin emanetine canları pahasına sahip çıkmışlardır.

30 Ağustos 1922 zaferi, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olmasının yanında yalnızca bizim değil; ezilmiş bütün ulusların hatta tüm insanlığın, özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onuruyla yaşama kararlılığına yönelişinin ve bu doğrultuda atılmış tarihi bir adımın bayramıdır.

Şimdiye kadar partimize emek vermiş eski ilçe başkanlarımıza ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum, bayrağı devir alan yeni ilçe başkanlarımıza ve yönetimlerine başarılar diliyorum” dedi.

Taytak, “Sayın Genel başkanımız, Liderimiz Devlet Bahçeli Beyefendi tarihin bütün değerlerine sahip çıkan ve anlamlandıran bir liderdir. 13.Olağan Büyük Kongremizi İstiklal Marşımızın kabulünün 100. yılı olan 14 Mart tarihinde gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

“İlçe kongrelerimiz tamamlandı”

MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan, ‘İstiklal için birlik, İstikbal için dirlik. Kazanan Türkiye olacak’ diyerek çıktığımız bu yolda kongrelerimizi koronavirüs tedbirleri altında birlik ve beraberlik altında gerçekleştirdik.

4 gün gibi kısa bir süre de MHP MYK Üyemiz ve Afyonkarahisar milletvekilimiz Mehmet Taytak bey, il yönetici arkadaşlarımız, il genel meclisi üyesi arkadaşlarımız, belediye başkanlarımız ve delegelerimiz ile birlikte kongrelerimizi gerçekleştirdik. Kongrelerimiz ilimize ülkemize ve partimize hayırlı olsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi