Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, resmi Twitter hesabından MHP Lideri Devlet Bahçeli hakkında asılsız iddialar ortaya atan küçük partinin sözcüsüne sert tepki gösterdi. Yalçın, 'İdam meselesinin; Sayın Genel Başkanımız tarafından güya AK Partiyi karıştırmak için gündeme getirildiğini ileri sürmüştür. Bu temelsiz iddiaları ortaya atanlar rağbet görmeyen bir partiyi gündemde tutup Cumhur İttifakı bünyesinde soru işareti oluşturmaya çalışmaktadır. Cumhur İttifakının tarafları arasındaki siyasi uyum, taraflardan her birinin, diğerinin makul öncelik ve hassasiyetlerine saygı göstermesi esasına riayetten almaktadır. MHP’nin gözü kulağı; küçük çıkar hesaplarında değil, milletin bekasındadır.'' ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın açıklamaları şu şekilde;

''Siyasette geleceği olmayan küçük bir partinin sözcüsü, bugün Sayın Devlet Bahçeli hakkında asılsız ve bir o kadar da uçuk iddialar ortaya atmıştır. Bu şahıs,idam meselesinin;Sayın Genel Başkanımız tarafından güya Ak Partiyi karıştırmak için gündeme getirildiğini ileri sürmüştür.

Bu temelsiz iddiaları ortaya atanlar; akıllarınca Türk milletinin rağbet göstermediği bir partiyi gündemde tutup ilgi çekmeyi ve Cumhur İttifakı bünyesinde soru işaretleri oluşturmayı ummaktadır.

Zillet ittifakı safında kendine yer edinmek için hak kazanmaya ve CHP’nin bol keseden dağıttığı siyasi rüşvetlerden pay koparmaya çabalayan mikroskobik bir partinin, Cumhur İttifakının ortakları arasındaki uyuma laf yetiştirmesi trajikomiktir.

Aklınca yeni efendisine dalkavukluk etme gayretinde olan bu kendini bilmez politikacı bozuntusunun ifadelerine bakınca sanırsınız, efendisinin kurduğu parti iktidardadır. Cin olmadan adam çarpmaya kalkan bu hadsizin geleceği olmayan partisi Meclise girdi de biz mi görmedik?

Öncelikle belirtmeliyiz ki Cumhur İttifakının tarafları arasındaki siyasi uyum, yalnızca Türkiye’nin büyük hedeflerine ulaştırılması noktasındaki mutabakatın bir sonucu değildir.

Bu uyum; gücünü, aynı zamanda taraflardan her birinin, diğerinin makul öncelik ve hassasiyetlerine saygı göstermesi esasına riayetten almaktadır. Siyasi mutabakatın bir adabı, ölçüsü ve seviyesi vardır. Bu hususta ilkeli ve özenli partilerden biriside MHP’dir.

MHP’nin gözü kulağı; küçük çıkar hesaplarında değil, milletin bekasındadır. Sayın Genel Başkanımızın konjonktürel gelişmeler doğrultusunda küresel aktörlere dönük mesajlarını ittifaklar dengesiyle ilişkilendirmek, vizyonsuzluğun ve dar kafalılığın göstergesidir.

Büyük düşünemeyen, sığ ve ilkesiz siyasetten öteye geçemeyen bir politik patinaj anlayışının; bırakınız Cumhur İttifakındakini, Türk milleti nezdinde dahi karşılığı yoktur.

Hulasa, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin idam konusundaki haklı ve zamanlaması anlamlı çıkışının başka kulvarlara çekilmek istenmesi beyhudedir.''

Editör: Haber Merkezi