MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, "Milliyetçi Hareket Partisi tüm teşkilatlarıyla milletimizle her türlü siyasi ve ekonomik sorunları konuşmakta çare ve çözümler bulmakta, insanımızı dinlemekte, anlatmakta aydınlatmakta yanyana omuz omuza seçim hazırlıkları yapmaktadır" dedi.

2023'te yapılacak seçimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Feti Yıldız şunları ifade etti:
Demokrasilerde yönetim yetkisinin kaynağı eşit ve adil seçimlerdir.

Cumhuriyetimiz kurulduğu günden bu güne milli iradeyi doğrudan belirleyen 8 farklı seçim sistemi uygulamış, aziz milletimiz siyasi tercihlerini sandığa özgürce yansıtmıştır. 46 Seçimleri hariç, seçimlerde sayım döküm işlemlerindeki aleniyet ve yüksek katılım oranlarıyla bir çok batılı ülke tarafından gıpta ile izlenmektedir.

Demokrasiler doğası gereği korunması zor rejimlerdir. Türk Milleti çeşitli kılık ve kisveler altında milli iradeye karşı yapılan her türlü saldırıları önlemiş ve demokrasiyi yaşatmasını bilmiştir. Milli iradenin tecelli ettiği yer seçim sandığıdır. 2017 Yılında yapılan anayasa değişikliğinden sonra yapılan 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Seçimleri'nde seçmen sayısı 56 milyon 322 bin 632 kişidir.

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri'nde bu sayı 57 milyon 58 bin 636'ya çıkmıştır.

31 Mart seçimlerinde, 736 bin gencimiz ilk defa sandık başına gitmiş ve oy kullanmıştır. Genç oyların seçim sonuçlarına etkisi mutlak bir hakikattir. Gençlerimizin tercihi ülke yönetiminde belirleyici rol oynamaktadır.

18 Haziran 2023 de yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinde; 62 Milyon 411 bin 753 vatandaşımız seçmen kütüklerinde kayıtlı olup bunlardan 5 Milyon 940 bin 916 gencimiz ilk defa oy kullanacaktır.

2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde Türkiye genelinde 194 bin 390 sandıkta oy kullanılmıştır.
İstanbuldaki sandık sayısı 31.124 adettir. Bu sayı bir çok ülkenin toplam sandık sayısından fazladır. 2023 Seçimlerinde kullanılacak net sandık sayısı YSK'nın sandık atamalarından sonra ortaya çıkacaktır. Bu sayının 200 binden fazla olacağı görülmektedir.

Adım adım 2023 programları doğrultusunda anlatma ve aydınlatma toplantılarımız devam ederken, seçim sandıklarında görev alan dava arkadaşlarımıza yeni seçim kanunu ile ilgili bilgilendirme toplantıları önümüzdeki hafta başlanacaktır. İlk defa oy kullanacak 5 Milyon 940 bin 916 Türk genci 2023 seçimleri üzerinde belirleyici bir etkiye sahiptir.

Gençlerimiz, emperyalizmin ülkemiz üzerinde ve Ortadoğu coğrafyasında sahnelemek istediği tüm oyunlarını görmekte, Mandacıların, bölücülerin kimlerle işbirliği yaptığını iyi bilmektedir.
Bu milletin içinden bir millet, bu devletin içinden bir devlet çıkarmaya ABD ve dostlarının gücü asla yetmeyecektir. Aday belli karar nettir."

Editör: Haber Merkezi