Yönter, ‘’Sayın Polat neyin yakışıp yakışmadığını millet takdir eder. Yine de teşekkür ederim. Merhum Haydar Baş Hoca’yı rahmetle anıyorum.’’ ifadeleri kullandı.

Kabuğa değil öze baktıklarını, isimden ziyade maksada odaklandıklarını vurgulayan Yönter, bugüne dek merhum Haydar Baş’ın değerli eserini okuma fırsatı bulamadıklarını aktararak, ‘’İhtiyaç hasıl olursa çalışmalar esnasında bakarız…Amacımız ülkemize ve milletimize hizmettir. Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar. Millete sevdalı yürekler toplu atar. Biz bir model geliştirmeyi hedefledik. Bunun da milli olmasını diledik.’’ dedi.

İşte Yönter’in o açıklamaları;

‘’Sayın Polat neyin yakışıp yakışmadığını millet takdir eder. Yine de teşekkür ederim. Merhum Haydar Baş Hoca’yı rahmetle anıyorum. Biz zarfla değil mazrufla ilgileniyoruz. Kabuğa değil öze bakıyoruz. İsimden ziyade maksada odaklanıyoruz. Bugüne kadar merhumun değerli eserini okuma fırsatımız olmadı. İhtiyaç hasıl olursa çalışmalar esnasında bakarız…Amacımız ülkemize ve milletimize hizmettir. Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar. Millete sevdalı yürekler toplu atar. Biz bir model geliştirmeyi hedefledik. Bunun da milli olmasını diledik.

Hayırlı bir çalışma içindeyken suni ve kısır polemiklere düşmekten özenle sakındık. Bizim niyetimiz halistir, hasbidir, sizinkinin de öyle olduğuna inanmak istiyorum... Çalışmamız bittikten sonra gerekirse herkesle paylaşırız. İsim şu olmuş, bu olmuş bize göre mühim değildir.

Geleceğimize ışık tutalım, ekonomideki gelişmelere bir yorum getirelim, üstümüze düşeni yapalım…Liderimizin talimatları kapsamında arzumuz budur. Teknik olarak bir model üzerinde çalışıyoruz. Bize özgü, bizi anlatan…Yoksa kimseyle rekabet veya kör dövüşü içinde değiliz…

Modelinizden belki de istifade ederiz…Ancak referansımız asla siz olmadınız…Özgün, orijinal, değerli hocalarımızın birikimleriyle, milli ve manevi değerlerle örülmüş bir çalışmanın gayesini taşıyoruz. Biz isimde değiliz, istikbalin ve istiklalin derdindeyiz! Selametle.’’

Editör: Haber Merkezi