Son 3 günde 22 ilde çıkan 71 orman yangınından 56'sı kontrol altına alındı. Adana, Osmaniye, Antalya, Mersin ve Muğla'da devam eden yangınlara ise müdahale sürüyor. Ülkemizde meydana gelen orman yangınları sonrası bazı illerde ormanlara giriş yasağı getirildi. Orman yasağının ardından millet bahçelerinin akıbeti de merak konusu oldu. Peki, Millet bahçeleri açık mı, kapalı mı? Millet bahçelerine giriş yasaklandı mı? İşte tüm merak edilenler..

MİLLET BAHÇELERİ AÇIK MI, KAPALI MI?

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü hava tahmin raporlarıyla bölgede mevsimsel sıcaklık değerlerinin artacağı, buna dayalı olarak önümüzdeki günlerde oluşabilecek olağanüstü hava halleri nedeniyle, İstanbul'da orman yangınlarının artabileceğinin değerlendirildiği ifade edildi.

Açıklamaya göre, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında İstanbul sınırları içerisinde tüm ormanlık alanlarda uygulanacak kararlar şöyle:

"İstanbul ili sınırları içerisindeki ormanlık alanlara girişler, 30 Temmuz 2021-31 Ağustos 2021 tarihleri arasında, 6831 sayılı Orman Kanunu'nun 74. maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 9. ve 66. maddeleri uyarınca yasaklanmıştır. İstanbul İl sınırları içerisinde tüm ormanlık sahalara yetkililerden başkasının girmesi kesinlikle yasaktır. Bu ormanlar çevresinde ve içinden geçen yollarda orman kenarında mola vermek ve piknik yapmak, mangal, semaver ve ateş yakmak yasaktır."

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada millet bahçelerine dair yasak belirtilmedi. Konu hakkında güncel bir açıklama gelir gelmez haberimizin içerisine eklenecektir.

Editör: Haber Merkezi