Sercan Sözeri / TÜRKGÜN

Cumhurbaşkanı adayı konusunda siyaseti hareketlendiren açıklama CHP içinden geldi. Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, “Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu” dedi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı kim olacak? Sorusu gündemdeyken, Mersin ziyaretinde Kemal Kılıçdaroğlu ile bir vatandaş arasındaki diyalog dikkat çekti. Kılıçdaroğu, vatandaşın “Cumhurbaşkanım hoş geldiniz” sözlerine “Hele bir durun bakalım” şeklinde yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu konuya temkinli yaklaşırken uzun süredir devam eden tartışmalar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’nun, “Adayımız Kılıçdaroğlu” açıklaması ile yeniden alevlendi. Millet İttifakının kurucusunun Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu belirten Kuşoğlu, Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olması gerektiğini söyledi. Kuşoğlu, “İttifak içinde hiçbir itiraz söz konusu değil, çok büyük bir anlayış var. Hiçbir problem olmayacağını görüyoruz. Cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili bir isimlendirme yapılması lazım” diye konuştu.

ENGİN ALTAY: KARARI VERECEK OLAN MİLLET İTTİFAKIDIR

Kuşoğlu’nun açıklamalarına yanıt parti içinden geldi. Grup Başkanvekili Engin Altay, “Sayın Kuşoğlu’nun parti yöneticisi sıfatı ile Genel Başkanımızı cumhurbaşkanı olarak görmek istemesi, ilan etmesi gayet doğaldır ama kararı verecek olan Millet İttifakıdır” dedi.

AKŞENER SORULARI YANITSIZ BIRAKTI

Adaylık konusunda gözler ittifakın diğer üyelerine çevrildi. İP Genel Başkanı Meral Akşener soruları yanıtsız bırakırken, Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, “Gönlümüzden Akşener’in cumhurbaşkanı olması geçiyor. Ama bu konularda çok kolay anlaşılır, bir sürtüşme filan çıkmaz” dedi. Denizli’de temaslarda bulunan Koray Aydın, il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

‘ZAMANI GELDİĞİNDE HALLEDİLECEK BİR KONU’

Koray Aydın, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’nun “Cumhurbaşkanı adayımız Kılıçdaroğlu” açıklamasıyla ilgili bir soru üzerine ise şunları söyledi: “Her partide bulunan insanların gönlünden biri geçiyor. Bu doğal bir şey, eşyanın tabiatına aykırı bir durum yok. Bizim gönlümüzden de Meral Akşener’in cumhurbaşkanı olması geçiyor. Sadece şunu söyleyebiliriz, onun gününe daha çok var. Bu konularda çok kolay anlaşılır, arada bir sürtüşme filan çıkmaz. Bütün partilerle ilgili söylüyorum.

Dolayısıyla o, zamanı geldiğinde halledilebilecek bir konudur. Ama ben hep söylerim sahada çalışanın hakkını Cenab-ı Hakk, günü gelir verir. Hepimizin gönlündekine göre olur inşallah, temennimiz odur. Ama Türkiye’yi bu konuda kaosa düşürecek bir adımı biz İP olarak atmayacağımızı genel başkanımız çıktı bütün programlarda söyledi.” İP Genel Sekreteri Uğur Poyraz bir değerlendirme yaptı. O da “Bizim adayımız Meral Akşener’dir” dedi.

HDP, KILIÇDAROĞLU’NUN ADAYLIĞINA SICAK BAKIYOR

HDP ortak aday konusunda CHP ve İP’le aynı düşünüyor. Ortak adayla seçime gidilmesi gerektiğini savunan HDP, bir taraftan da şartlarını sıralıyor. HDP ile ilgili yargı süreci de devam ediyor. İP ve CHP’den somut bir destek göremezse birlikte fotoğraf verilmezse yan yana durulmazsa önümüzdeki süreçte cumhurbaşkanlığı yarışında ayrı bir aday çıkarabileceği veya seçimleri boykot edip milletvekili seçimlerine odaklanabileceği de ifade ediliyor.

Editör: Haber Merkezi