CHP ve İYİ Parti arasındaki anlaşmazlık Etimesgut Belediyesi daimi encümen üyeliği seçimlerinde gün yüzüne çıktı. Millet İttifakı ortak aday da anlaşamadı.

Etimesgut Belediyesi daimi Encümen üye isimlerinde Cumhur ittifakı ve Millet ittifakı 3 isim üzerinde anlaştı. Ancak oylama öncesi Millet İttifakı'nın ortağı İYİ Parti CHP'nin adayına, karşı çıkarak kendi adayını çıkardı. Yapılan oylama sonucunda da CHP'li isim seçimleri kaybetti İYİ Parti daimi encümen üyesi çıkardı.

Edinilen bilgiye göre Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel başkanlığında toplanan, 45 üyeli Etimesgut Belediye Meclisi Nisan Ayı oturumunda daimi encümen üyelikleri için kapalı oy açık tasnif usulüyle seçime gitti.

Seçim öncesi AK Parti ve MHP (Cumhur İttifakı) ile CHP ve (İYİ Parti) Millet İttifakı; MHP'li Ali Bahadır, AK Parti'li Sülbiye Sayın CHP'li Abuzer Demirci ismi üzerinde anlaştı. Önergeye bütün partilerin grup başkanvekilleri imza attı.

Seçim öncesi İYİ Parti Grup Başkanvekili Kerem Erdem, CHP Grup Başkanvekili Sait Atalay'a 'Millet İttifakı olarak her zaman CHP'nin adayını ortak çıkarıyoruz. Bu yıl da İYİ Parti'den olsun. Aday bizim partiden olsu" teklifini götürdü. CHP Grubu İYİ Parti'nin bu teklifini 'İYİ Parti'nin meclis üye sayısı az' gerekçesiyle geri çevirdi, "Aday CHP'den olacak" diyerek son noktayı koydu.

İYİ Parti Grubu CHP'nin bu tavrı karşısında oylama öncesi CHP'li isme karşı çıktı. Yeniden önerge vererek İYİ Parti aday olarak partisinden Bahattin Dinç'i aday gösterdi. MHP'nin 15, CHP'nin 14, AK Parti'nin 10 İYİ Parti'nin 6 meclis üyesinin bulunduğu Etimesgut Belediye Meclisi'nde yapılan seçimlerde 42 üye oy kullandı.

Ali Bahadır (MHP) 33, Sülbiye Sayın (36), Bahattin Dinç (İYİ Parti) 20 oy aldı. CHP'nin adayı Abizer Demirci 15 oyda kalarak seçilemedi. İYİ Parti'nin bu tutumu CHP kanadında şok etkisi yaptı. CHP Etimesgut tarihinde ilk kez encümen üyesi çıkaramadı.

Meclis sonrası meclis CHP ve İYİ Parti meclis üyeleri arasındaki soğukluk dikkat çekti.

Editör: Haber Merkezi