Son olarak İsviçre'nin Basel kentinde düzenlenen şampiyonada Adem Asil, barfiks aleti finallerini 13.766 puanla üçüncü sırada tamamlayarak bronz madalya kazanmıştı. Milli sporcumuz Adem Asil bugün de 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın ilk gününde finale yükselen isimlerden oldu. Peki Adem Asil kimdir? Adem Asil kaç yaşında, nereli?

ADEM ASİL FİNALE YÜKSELDİ!

İbrahim Çolak halkada, Ferhat Arıcan paralel barda, Ahmet Önder atlama masası ve genel tasnif, Adem Asil ise halka, atlama masası ve genel tasnifte finale yükselme başarısı gösterdi.

ADEM ASİL KİMDİR, NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

Adem Asil (Abdelrahman Elgamal)21 Şubat 1999 yılında Mısır'da doğan Türk erkek artistik jimnastikçi.Mersin'de yapılan 2020 Avrupa Erkekler Artistik Jimnastik Şampiyonası'nda yer aldı. Abdelrahman Elgamal 21 Şubat 1999'da Mısır'ın İskenderiye kentinde doğdu.Mısır milli takımının bir üyesi olan Elgamal, 2017 FIG Artistik Jimnastik Dünya Kupası serisinin Fransa'daki Internationaux de France veya Paris World Challenge Cup ve Bulgaristan'daki Varna World Challenge Cup'ta ve ayrıca 2017 Dünya Artistik Jimnastik Şampiyonasında yer aldı.2017 yılında anne ve babasını Mısır'da bırakarak Türkiye'ye taşındı. Eğitimlerine Türkiye'de devam etti ve Türk vatandaşlığına başvurdu. Vatandaşlık almasından sonra Türkiye için ilk defa yarışan ve 2020 Artistik Jimnastik Dünya Kupası Bakü'de yapılan turnuvaya katıldı. Elgamal, 2021 yılında Adem Asil adı altında yarışmaya başladı.İsviçre'nin Basel kentinde düzenlenen şampiyonada Adem Asil, barfiks aleti finallerini 13.766 puanla üçüncü sırada tamamladı.

Editör: Haber Merkezi