Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nda Türkiye Andorra ile karşı karşıya gelecek. UEFA 2020'ye gitmeyi garantileyen A Milli Futbol Takımı deplasmanda üç puan elde etmek için forma giyecek. Maç öncesi teknik direktör Şenol Güneş, muhtemel 11'lere yönelik kararını verdi. Milyonlarca kişinin takip edeceği maçta, yeni isimler sahaya çıkacak.

TÜRKİYE:  Uğurcan Çakır, Nazım, Ozan Kabak, Merih Demiral, Ömer Bayram, Kaan Ayhan, Ozan Tufan, Yusuf Yazıcı, Hakan, Ahmed Kutucu, Enes Ünal

HEDEF GRUP LİDERLİĞİ

EURO 2020'ye katılma hakkı elde eden A Milli Futbol Takımı, grup liderliği için Andorra maçını kazanarak, Fransa'nın deplasmanda Arnavutluk karşısında puan kaybını bekleyecek.

Son maçlar öncesinde 22 puanlı Fransa'nın 2 puan gerisinde yer alan ay-yıldızlı ekip, ikili averajda önde olduğu Fransa'nın Arnavutluk deplasmanında herhangi bir puan kaybı durumunda grubunu lider olarak tamamlayacak.

Türkiye'nin yer aldığı grupta bu akşam TSİ 22.45'te Arnavutluk-Fransa ve Moldova-İzlanda maçları da oynanacak.

DÜNYA REKORU KIRILACAK!

Andorra Milli Takımı'nın 39 yaşındaki kaptanı Ildefons Lima, Türkiye maçıyla birlikte dünya rekoru kırmaya hazırlanıyor. 22,5 yıldır Andorra milli takım formasını giyen 39 yaşındaki Lima, Türkiye maçıyla dünyada bir milli takımda en uzun süre oynayan futbolcu rekorunu kıracak.

Lima, konu hakkında gurur duyduğunu belirtirken ''Son maçımızı en iyi şekilde tamamlamak istiyoruz. Nasıl bir takım olduğumuzu biliyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız.'' dedi.

500 TÜRK TARAFTAR

Karşılaşma için başta Fransa olmak üzere Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşlarından 500 kadar kişinin Andorra la Vella'ya gelmesi bekleniyor. Ulusal Stadyum'da TSİ 22.45'te başlayacak Andorra-Türkiye karşılaşmasını, Slovakya Futbol Federasyonu'ndan Ivan Kruzliak yönetecek.

578. maçına çıkacak A Milli Takım, Andorra ile oynadığı 3 karşılaşmada da sahadan galip ayrıldı.

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmayı garantileyen A Milli Takım H Grubu'nda 20 puanla 2'nci sırada bulunuyor. Andorra ise 4 puanla 5'inci sırada yer alıyor.

ŞENOL GÜNEŞ'TEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, bu akşam Andorra ile yapacakları maça ilişkin "Saha ve hava koşullarını dikkate alarak kazanmaya çalışacağız." dedi.

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nda deplasmanda Andorra'yla karşılaşacak A Milli Takım'da, teknik direktör Güneş ve milli futbolcu Enes Ünal, maçın oynanacağı Ulusal Stadyum'da düzenlenen basın toplantısında soruları cevapladı.

Editör: Haber Merkezi