Fenerbahçe, Min-Jae Kim transferinde mutlu sona ulaştı. Birçok külupte forma giyen genç yetenek, Fenerbahçeli spor severleri heyecanlandırdı. Fener'in yeni transferi MinJae Kim'in hayatı, biyografisi merak ediliyor. İşte, Min-Jae Kim hakkında merak edilen ayrıntılar... 

"ÇOK HEYECANLIYIM, SABIRSIZLANIYORUM"

Fenerbahçe'ye transferi hakkında konuşan Min-Jae Kim şu açıklamalara yer verdi: "Çok heyecanlıyım. Fenerbahçe'nin başarısı adına elimden geleni yapmak için sabırsızlanıyorum. Fenerbahçe'nin büyüklüğünü biliyordum. Taraftarlarımızın da birçok videosunu izledim. Onlara layık olmak için çalışacağım."

MİN JAE KİM KİMDİR, NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

Min-Jae Kim, 15 Kasım 1996 tarihinde Güney Kore'nin Tongyeong' şehrinde doğdu. Ailesinin spora olan olumlu bakışı ve kardeşlerinin de sporcu kimliği dolayısıyla futbola ilgi duydu. Gençlik futbol kariyerine Tongyeong İlköğretim Okulu futbol kulübünde başladı. Daha sonra Haman'daki Gaya İlköğretim Okulu'na geçti ve oradan mezun oldu.

Park Ji-sung ve Kim Sun-min gibi birçok uluslararası futbolcu yetiştiren Yeoncho Ortaokuluna ve Suwon Teknik Lisesine girdi. 2015 yılında liseden mezun olduktan sonra Yonsei Üniversitesi'ne devam etti. Temmuz 2016'da, ikinci sınıftayken, Yonsei Üniversitesi onu vazgeçirmeye çalışsa da, profesyonel çıkışını yapma hayalini gerçekleştirmek için okulu bıraktı.

Güney Kore Milli Takımı'nda da forma giyen 1,90 boyundaki stoper, sağ ayağına hakimdir.

Kariyerinde sırasıyla Suwon Technical High School, Yonsei University, Gyeongju Korea Hydro & Nuclear Power, Jeonbuk Hyundai Motors, Beijing Guoan takımlarında forma giyen Min-Jae Kim, boyu, sezgisel hamleleri ve isabetli pas oranı ile öne çıkıyor.

Editör: Haber Merkezi